The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Spis skønne salater!

af Ditte Ingemann 6. januar 2013

Jeg kan slet ikke beskrive hvor meget jeg længes efter sol og varme, eller blot en smule mere lys. På trods af, at vinteren endnu ikke har varet specielt længe, er jeg allerede en anelse træt af vinterretter og tung mad. Derfor har jeg lavet to salater, som begge er farverige og fyldt med smag og glæde – de passer nok ikke specielt godt til en grillaften, men taget i betragtning, at der er alt for længe til sådan en, så passer de perfekt ind de næste par måneder. 

Idéen til denne salat har jeg fået fra min søster, som er super god til at lave mad – hun er lidt en opfinder indenfor området, så jeg bliver altid inspireret når jeg er sammen med hende. Hun fortalte mig bare om rødbedesalaten, og blot ud fra beskrivelsen vidste jeg, at det ville være en salat for mig. Rødebede og vanille er en fantastisk kombination!

Søster´s rødbedesalat med vanille, 2 pers.:

ca. 240 g rødbede, revet
2 clementiner
2 spsk hasselnødder, ristede

Dressing:
1/2 tsk ren vanillepulver
2 tsk olie
1 tsk æbleeddike
et nip salat

Bland revet rødbede med små tern af clementin og grofthakkede hasselnødder. Rør vanillekorn ud i olien og tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen. Vend dressing godt rundt i salaten, smag til og servér.

Kålsalat med kålpesto, 2 pers.:

1 dl hvid quinoa
ca. 4 stængler grønkål, jeg brugte lilla grønkål
2 clementiner
2 spsk mandler, ristede

Kålpesto:
6 blade savoykål
6 spsk olivenolie
2 spsk revet manchego eller parmesan
1/2 fed hvidløg
1 spsk mandler
salt & peber

Skyl quinoaen grundigt og kom den i kogende, saltet vand. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle en smule af. Vask grønkålen og skær den i meget tynde strimler. Skræl clementinerne og skær bådene i små tern. De ristede mandler hakkes groft og blandes med quinoa, grønkål og clementiner, hvorefter salaten vendes med 2-3 spsk kålpesto.

Kålpesto: Damp kålbladene i 4-6 minutter, så de bliver en smule bløde. Kom kålblade og de øvrige ingredienser til pesto’en i en blender, og blend indtil pesto’en har en lind konsistens. Smag den til med salt og peber, og opbevar din pesto på køl i et rent glas.

Hvis du har en rest pesto tilbage, så kan det bruges til disse skønne frokostbrød og meget andet.

Spis skønne salater! was last modified: januar 6th, 2013 by Ditte Ingemann
19 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sliding into a new year
næste
P for Pavlova, Pærer & Pistacie

Mere af det samme

Vaffelburgere

28. april 2015

Indisk suppe med kardemomme & æble

13. april 2017

Super sund salat

3. januar 2014

Quinoa-deller

15. juni 2014

Mine bedste falafler

12. april 2014

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

Lun blomkålssalat med chilidressing + Konkurrence

11. juni 2017

Anders Ands nordiske pølseret

21. februar 2013

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

Traditionsrige tarteletter

27. maj 2012

19 kommentarer

Julie 6. januar 2013 at 16:54

Husk gummihandsker, når du river rødbederne ;)

Svar
Ditte 6. januar 2013 at 17:15

Ja, god idé – jeg bruger dog aldrig handsker, for jeg er ikke bange for at få snavsede eller farvede hænder :-)

Svar
Inger 6. januar 2013 at 17:00

Nogle flotte salater – og jeg er ikke i tvivl om, de også smager rigtig godt. Lilla grønkål er nyt for mig, men jeg må på “jagt”. Glæder mig til at prøve, dejligt med ny inspiration i denne mørke januar . . . .
Hej fra Inger

Svar
Ditte 6. januar 2013 at 17:16

Du må på jagt og ellers kan almindelig grønkål sagtens bruges :-) god søndag til dig.

Svar
Piskeriset 6. januar 2013 at 17:38

Jeg er 110% forelsket i de smukke billeder :-)
Hvis maden smager bare halvt så godt, så burde man kunne omvende ALLE til at spise salat :-D

Svar
Ditte 6. januar 2013 at 17:50

Tusind tak – hvor er du sød :-)

Svar
Mille 6. januar 2013 at 18:44

Uh, hvor ser det bare lækkert ud! Hver eneste gang, at der kommer lækre billeder og opskrifter på bloggen, bliver jeg mindet om, hvor meget jeg glææææder mig til, at din salatbog udkommer. Det bliver fantastisk :)

Svar
Ditte 6. januar 2013 at 18:47

Ihh, tak Mille. Jeg glæder mig også og skal nok holde Jer opdateret her på bloggen, så snart jeg har flere detaljer..

Svar
linda 6. januar 2013 at 20:27

hej ditte. det er jo de lækreste og pæneste salater! mmh. jeg skal hurtigst muligt i gang med dem :) jeg har dog et spørgsmål vedr. råvarerne. hvor køber du for eksempem savoykål i københavn? jeg har i de sidste par uger ledt og ledt efter grønkål, og jeg er nu endt med at bestille det hjem hos en grønthandler. jeg forstår ikke, hvorfor kål skal virke som en udsøgt niecevare. nå, men jeg glæder mig i hvert fald til at kåle derud af. tak for eviglækker inspiration. kh, linda

Svar
Ditte 6. januar 2013 at 21:09

Jeg kunne ikke være mere enig – det er så frusterende når man ikke kan skaffe råvarer, som supermarkederne burde have… Men “min” Irma har stort set altid savoykål, i hvert fald på denne tid af året. Grønkål og lille grønkål har jeg fundet i Torvehallerne, men har faktisk også set det i Irma, i en øko udgave :-)

Svar
Birgit Mathiesen 6. januar 2013 at 20:29

MUMS.. Sikke en mega lækker “rødbede søster salat” – ja, begge salater lyder bare kanon lækre :)
Smukke billeder som altid.. og som blot taler helt for sig selv..
Har du en dato for udgivelsen af din nye salatbog ?? For der bliver vist stor rift om den ;o)
Her vil jeg lave dine skønne salater næste weekend… alt imens tankerne og længslen går efter sol, sommer og vores sommerferie planlægning starter :oP)
Knuss

Svar
Ditte 6. januar 2013 at 21:11

Ja, her tales der også om ferie og sommer hele tiden! Mht. min bog, så udkommer den til april/maj – jeg får snart en mere præcis dato og skal selvfølgelig nok melde den ud med det samme :-)

Svar
Maria Silje 6. januar 2013 at 20:53

uuuuhm”

Svar
Cæcilie 7. januar 2013 at 19:52

Jeg er ny her på bloggen – men nu tror jeg ikke du slipper for mig ;) Rødbedesalaten skal i hvert fald prøves snarest muligt!! Bruger du bare rå, skrællet (og vasket) rødbede? Bare lige for at få det på plads for en novice som undertegnede :)

Svar
Ditte 7. januar 2013 at 20:17

Jep, jeg bruger rå, rengjort rødbede :-) Jeg kan bedst lide rødbede i rå form, men du kan sagtens koge dem en smule og skære dem i tern, hvis du er mere til det… Dejligt du har fundet frem til min blog – bliv endelig hængende!

Svar
Cæcilie 7. januar 2013 at 20:25

Tusind tak! Jeg tror da bare jeg skal prøve begge dele – to salater i en :)

Svar
Ditte 7. januar 2013 at 20:34

God idé, Cæcilie :-)

Svar
Rita 20. januar 2013 at 10:16

Da jeg serverede kålsalaten for min mand, gik han totalt i bro. “Kålsalat”, for fanden, har du ikke tænkt på modtageren? Han måtte dog indrømme at det smagte godt og at han BLEV mæt. Det sidste var ikke mindst vigtigt.
Jeg skriver egentlig for at fortælle at jeg brugte resten af den fine kålpesto til min hjemmebagte pizza. Jeg smurte et lag af pesto på en tynd pizzabunden og derpå fine skiver af champignon . Det smagte himmelsk!

Svar
Ditte 20. januar 2013 at 11:45

Hvor fantastisk at din mand kunne lide salaten – sejt. Kålpesto smager nemlig rigtig godt på pizza :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen