The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

af Ditte Ingemann 26. januar 2013

Den seneste tid har været en smule travl for mit vedkommende og der sker en masse spændende ting i øjeblikket. Men jeg har aldrig for travlt til at bage, så derfor kastede jeg mig i sidste weekend ud i disse muffins, som udover at være ultra lette, smagte helt eventyrligt – syrlige, sprøde, fugtige og knasende! En perfekt lille kage til en kop kaffe søndag eftermiddag. 

Opskriften er den samme som jeg altid bruger til cupcakes og muffins, og den er i mine øjne den perfekte grunddej og kan varieres i det uendelige – jeg har prøvet med rødbede, whiskey, havtorn, karamel, pebermynte, abrikoser, figner  – kun fantasien sætter grænser.

{ Muffins med lime & blå birkes } 10 stk.

120 g blødt smør
2 dl sukker
2 æg
1 tsk ren vanillepulver
1 dl mælk
3 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1-2 spsk lemoncurd
skal fra 2 lime
2 spsk blå birkes

Glasur:
60-80 g flormelis
ca. 2 spsk limesaft

Pisk sukker, vanille og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen, hvorefter mælk, mel, bagepulver og lemoncurd tilsættes, og piskes sammen til en ensartet dej. Til sidst vendes limeskal og birkes i, og dejen kommes i muffinsforme og fyldes ca. 2/3 op.

Kagerne bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, hvorefter de køles helt af inden de dekoreres med tyk glasur.

Syrlige citrusmuffins med blå prikker was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
13 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Super Salat
næste
Et æble om dagen….

Mere af det samme

Julemuffins med pebermynte

16. december 2012

Sankt Hans kage

22. juni 2015

Citron-donuts!

25. september 2012

Efterårstærte med æble & karamel

8. november 2012

Snickersmuffins

7. juli 2017

De kære kokosmakroner

2. juni 2012

Vafler & cookies med chufa

5. september 2017

Sure cupcakes

30. november 2011

Gulerodskage deluxe

29. juni 2014

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

13 kommentarer

Inger 27. januar 2013 at 13:43

Hej Ditte.
Uhm – disse muffins lyder rigtig lækre. Ja, din grunddej er super god, jeg har brugt den mange gange, og har brugt mange forskellige ting som smagsvarianter. Lyder spændende med lime og blå birkes. Rigtig god søndag :O)

Svar
Ditte 27. januar 2013 at 16:22

Birkes og citron/lime er en skøn kombi – den må du helt sikkert prøve :-)
Rigtig god søndag!

Svar
Birgit Mathiesen 27. januar 2013 at 14:47

Uhm.. Godt med lidt citrus i kagerne, det giver et frisk lækkert pust til kaffen :)
Hvordan er det nu med din lemoncurd.. er den hjemmelavet eller købt??
Jeg har lige søgt efter lemoncurd på din hjememside.. men den poppede desværre ikke sådan bare lige frem ;)
Tror dine citrusmuffins vil være perfekte her til dagens guld – håndbold – kamp :)))
Go søndag, Birgit

Svar
Ditte 27. januar 2013 at 14:54

Jeg køber lemoncurd, men det kan nu sagtens laves selv :-) hvis du skynder dig, kan du have muffins klar til finale-håndbold :-)

Svar
Anne Mette Hansen 29. januar 2013 at 17:38

Hej Ditte –

Hvad er fidusen i at putte birkes i Cupcakes? Jeg er klar over, at det er en ret benyttet ingrediens i mange opskrifter, men er det pga smag og/eller konsistens?

Anne Mette

Svar
Ditte 29. januar 2013 at 18:02

Hej Anne Mette, for mit vedkommende handler det primært om konsistens og udseende :-) Du kan sagtens undlade dem og bare lave en omgang citrusmuffins ;-)

Svar
Hanne 1. februar 2013 at 12:17

Kære Ditte, Jeg lavede dine skønne muffins men oplevede desværre, at de faldt fuldkommen sammen i ovnen. Efter kun fem minutter stod de super flot, men så faldt midten helt i bund. Jeg brugte varmluftovn og 180 grader. Burde det måske bare have været normal ovn?
Jeg må bare på den igen :-) Tak for en skøn blog.

Svar
Ditte 1. februar 2013 at 12:29

Hej Hanne, hvor lyder det mystisk – det har jeg aldrig oplevet. Jeg bruger ikke varmluft til kager – håber ikke du har mistet modet. Hvis du prøver igen, så lad mig endelig vide hvordan det går ;-)

Svar
Line 2. februar 2013 at 21:57

De var et kæmpe hit til min lørdagsbrunch i dag – det ender nok med at blive min nye yndlings muffinopskrift.
Tak for en fantastisk blog!

Svar
Ditte 3. februar 2013 at 14:05

Hvor skønt!! Dejligt du kunne lide dem :-)

Svar
Helle 4. februar 2013 at 12:54

Hvad med at bruge smagsneutral olie i stedet for smør – det plejer jeg at gøre. Synes det smager godt og det føles meget sundere end smør :-)

Svar
Hanne 17. februar 2013 at 14:23

Kære Ditte,
Jeg var på den igen, og denne gang blev kagerne helt fantastiske. De smager jo SKØNT!

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 18:55

Hvor dejligt – jeg er glad for at høre, at de blev gode :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen