Jeg synes kirsebær er en gudespise – jeg elsker smagen og konsistensen og nu elsker jeg også denne kirsebær crumble.
Igen er opskriften opstået på baggrund af rester, og det er uden sammenligning den bedste crumble jeg har lavet og smagt.
Smagen tager mig fluks tilbage til min barndom og til min mormor og morfar som havde et smukt kirsebærtræ, fyldt med de dejligste mørkerøde bær. Kirsebærrene til disse tærter er dog bare hentet i Irma og ikke fra et nostalgisk gammelt træ på landet.
Kirsebær crumble, 4 små tærter
100 g. smør
30 g. havregryn
80 g. marcipan
Skal fra 1 øko citron
100 g. hvedemel (grovere typer af mel kan bruges)
80 g. sukker
Ca. 40 kirsebær
Start med at udstene alle kirsebærrene og læg dem i små tærteforme, eller i én stor tærteform. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en skål indtil de har konsistens som en smuldredej.
Dejen fordeles på kirsebærrene og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil tærterne er sprøde og gyldne.
De små lækkerbiskner blev serveret lune, med en klat creme fraiche, men de kan sagtens spises uden noget eller f.eks. med flødeskum eller vanilleis. Dog synes jeg, det er rigtig lækkert med syrligt tilbehør, enten i form af creme fraiche eller yoghurt, da tærterne er meget rige og søde i smagen.
20 kommentarer
Hvor er de bare smukke :O) Næste gang jeg skal bage crumble, bliver det helt sikker med kirsebær. Og du har marcipan i din dej, men det bliver den jo sikkert ikke dårligere af :O)))
Marcipanen gjorde underværker! Kirsebær og marcipan er det perfekte par :-)
Åh dejlige saftige kirsebær, de ser vældig gode ud dine små crumbler, der er hyggeligt med sådan nogle små kager. Hvor ville jeg dog gerne have et kirsebærtræ i haven, ha en super god weekend.
Også dejlig weekend til dig!
Som altid – du tager de mest fantastiske billeder. Den her opskrift må jeg prøve af!
Tusind tak Linn :-)
Nøj, hvor ser de gode ud!! Mums, de skal testes:-)
Tusind tak – er sikker på du vil kunne lide dem :-)
Det dufter så dejligt af sommer og sol :)
og “må jeg byde dem et kirsebær” :)
Et par flag i og der er serveret de smukkeste fødselsdags tærter, tillykke til manden :O)
Tusind tak Birgit :-)
Uhmm.. det ser dejligt ud. Vi er så heldige at have et gammelt og kæmpestort kirsebærtræ i haven, din opskrift skal helt sikkert bruges, når de bliver modne. Sidste år var vi på ferie lige i den uge, hvor kirsebærene var gode og da vi kom hjem, var der ikke ét tilbage.. lidt øv, men i år er vi hjemme – så der skal virkelig laves kirsebærguf i år :)
Lækkert med marcipan i smulderdejen – det skal jeg helt sikkert også prøve :)
Ej, hvor lækkert med kirsebær i haven. Det må være skønt at kunne plukke sine egne bær – jeg vil klart anbefale at bage disse små tærter, medmindre bærrene bare skal nydes naturel :-)
Fantastisk idé at smide kirsebær i en crumble! Tak for en skøn blog, som jeg altid bliver glad af at læse :-)
Mange tak – dejligt du kan lide min blog. Jeg har efterhånden prøvet mange crumble-tærter med forskellige slags frugt, men kirsebær er det bedste hidtil!
Hej!
Lækker opskrift – den må testes!
Hvor har du købt de fine forme henne?
Hilsen Astrid
Jeg har købt mine forme i Malmø, men tror du kan finde lignende forme i mange butikker med køkkengrej :-)
Elsker crumble… med alt slags frugt lige fra rabarber til stikkelsbær – tror da jeg skal prøve med kirsebær nu :-)
Dine billeder er så fine og jeg bliver altid totalt lækkersulten :-)
Tusind tak! Jeg elsker også crumble – det er så nemt og kan varieres i utallige udgaver!
I don’t know what you put in your recipe but your tarts just look like mine! ; )
Yeah, they look somewhat alike :-)