Det er meget sjældent at jeg laver og spiser frugtgrød, men da jeg pludselig fik de skønneste rabarber fra min kollegas have, besluttede jeg mig for at bruge dem på en omgang gammeldaws rabarbergrød, piftet op med ingefær, vanilleskum og ristede pistacienødder. Grøden blev brugt både som dessert, og som morgenmad de efterfølgende dage.
Rabarbergrød, ca. 4 personer:
500 g. rabarber
1,5 dl. vand
Ca. 1 dl. sukker
10-12 g. frisk ingefær
1 vanillestang
1,5 spsk. majsstivelse
1,5 spsk. vand
Rabarberne renses og skæres ud i små stykker – de kommes i en gryde med vand, vanille, stykker af ingefær og sukker – det hele simrer i ca. 20 minutter. Jeg kan bedst lide når det hele er kogt godt og grundigt ud, men hvis man er til klumper, så kog det i mindre tid.
Når grøden har den ønskede konsistens, røres majsstivelsen ud i vand og hældes i grøden, hvorefter den koger i endnu et par minutter. Grøden stilles på køl – den smager bedst når den er helt kold eller dagen efter. Ingefær og vanille tages op inden servering og grøden kan serveres med letpisket fløde og ristede, hakkede pistacienødder.
6 kommentarer
Jeg bliver nødt til lige at skrive en rosende kommentar. Jeg er først netop faldet over denne mad-blog, og jeg er fuldstændig fanget og vild med den. Tak for fin visuel inspiration, der får mundvandet til at løbe – og spændende, lækre opskrifter. Khkh.
Tusind tak – dejligt du har fundet vej til min lille blog og du kan lide den :-) TAK!
Det lyder virkelig lækkert med ingefær i rabarbergrød!! Og med ristede pistacienødder til også :) mmm!
Jeg synes ingefær og rabarber passer rigtig godt sammen og grøden blev super velsmagende!
Mmm, intet bedre end smuk mad. Man får bare mere lyst til at spise det! Min mave knurrer i hvert fald lystigt. Elsker kombinationen af rabarber og pistacienødder, fik en tærte fra Summerbird med den kombination og den har ligget i baghovedet lige siden, som noget, der skal prøves herhjemme.
Kombinationen er super, så den kan du roligt give dig i kast med og tærte med rabarber og pistacie lyder virkelig lækkert!