The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageSøde sager

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

af Ditte Ingemann 25. april 2016

chokolade

Det er simpelthen alt for lidt jeg får bagt for tiden – jeg har travlt med alverdens projekter og tiden flyver afsted. Lige nu kunne jeg ærlig talt godt spise et stykke chokoladetærte til min kop kaffe, men den må jeg drømme mig til, for det er efterhånden et stykke tid siden jeg bagte den. 

Opskriften var egentlig tænkt til et nyt bogprojekt, men jeg har valgt at dele den her på bloggen i stedet. Tærten er både gluten- og mælkefri, og indeholder kun en smule sukker fra den mørke chokolade og dadlerne. Jeg brugte en mørk chokolade 85% (sødet med kokossukker), men du kan vælge din favoritchokolade til tærten. Tærten bliver ikke super sød, så hvis du ønsker en sødere udgave, så brug en lysere chokolade eller tilsæt flere dadler.

IMG_8634_

{ Chokoladetærte }
4-6 personer

Tærtebund:
100 g alm. mandelmel
2 spsk kokosfibermel
2 spsk kakaopulver
1 æg
4 spsk kokosolie (ca. 40 g), blødt

Fyld:
1 ds kokosmælk
2 stilke rosmarin
100 g mørk chokolade, 85%, smeltet
6-8 bløde dadler, uden sten
havsalt

Tænd ovnen på 175 grader. Bland mandelmel, kokosfibermel og kakaopulver i en skål. Rør æg og blødt kokosolie i. Ælt dejen med hænderne, til den har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse dejen ned i tærteformene med hænderne. Brug en tærteform med løs bund, fx. en aflang tærteform. Bag bunden i ca. 25-30 minutter, indtil den er gylden og sprød.

Tag det øverste lag kokoscreme fra kokosmælken – hvis kokosmælken ikke har delt sig i kokoscreme og kokosvand, så kan du stille dåsen på køl. Smelt kokoscremen i en lille gryde sammen med rosmarin, og lad det derefter køle helt af. Tag rosmarin op og kassér det.
Smelt den mørke chokolade, og kom den i en blender sammen med den smeltede kokoscreme og de bløde dadler – blend indtil du har en ensartet og glat creme – smag til. Fordel cremen i den afkølede tærtebund og drys med et nip havsalt. Stil tærten på køl indtil cremen har sat sig.

chokolade-1

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fermenteret rødbedekvass
næste
Smagen af Tanzania

Mere af det samme

Mandel-kokos-kager

18. december 2014

PINK REGNBUEKAGE

26. februar 2015

Mine første macarons

26. oktober 2012

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Mit brownie eventyr

11. december 2011

Mousse á la mums!

20. januar 2011

LakridsKys

9. marts 2012

Havtorn, hindbær & hvid chokolade

17. marts 2012

turtle bars

22. februar 2012

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

1 kommentar

Tori//Gringalicious 26. april 2016 at 11:06

This tart looks fantastic and I love your photos and styling! Definitely something I need to try!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen