Den seneste tid har været en smule travl for mit vedkommende og der sker en masse spændende ting i øjeblikket. Men jeg har aldrig for travlt til at bage, så derfor kastede jeg mig i sidste weekend ud i disse muffins, som udover at være ultra lette, smagte helt eventyrligt – syrlige, sprøde, fugtige og knasende! En perfekt lille kage til en kop kaffe søndag eftermiddag.
Opskriften er den samme som jeg altid bruger til cupcakes og muffins, og den er i mine øjne den perfekte grunddej og kan varieres i det uendelige – jeg har prøvet med rødbede, whiskey, havtorn, karamel, pebermynte, abrikoser, figner – kun fantasien sætter grænser.
{ Muffins med lime & blå birkes } 10 stk.
120 g blødt smør
2 dl sukker
2 æg
1 tsk ren vanillepulver
1 dl mælk
3 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1-2 spsk lemoncurd
skal fra 2 lime
2 spsk blå birkes
Glasur:
60-80 g flormelis
ca. 2 spsk limesaft
Pisk sukker, vanille og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen, hvorefter mælk, mel, bagepulver og lemoncurd tilsættes, og piskes sammen til en ensartet dej. Til sidst vendes limeskal og birkes i, og dejen kommes i muffinsforme og fyldes ca. 2/3 op.
Kagerne bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, hvorefter de køles helt af inden de dekoreres med tyk glasur.
13 kommentarer
Hej Ditte.
Uhm – disse muffins lyder rigtig lækre. Ja, din grunddej er super god, jeg har brugt den mange gange, og har brugt mange forskellige ting som smagsvarianter. Lyder spændende med lime og blå birkes. Rigtig god søndag :O)
Birkes og citron/lime er en skøn kombi – den må du helt sikkert prøve :-)
Rigtig god søndag!
Uhm.. Godt med lidt citrus i kagerne, det giver et frisk lækkert pust til kaffen :)
Hvordan er det nu med din lemoncurd.. er den hjemmelavet eller købt??
Jeg har lige søgt efter lemoncurd på din hjememside.. men den poppede desværre ikke sådan bare lige frem ;)
Tror dine citrusmuffins vil være perfekte her til dagens guld – håndbold – kamp :)))
Go søndag, Birgit
Jeg køber lemoncurd, men det kan nu sagtens laves selv :-) hvis du skynder dig, kan du have muffins klar til finale-håndbold :-)
Hej Ditte –
Hvad er fidusen i at putte birkes i Cupcakes? Jeg er klar over, at det er en ret benyttet ingrediens i mange opskrifter, men er det pga smag og/eller konsistens?
Anne Mette
Hej Anne Mette, for mit vedkommende handler det primært om konsistens og udseende :-) Du kan sagtens undlade dem og bare lave en omgang citrusmuffins ;-)
Kære Ditte, Jeg lavede dine skønne muffins men oplevede desværre, at de faldt fuldkommen sammen i ovnen. Efter kun fem minutter stod de super flot, men så faldt midten helt i bund. Jeg brugte varmluftovn og 180 grader. Burde det måske bare have været normal ovn?
Jeg må bare på den igen :-) Tak for en skøn blog.
Hej Hanne, hvor lyder det mystisk – det har jeg aldrig oplevet. Jeg bruger ikke varmluft til kager – håber ikke du har mistet modet. Hvis du prøver igen, så lad mig endelig vide hvordan det går ;-)
De var et kæmpe hit til min lørdagsbrunch i dag – det ender nok med at blive min nye yndlings muffinopskrift.
Tak for en fantastisk blog!
Hvor skønt!! Dejligt du kunne lide dem :-)
Hvad med at bruge smagsneutral olie i stedet for smør – det plejer jeg at gøre. Synes det smager godt og det føles meget sundere end smør :-)
Kære Ditte,
Jeg var på den igen, og denne gang blev kagerne helt fantastiske. De smager jo SKØNT!
Hvor dejligt – jeg er glad for at høre, at de blev gode :-)