The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Gulerodskage deluxe

af Ditte Ingemann 29. juni 2014

Carrot-cake

Jeg har tidligere delt opskriften på den gode gulerodskage fra min bog “Sunde Søde Sager” . Jeg har udviklet lidt på kagen, og tryllet den om til en festkage, som er nem at lave og smager super skønt. Kagen er bagt med mandelmel og fuldkornsspelt, og derudover har jeg brugt kokossukker og revet æble til at søde kagen med. 

gulerodskage

{ Gulerodskage DELUXE, ca. 10-12 pers. }

225 g mandelmel
175 g groft speltmel
3 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
et nip salt
4 æg, str. L
4 gulerødder – ca. 300 g
1 stort æble
60 g valnødder
100 g neutral olie
6-7 spsk kokossukker

Frosting:
500 g flødeost eller mascarpone
3 spsk skyr eller græsk yoghurt
skal fra 1 øko citron
5 spsk sukrin melis
1 tsk ren vaniljepulver

kokosmel til pynt

Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål. Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern. Hak valnødderne groft. Rør æg, olie og kokossukker godt sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne. Rør dejen godt sammen, og tilsæt revet gulerod og æble. Når dejen er ensartet, hældes den i 2 springforme beklædt med bagepapir, Ø 18 cm.

Bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, eller til de er gennembagte. Lad kagerne køle helt af. Når de er kolde flækkes begge kagebunde på langs med en skarp kniv, så der i alt bliver 4 bunde.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag til. Fordel en smule frosting på hver bund og læg dem ovenpå hinanden. Pynt toppen af kagen med frosting, enten med en palet eller sprøjtepose og stjernetyl. Smør resten af frosting på kagens sider, og dup kokosmel rundt på hele kagen.

Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.

KAGE

gulerodskage deluxe

Kagen kan også sagtens laves, som en helt almindelig kage i ét lag, og kan dekoreres på forskellige måder, så den lige bliver en tand mere festlig end en almindelig bradepandekage :-)

Nem kage

gulerodskage-4

gulerodskagen

Gulerodskage deluxe was last modified: juli 4th, 2014 by Ditte Ingemann
24 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spis dig sund – afslutning
næste
Spis dig igennem Roskilde Festival

Mere af det samme

Sundt bagværk!

9. oktober 2014

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

Lakrids Koldskål med Blåbær

10. maj 2011

Banankage med kanel & mørk chokolade

24. januar 2017

Pull-apart brød

6. oktober 2012

Muffins i selskab med snickers og peanutbutter!

10. juli 2011

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

RAW cheesecake med orange

24. januar 2014

Glutenfrie choko-muffins

18. april 2014

24 kommentarer

Librarian Lavender 29. juni 2014 at 15:22

This cake looks really pretty! It’s like a wedding cake… I love how creative your baking is!

Svar
Ditte Ingemann 29. juni 2014 at 16:24

Weeeeee, thank you so much :-)

Svar
Helle 29. juni 2014 at 16:00

Wow hvor er den flot. Kan speltmelet erstattes af mere mandelmel eller evt. kokosfibre, tror du?

Svar
Ditte Ingemann 29. juni 2014 at 16:25

Jeg har ikke prøvet, men du kan sikkert godt komme mere mandelmel i – jeg tror ikke det fungerer med kokosfibermel.

Svar
Vilde 29. juni 2014 at 16:46

For en vakker kake!

Svar
Ditte Ingemann 29. juni 2014 at 16:54

Mange tak :-)

Svar
Inger 29. juni 2014 at 17:38

Jeg har efterhånden bagt din gulerodskage en del gange, og den smager så skønt, og samtidig er den nem. Den er blevet en af mine favoritkager :-)
Din deluxe udgave er mega flot!

Svar
Ditte Ingemann 30. juni 2014 at 10:36

Den er nemlig rigtig god – jeg elsker gulerodskage…. og frosting :-)

Svar
Birgit Mathiesen 29. juni 2014 at 18:20

Wow.. Trylleri af en fest kage :)
Ren deluxe, det må jeg da nok sige..
og uden smør og uden hvidt sukker, sådan !!
Kanon opskrift, bedre fåes bare ikke.. og ej heller smukkere :O)
Den gulerodskage er vidunderlig både for for øjet og for ganen :)
og så bare lige et lille glas portvin til, så er her fest i det lille hjem :))

Svar
Ditte Ingemann 30. juni 2014 at 10:36

Åh ja, et lille glas portvin ville da pynte :-) Det husker jeg næste gang jeg bager den!

Svar
Rikkeprikke.dk 29. juni 2014 at 20:11

Den ser SÅ lækker ud, sikke et flot arbejde :)

Svar
Ditte Ingemann 30. juni 2014 at 10:35

Åhhhh, mange tak, Rikke :-)

Svar
ingelise 30. juni 2014 at 09:22

Hvor kan man købe kokossukker?

Svar
Ditte Ingemann 30. juni 2014 at 10:35

Urtekram er begyndt at lave det, og det kan købes i mange supermarkeder efterhånden. Ellers kan det købes i Helsekostbutikker.

Svar
Helle 1. juli 2014 at 20:06

Lige et spørgsmål mere – er der brugt affedtet mandelmel eller groft/hjemmelavet mandelmel i denne opskrift?

Svar
Ditte Ingemann 1. juli 2014 at 20:19

Ganske almindelig mandelmel, enten købt eller hjemmelavet… altså ikke affedtet :-)

Svar
Sine 3. juli 2014 at 21:21

Jeg har bagt denne kage i dag – eller nærmere prøvet på det..
Jeg ved ikke hvad der er gået galt, men et eller andet er der! Jeg fik en meget fast dej, der på ingen måde kunne hældes i formen. Det var med ske, og dejen måttes mase ud i formen. Resultatet er en lidt tør sag (den fik kun en lille halv time i oven).
Den eneste afvigelse er at æggene jeg brugte var str. M/L. Kan det virkelig være årsagen?

Svar
Ditte Ingemann 4. juli 2014 at 00:40

Dejen skal være tyk, nærmest som tyk havregrød… men æggene kan betyde meget, så sørg for at bruge store æg, gerne str. L :-)

Svar
Helle Villadsen 4. juli 2014 at 09:40

Hejsa,
Det ser godt nok lækkert ud :) …. Kunne man tage en halv portion og lave små cupcakes ?

Hilsen Helle
(ivrig læser af din blog og bruger mange af dine salatopskrifter)

Svar
Ditte Ingemann 4. juli 2014 at 09:55

Helt sikkert – men pas på med at bage dem for meget, så de bliver tørre :-) Dejligt du læser med, Helle!

Svar
Auguste 22. juli 2014 at 11:13

Hvor ser den fin og lækker ud!
Tror min lille gulerodsglade nevø og jeg skal bage den en af dagene

Svar
Ditte Ingemann 22. juli 2014 at 14:12

God idé :-)

Svar
Stephanie 21. september 2014 at 09:25

Den ser jo bare så lækker ud den kage!

Jeg skal bage den til min fødselsdag i morgen. Kan jeg godt lave den idag sammen med frosting, men først servere den i morgen? :-)

/Stephanie

Svar
Ditte Ingemann 21. september 2014 at 11:03

Det kan du sagtens – bare sørg for at tage ud ad køleskabet i god tid inden den skal serveres, ca. 20-30 før :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen