The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Go'Morgen DanmarkSalat

Kålsalat med kokosbacon

af Ditte Ingemann 2. september 2017

Igår var en rigtig god fredag – dog startede den meget tidligt, faktisk kl. 4.45, for jeg skulle nemlig endnu engang i Go’Morgen Danmark for at lave salater fra min nye bog, Salatsnedker. Alt gik perfekt og heldigvis var de mandlige værter virkelig begejstret for maden… faktisk blev alle salaterne spist rub og stub. I min træthed senere på dagen opdagede jeg at Salatsnedker havde sneget sig ind på Saxo’s  bestsellerliste (helt i toppen faktisk)… Åh, hvor blev jeg bare glad! Faktisk så glad, at jeg glemte at jeg var træt og i stedet for at sove tog jeg ud for at fejre det med vin, gode venner og solskin. 

Lige nu sælger Saxo.com min bog til en virkelig fin pris, taget i betragtning af, at det er en rigtig stor og flot bog med over 100 opskrifter til salatskålen. Jeg vil dele en opskrift fra bogen; nemlig en kålssalat med kokosbacon… ja, du hørte rigtigt :-) Sprød, lækker, saltet kokos a la bacon – perfekt som en snack, ovenpå salater eller suppe.

{ Rosenkål- og grønkålssalat med kokosbacon }
tilbehør til 4 personer

250 g rosenkål
100 g grønkål
1 håndfuld bredbladet persille
2 avocadoer
40 g pekannødder eller valnødder

Dressing:
1 spsk grov sennep
1 spsk æblecidereddike
1 spsk ahornsirup eller flydende honning
5 spsk olivenolie
salt og peber

Kokosbacon:
50 g kokosflager
1 spsk tamari eller soja
1 spsk ahornsirup
1 tsk røget paprika
salt

Kokosbacon: Vend kokosflagerne med tamari, ahornsirup, røget paprika og salt. Fordel flagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 165 grader i 12-14 minutter – rør i dem undervejs. Sørg for, at flagerne er sprøde og har en mørk gylden farve, før de tages ud. Lad dem køle helt af inden de spises.

Rengør rosenkålen og fjern evt. kedelige yderblade. Rens grønkål grundigt og fjern midterstokken. Hak både rosenkål og grønkål ultrafint – brug evt. en foodprocessor. Kom kålen i en skål.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Masser dressingen godt ind i kålen, så den bliver lidt blød. Hak persillen fint og kom den i salaten. Skær avocadoerne i tern og vend også dem i salaten. Hak pekannødderne groft og drys dem over salaten inden servering sammen med 3-4 spsk  kokosbacon.

Kålsalat med kokosbacon was last modified: september 2nd, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Rustik rodfrugtkraut
næste
Vafler & cookies med chufa

Mere af det samme

Super Salat

23. januar 2013

Sort Salat

12. oktober 2012

Spis kål!

1. marts 2012

Salat til morgenmad!

3. juli 2013

Inspiration til et grønnere liv / Valsemøllen

9. februar 2018

Low Carb Grønt

8. april 2015

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Ny kogebog på vej / Salatsnedker

18. juli 2017

Vind Salatsnedker

24. august 2017

Lun græskarsalat

21. september 2016

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen