The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Rabarbergrød med et strejf af ingefær

af Ditte Ingemann 14. juli 2012

Det er meget sjældent at jeg laver og spiser frugtgrød, men da jeg pludselig fik de skønneste rabarber fra min kollegas have, besluttede jeg mig for at bruge dem på en omgang gammeldaws rabarbergrød, piftet op med ingefær, vanilleskum og ristede pistacienødder. Grøden blev brugt både som dessert, og som morgenmad de efterfølgende dage. 

Rabarbergrød, ca. 4 personer:

500 g. rabarber
1,5 dl. vand
Ca. 1 dl. sukker
10-12 g. frisk ingefær
1 vanillestang
1,5 spsk. majsstivelse
1,5 spsk. vand

Rabarberne renses og skæres ud i små stykker – de kommes i en gryde med vand, vanille, stykker af ingefær og sukker – det hele simrer i ca. 20 minutter. Jeg kan bedst lide når det hele er kogt godt og grundigt ud, men hvis man er til klumper, så kog det i mindre tid.

Når grøden har den ønskede konsistens, røres majsstivelsen ud i vand og hældes i grøden, hvorefter den koger i endnu et par minutter. Grøden stilles på køl – den smager bedst når den er helt kold eller dagen efter. Ingefær og vanille tages op inden servering og grøden kan serveres med letpisket fløde og ristede, hakkede pistacienødder.

Rabarbergrød med et strejf af ingefær was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
grov crumble med abrikoser & karamel
næste
Forfriskende ferskenis

Mere af det samme

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Magisk mousse

29. december 2012

Sund regnbueis

22. maj 2014

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Flødebolle-fest

7. april 2013

Min mærkelige marengs

18. juni 2012

Ice Ice Baby #2

10. juni 2013

De søde sager

11. september 2014

Kæmpelæske & Sidevogn

3. juni 2012

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

6 kommentarer

Astrid 14. juli 2012 at 16:17

Jeg bliver nødt til lige at skrive en rosende kommentar. Jeg er først netop faldet over denne mad-blog, og jeg er fuldstændig fanget og vild med den. Tak for fin visuel inspiration, der får mundvandet til at løbe – og spændende, lækre opskrifter. Khkh.

Svar
Ditte 14. juli 2012 at 17:46

Tusind tak – dejligt du har fundet vej til min lille blog og du kan lide den :-) TAK!

Svar
Benedikte Capion 14. juli 2012 at 19:12

Det lyder virkelig lækkert med ingefær i rabarbergrød!! Og med ristede pistacienødder til også :) mmm!

Svar
Ditte 14. juli 2012 at 19:50

Jeg synes ingefær og rabarber passer rigtig godt sammen og grøden blev super velsmagende!

Svar
Maries Madblog 16. juli 2012 at 21:45

Mmm, intet bedre end smuk mad. Man får bare mere lyst til at spise det! Min mave knurrer i hvert fald lystigt. Elsker kombinationen af rabarber og pistacienødder, fik en tærte fra Summerbird med den kombination og den har ligget i baghovedet lige siden, som noget, der skal prøves herhjemme.

Svar
Ditte 17. juli 2012 at 07:43

Kombinationen er super, så den kan du roligt give dig i kast med og tærte med rabarber og pistacie lyder virkelig lækkert!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen