The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Let’s get ready to crumble!

af Ditte Ingemann 9. juni 2012

Jeg synes kirsebær er en gudespise – jeg elsker smagen og konsistensen og nu elsker jeg også denne kirsebær crumble.
Igen er opskriften opstået på baggrund af rester, og det er uden sammenligning den bedste crumble jeg har lavet og smagt.

Smagen tager mig fluks tilbage til min barndom og til min mormor og morfar som havde et smukt kirsebærtræ, fyldt med de dejligste mørkerøde bær. Kirsebærrene til disse tærter er dog bare hentet i Irma og ikke fra et nostalgisk gammelt træ på landet.

Kirsebær crumble, 4 små tærter

100 g. smør
30 g. havregryn
80 g. marcipan
Skal fra 1 øko citron
100 g. hvedemel (grovere typer af mel kan bruges)
80 g. sukker
Ca. 40 kirsebær

Start med at udstene alle kirsebærrene og læg dem i små tærteforme, eller i én stor tærteform. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en skål indtil de har konsistens som en smuldredej.

Dejen fordeles på kirsebærrene og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil tærterne er sprøde og gyldne.

De små lækkerbiskner blev serveret lune, med en klat creme fraiche, men de kan sagtens spises uden noget eller f.eks. med flødeskum eller vanilleis. Dog synes jeg, det er rigtig lækkert med syrligt tilbehør, enten i form af creme fraiche eller yoghurt, da tærterne er meget rige og søde i smagen.

Let’s get ready to crumble! was last modified: juni 9th, 2012 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Bounty-bar med havtorn & hindbær
næste
Ølkage!

Mere af det samme

Krydret gulerodskage med mascarponecreme

10. januar 2017

Kærlighedskage

14. marts 2013

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

Chokolade & Kaffe

26. juni 2012

Kæmpelæske & Sidevogn

3. juni 2012

Sankt Hans kage

22. juni 2015

Lidt mere karamel

16. februar 2012

Kyskager med choko- mandelhemmelighed

11. august 2011

Pull-apart brød

6. oktober 2012

Chokoladecookies med chokolade

25. januar 2012

20 kommentarer

Inger 9. juni 2012 at 11:12

Hvor er de bare smukke :O) Næste gang jeg skal bage crumble, bliver det helt sikker med kirsebær. Og du har marcipan i din dej, men det bliver den jo sikkert ikke dårligere af :O)))

Svar
Ditte 9. juni 2012 at 11:16

Marcipanen gjorde underværker! Kirsebær og marcipan er det perfekte par :-)

Svar
Monsterscircus 9. juni 2012 at 11:14

Åh dejlige saftige kirsebær, de ser vældig gode ud dine små crumbler, der er hyggeligt med sådan nogle små kager. Hvor ville jeg dog gerne have et kirsebærtræ i haven, ha en super god weekend.

Svar
Ditte 9. juni 2012 at 11:17

Også dejlig weekend til dig!

Svar
Linn 9. juni 2012 at 11:19

Som altid – du tager de mest fantastiske billeder. Den her opskrift må jeg prøve af!

Svar
Ditte 9. juni 2012 at 11:28

Tusind tak Linn :-)

Svar
Camums 9. juni 2012 at 15:40

Nøj, hvor ser de gode ud!! Mums, de skal testes:-)

Svar
Ditte 10. juni 2012 at 09:16

Tusind tak – er sikker på du vil kunne lide dem :-)

Svar
Birgit Mathiesen 9. juni 2012 at 18:41

Det dufter så dejligt af sommer og sol :)
og “må jeg byde dem et kirsebær” :)
Et par flag i og der er serveret de smukkeste fødselsdags tærter, tillykke til manden :O)

Svar
Ditte 10. juni 2012 at 09:19

Tusind tak Birgit :-)

Svar
Lynne 10. juni 2012 at 09:30

Uhmm.. det ser dejligt ud. Vi er så heldige at have et gammelt og kæmpestort kirsebærtræ i haven, din opskrift skal helt sikkert bruges, når de bliver modne. Sidste år var vi på ferie lige i den uge, hvor kirsebærene var gode og da vi kom hjem, var der ikke ét tilbage.. lidt øv, men i år er vi hjemme – så der skal virkelig laves kirsebærguf i år :)
Lækkert med marcipan i smulderdejen – det skal jeg helt sikkert også prøve :)

Svar
Ditte 10. juni 2012 at 09:50

Ej, hvor lækkert med kirsebær i haven. Det må være skønt at kunne plukke sine egne bær – jeg vil klart anbefale at bage disse små tærter, medmindre bærrene bare skal nydes naturel :-)

Svar
LoquaciousLily 10. juni 2012 at 10:28

Fantastisk idé at smide kirsebær i en crumble! Tak for en skøn blog, som jeg altid bliver glad af at læse :-)

Svar
Ditte 10. juni 2012 at 10:30

Mange tak – dejligt du kan lide min blog. Jeg har efterhånden prøvet mange crumble-tærter med forskellige slags frugt, men kirsebær er det bedste hidtil!

Svar
Astrid Werge 10. juni 2012 at 17:01

Hej!
Lækker opskrift – den må testes!

Hvor har du købt de fine forme henne?
Hilsen Astrid

Svar
Ditte 10. juni 2012 at 18:05

Jeg har købt mine forme i Malmø, men tror du kan finde lignende forme i mange butikker med køkkengrej :-)

Svar
walkinrunout 12. juni 2012 at 10:59

Elsker crumble… med alt slags frugt lige fra rabarber til stikkelsbær – tror da jeg skal prøve med kirsebær nu :-)
Dine billeder er så fine og jeg bliver altid totalt lækkersulten :-)

Svar
Ditte 12. juni 2012 at 12:29

Tusind tak! Jeg elsker også crumble – det er så nemt og kan varieres i utallige udgaver!

Svar
éva-mona 31. august 2012 at 18:22

I don’t know what you put in your recipe but your tarts just look like mine! ; )

Svar
Ditte 31. august 2012 at 19:10

Yeah, they look somewhat alike :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971