The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Sødt decemberguf #2

af Ditte Ingemann 16. december 2013

Tærte

Jeg er gået helt ned i gear, og er så småt på vej til at holde juleferie, hvilket er meget tiltrængt. Min juleferie byder på en hel uge i favorit-byen, Berlin, og jeg glæder mig usandsynligt meget. Udover at holde ferie skal jeg fejre fødselsdag og nytår, spise en masse god mad….og en currywurst eller to, drikke øl og slappe af sammen med min mand og gode venner. Men i denne uge har jeg masser af tid til at pleje min blog, og få de sidste gaver på plads. 

Jeg har tidligere lavet et indlæg om denne nemme pæretærte, og opskriften kommer også med i min næste bog, Sunde Søde Sager fra The Food Club. Her kommer den i en lidt mere julet udgave, og den passer altså godt til en vinterdag sammen med en stor kop varm kakao og flødeskum.

jule-pære-tærte

Nem pæretærte med kardemomme, 6 pers.:

90 g blødt smør
90 g sukrin gold eller kokossukker
2 æg
120 g alm. mandelmel
40 g fint speltmel
½ tsk bagepulver
2 tsk stødt kardemomme
skal fra 1 øko citron
2 pærer, uden kernehus, skåret i kvarte

Pynt:
ca. 1 spsk usaltede pistacienødder, finthakkede

Kom blødt smør og sukrin i en foodprocessor, og blend indtil det samler sig. Tilsæt æg, mandelmel, speltmel, bagepulver, kardemomme og citronskal, og blend igen, indtil dejen er ensartet og en anelse flydende. Hæld dejen i en smurt tærteform, gerne med løs bund, og placér pærerne ovenpå dejen. Drys med finthakkede pistacienødder.

Bag tærten i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter. Servér tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.

julekakao

Julekakao med vaniljeskum, 2 pers.:

5 dl mælk
2 spsk god, mørk kakaopulver
1/2 – 1 tsk stødt kanel
ca. 2-3 spsk honning
1/2 – 1 dl fløde
1/2 tsk ren vaniljepulver

Kom mælk, kakaopulver, kanel og honning i en gryde og varm det langsomt under omrøring. Når kakao’en er rygende varm smages den til. Pisk fløden til let skum og vend vaniljepulver i. Servér kakao’en med en stor skefuld vaniljeskum på toppen.

julekakao med vaniljeskum

Sødt decemberguf #2 was last modified: november 27th, 2014 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sødt decemberguf
næste
★ Spiselige julegaver ★

Mere af det samme

guf guf guf

30. juni 2011

Hjemmelavet chokolade

17. december 2015

Så blev det endelig fastelavn

5. februar 2013

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

Vafler til weekenden…

15. februar 2013

Rocky Road Rules!

21. december 2012

Flødebolle-fest

7. april 2013

Nordisk vaffeldag!

25. marts 2014

Ølkage!

13. juni 2012

10 kommentarer

Inger 16. december 2013 at 11:44

Hyggeligt med en julet udgave af din pæretærte :-) jeg har brugt din opskrift fra tidligere flere gange, og den er både nem og ikke mindst utrolig LÆKKER.
Lyder godt, opskriften også kommer i din næste bog.
Rigtig god tur til BERLIN, fedt :-)
Kh Inger

Svar
Ditte 16. december 2013 at 12:37

Dejligt du har testet min opskrift! Rigtig glædelig jul til dig :-)

Svar
Birgit Mathiesen 16. december 2013 at 16:22

Kære Ditte.
Uhm.. Julekakao med et strejf af kanel og lækker vaniljskum..
det lyder bare rart efter en lang trave-skovtur, så mangler vi jo bare lidt frost og sneen daler ned :)
Rigtig god ferie til Berlin – ja en skøn storby med masser af grosse bier og hyggelige spisesteder ;O)
Nyd det og hinanden..
Rigtig glædelig jul samt et spændende og cool nytår til dig og Søren :))
Mange kærlige julehilsner & Masser af tillykker med fødselsdagen den 26. december :)
Mange tusinde tak for alle dine skønne opskrifter, som du altid å pænt deler med os.
Knus Birgit & Co

Svar
Ditte 16. december 2013 at 20:15

Tusind tak fordi du læser med og er så sød til at kommentere. Vi glæder os sådan til ferie og især Berlin, som vi jo elsker. Skal sende jer en tanke og en skål derfra :-) Rigtig glædelig jul og et fantastisk nytår til dig og familien.

Svar
Line Daa 16. december 2013 at 17:33

Hej Ditte,
Det er simpelthen nogle fantastisk flotte billeder du tager, det er lige så tænder løber i vand!
Jeg skal helt sikkert prøve begge opskrifter :)Må man spørger hvilken kakaopulver du bruger? Jeg har nemlig ikke haft held med at finde en rigtig god en endnu.
Vh. Line

Svar
Ditte 16. december 2013 at 20:13

Tusind tak for dine søde ord. Jeg synes også det er lidt svært med kakaopulver, men har endelig fundet en god, nemlig fra Green & Blacks :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 16. december 2013 at 17:42

Det ser slet ikke tosset ud! Jeg elsker kardemomme, så den vil sikkert gå rent ind hos mig, den tærte :) Og lækkert med en tærte, som ikke er fyldt med hvedemel og sukker.

Svar
Ditte 16. december 2013 at 20:10

Den smager rigtig godt – dog giver sukrin en lidt kølig smag, men det kan være du allerede kender produktet? :-)

Svar
I.C. 18. december 2013 at 19:35

Hvad er vaniljepulver, og hvor kan det købes? Kan vaniljesukker bruges?

Svar
Ditte 18. december 2013 at 19:41

Se fx her: http://www.designoghandelshuset.dk/produkter/53-krydderier-og-noedder/2660-ny-ndali-ren-vaniljepulver-oekologisk-15-g/

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen