Så er jeg hjemme efter nogle skønne dage i Berlin fyldt med oplevelser og en mæt mave efter alt for meget god mad. Jeg er nu klar til at kaste mig ud i et nyt år, og er spændt på hvad 2014 gemmer på for mit vedkommende. Sidste år blev et år fyldt med masser af salat, og det er jeg ret sikker på at 2014 også bliver i og med, at jeg spiser ret mange salater, gerne hver eneste dag. Jeg laver ofte en salat til frokost, og lige for tiden er jeg ret vild med denne blomkålssalat med gedeost, valnødder og granatæble.
Salat med blomkål, gedeost og valnødder, 2 pers.:
1/2 blomkål
4 stængler forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 granatæble
3 spsk valnødder
ca. 100 g blød gedeost
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt og peber
Riv små buketter af blomkålet på et rivejern, brug gerne den grove side, eller kør dem i en foodprocessor. Hak forårsløg og persille groft, og vend det sammen med blomkål. Fordel kernerne fra granatæblet over salaten – det gøres nemmest ved at banke hårdt på skallen, så de små kerner falder ud. Pas på, det sviner. Hak valnødderne groft og drys over salaten. Servér gedeosten ved siden af salaten eller smuldr det henover. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen og hæld det over salaten inden servering.
Kort inden jul stillede jeg op til et interview, som nu kan læses i det fine e-magasin LLAMAS’ VALLEY – udover interviewet har jeg bidraget med nogle af mine bedste vinteropskrifter. Læs meget mere lige her.
8 kommentarer
Det ser bare rigtig godt ud! Jeg er vild med blomkål og har vist ikke prøvet det i noget, der ligner denne her variant, før. Gedeost er en af de få ting, som jeg ikke er så god til, men mon ikke den også ville være god med lidt feta…
Spændende med magasinet – det må tjekkes ud :-)
Velkommen hjem!
Du kan sagtens bruge en god, blød feta i stedet :-)
Hej Ditte….jeg spørger om det samme som ovenstående, om alm. Fetaost er lige så godt ?
Kh Grethe
Du kan sagtens bruge feta i stedet for gedeost – jeg ELSKER bare gedeost :-)
Det skal prøves :) Blomkål er en overset kål, synes jeg. Den hører til en af mine favoritter.
PS Pil dine granatæblekerner ud fra skallen under vand i en stor skål – så bliver køkkenet knap så rødt ;)
Jeg elsker også blomkål – det kan bruges til så mange gode ting :-)
Er der en bestemt slags kød salaten ville være god til? :)
Hmm, jeg ville nok vælge lam eller svinekød til denne salat :-)