The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Super sund salat

af Ditte Ingemann 3. januar 2014

Salat

Så er jeg hjemme efter nogle skønne dage i Berlin fyldt med oplevelser og en mæt mave efter alt for meget god mad. Jeg er nu klar til at kaste mig ud i et nyt år, og er spændt på hvad 2014 gemmer på for mit vedkommende. Sidste år blev et år fyldt med masser af salat, og det er jeg ret sikker på at 2014 også bliver i og med, at jeg spiser ret mange salater, gerne hver eneste dag. Jeg laver ofte en salat til frokost, og lige for tiden er jeg ret vild med denne blomkålssalat med gedeost, valnødder og granatæble.

Salat med blomkål, gedeost og valnødder, 2 pers.:

1/2 blomkål
4 stængler forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 granatæble
3 spsk valnødder
ca. 100 g blød gedeost
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt og peber

Riv små buketter af blomkålet på et rivejern, brug gerne den grove side, eller kør dem i en foodprocessor. Hak forårsløg og persille groft, og vend det sammen med blomkål. Fordel kernerne fra granatæblet over salaten – det gøres nemmest ved at banke hårdt på skallen, så de små kerner falder ud. Pas på, det sviner. Hak valnødderne groft og drys over salaten. Servér gedeosten ved siden af salaten eller smuldr det henover. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen og hæld det over salaten inden servering.

Salat med blomkål

Kort inden jul stillede jeg op til et interview, som nu kan læses i det fine e-magasin LLAMAS’ VALLEY – udover interviewet har jeg bidraget med nogle af mine bedste vinteropskrifter. Læs meget mere lige her.

interview

Super sund salat was last modified: januar 3rd, 2014 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tak for mad ★
næste
Min Berliner-guide

Mere af det samme

Blomkål & Asparges

4. august 2013

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Ny kogebog på vej / Salatsnedker

18. juli 2017

Vind Salatsnedker

24. august 2017

Kål-cæsarsalat

13. december 2016

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

Salater fra The Food Club

14. februar 2013

Low Carb Grønt

8. april 2015

Dobbelt op på salater

14. november 2012

Aftensmad med asparges

1. juli 2011

8 kommentarer

Fru Kofoeds Køkken 4. januar 2014 at 01:15

Det ser bare rigtig godt ud! Jeg er vild med blomkål og har vist ikke prøvet det i noget, der ligner denne her variant, før. Gedeost er en af de få ting, som jeg ikke er så god til, men mon ikke den også ville være god med lidt feta…
Spændende med magasinet – det må tjekkes ud :-)
Velkommen hjem!

Svar
Ditte 4. januar 2014 at 19:12

Du kan sagtens bruge en god, blød feta i stedet :-)

Svar
Grethe Thuesen 4. januar 2014 at 15:10

Hej Ditte….jeg spørger om det samme som ovenstående, om alm. Fetaost er lige så godt ?
Kh Grethe

Svar
Ditte 4. januar 2014 at 19:13

Du kan sagtens bruge feta i stedet for gedeost – jeg ELSKER bare gedeost :-)

Svar
Nanna 4. januar 2014 at 23:30

Det skal prøves :) Blomkål er en overset kål, synes jeg. Den hører til en af mine favoritter.
PS Pil dine granatæblekerner ud fra skallen under vand i en stor skål – så bliver køkkenet knap så rødt ;)

Svar
Ditte 5. januar 2014 at 12:02

Jeg elsker også blomkål – det kan bruges til så mange gode ting :-)

Svar
Natasja 6. januar 2014 at 18:26

Er der en bestemt slags kød salaten ville være god til? :)

Svar
Ditte 6. januar 2014 at 19:15

Hmm, jeg ville nok vælge lam eller svinekød til denne salat :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen