Denne salat er en videreudvikling af salaten Pink Perfection fra min første kogebog. Det er en af mine yndlingssalater, og min gode veninde døbt denne udgave Pink Passion. Det er en luksussalat, som kan bruges til de fleste typer kød eller blot som en selvstændig frokostsalat. Den kræver en del ingredienser, men jeg lover, at den er arbejdet værd.
{ PINK PASSION }
tilbehør til 4 personer
Bagte tomater:
500 g cherrytomater
1 spsk olie
salt og peber
Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk sukker eller sukrin for en sukkerfri udgave
sort peber
Bagte mandler:
4 spsk mandler
1 spsk olie
salt
Desuden:
100 g rucola
100 g feta eller cremet gedeost
Dressing:
2 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
saft fra ½ citron
salt og peber
Halver cherrytomaterne, vend dem med olie og salt, og bag dem ved 125, varmluft grader i ca. 65-75 minutter.
Skær rødløgene i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde, og kog op. Hæld lagen over løgene, og sæt glasset på køl i min. 45 minutter.
Vend mandlerne med olie og salt, og bag dem i ovnen ved 140 grader i ca. 15-20 minutter. Hold øje, så de ikke bliver for mørke. Kom rengjort ruccola i en skål, og smuldr feta henover. Tilsæt bagte tomater, syltede rødløg og grofthakkede mandler. Smag salaten til.
Tip! Vil du pifte salaten yderligere op, så tilsæt små tern af avocado.
9 kommentarer
Har du prøvet at lave saltede mandler ved at lade dem trække i saltvand i 30-40min og så bage dem ved halvlav temperatur til de er sprøde (rode lidt i dem undervejs)
De bliver simpelthen Så lækre… Og det giver en lidt anden fornemmelse end når man bruger olie og Salten bare lægger sig udenpå.
Det er super nemt!
Jeg har denne opskrift, som er super lækker :-) http://www.thefoodclub.dk/mandler-saltbad/
Just the lovliest salad ever!
Thank you
What a delicious and colorful salad for the spring! This is something I really want to make!
Den ser lækker ud den salat, hvis man ikke er så vild med de bagte tomater, kan de så erstattes af noget andet, eller kan de blot undlades?
Den ser virkelig lækker ud! Kan man bage tomaterne dagen i forvejen? Jeg tænker nemlig at servere den til en konfirmation, og der vil det være meget rart, hvis så meget som muligt kan forberedes dagen inden :-)
Helt sikkert – ingen problemer… det er meget sjovt du netop skriver denne kommentar, for jeg har lige præcis lavet salaten klar til i aften :-) KH Ditte
[…] 200 g blandet salat 2 æbler ½ squash 4 kyllingebryster 125 g blød gedeost 50 g ristede pinjekerner 4 spsk syltede rødløg (find min opskrift her) […]