The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertSøde sager

Mousse á la mums!

af Ditte Ingemann 20. januar 2011

Har lavet en super mums chokolademousse, og det er vist første gang jeg prøver at lave mousse. Den smagte helt sikkert bedre end den så ud… Man kunne let forveksle den brunlige masse med noget andet! 

Nytårsaften, som jeg tilbragte i Berlin, spiste jeg på en Vietnamesisk restaurant, Chi Sing, hvor jeg fik den skønneste dessert, bestående af chokolademousse, kokoscreme, mango og jordbær. Jeg ville prøve at lave en lignende dessert, hvilket resulterede i en udemærket chokomousse. Dog drømmer jeg stadig om Chi Sings bløde, cremede og velsmagende mousse, men indtil jeg rammer Rosenthaler Strasse 62 igen, må jeg tage til takke med min egen version.

Chokolademousse, ca. 3 portioner:

100 g mørk chokolade
4 pas. æggeblomme
35 g. sukker
2,5 dl. fløde

Start med at smelte 75 g. af chokolade, gem de sidste 25 g. til senere. Pisk sukker og æggeblommer til det bliver hvidt og skummende.
Pisk derefter fløden, den må ikke piskes for stiv!
Bland nu det smeltede chokolade med de sidste 25 g. og rør det lindt.
Rør chokoladen i æggemassen og bland derefter fløden forsigtigt i.
Kom chokolademoussen i små skåle eller glas og stil det på køl.
Inden servering pyntes moussen med f.eks. bær, hakket chokolade, nødder eller friske blomster.

 

Desserten fra Chi Sing, som jeg prøvede at efterligne – ikke i udseende, men i smagen.

Mousse á la mums! was last modified: november 25th, 2012 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Herlige hindbærsnitter
næste
Smuk ærtesuppe

Mere af det samme

Iskaffe til sommerdage…

1. juli 2013

Glutenfrie choko-muffins

18. april 2014

Raw brownies

8. september 2014

Konfekt med tahin

19. august 2015

Flødebolle-fest

7. april 2013

Magisk mousse

29. december 2012

Kys

26. maj 2011

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Søndagspandekager

4. december 2011

Jordbærsaft

11. marts 2012

2 kommentarer

Line 18. august 2013 at 10:29

Hej Ditte.
Dejlig blog du har, med dejlige dejlige opskrifter. Jeg ved at dette er et gammel indlæg, men jeg har lige et enkelt spørgsmål. Når der som i din opskrift står 4 pas. æggeblommer, er det så 4 bægre eller bare 4 blommer (altså 2 bægre)?

Bliv ved med de gode opskrifter
Line

Svar
Ditte 18. august 2013 at 10:45

Hej Line, det betyder 4 blommer dvs. 2 bægre :-) God fornøjelse!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen