The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

FermenteringKogebogSundhed

Fermentering

af Ditte Ingemann 25. september 2015

fermentation

Mit liv som selvstændig byder ind imellem på meget spændende bekendtskaber – sidste år indgik jeg fx. et samarbejde med Aarstiderne, som bl.a involvere nye bogprojekter (det kommer der meget mere om her på bloggen). Men jeg kan afsløre, at jeg sammen med Søren Ejlersen og Shane Peterson har lavet en bog om FERMENTERING. Vi er ved at lægge sidste hånd på bogen, og jeg vil allerede nu gerne dele en lille teaser med jer. 

curtido-1

Det er faktisk ret sjovt og spændende at fermentere, og jeg er blevet ret bidt af det og har derfor lavet en lille video (forhåbentlig kommer der mange flere video’er), for at vise hvor nemt det faktisk er at fermentere. I vores bog er der 35 nemme opskrifter på fermentering af grøntsager og frugter. Der er naturligvis kål iblandt, men også gulerødder, rødbeder, salat, æbler, citroner, vandmelon m.m. Desuden trinvis instruktion i tilberedning og opbevaring. Bogen udkommer d. 6. november, og jeg lover at fortælle meget mere om bogen og om fermentering når vi nærmer os.

curtido

Fermentering was last modified: februar 19th, 2016 by Ditte Ingemann
21 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Gammeldaws æblekage
næste
Grønt tilbehør

Mere af det samme

Vind en Salatsnedker

5. januar 2018

Brød – brød – brød

17. januar 2015

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Vind min kagebog (e-bog)

16. maj 2014

Fermentering 2.0

23. marts 2017

Tilbud på mine bøger

31. august 2018

4 mættende morgenmadsopskrifter

12. januar 2015

Sunde Søde Sager

3. april 2014

Sukkerfri Børnefest

17. juli 2015

Mit Grønne Køkken

1. september 2015

21 kommentarer

Inger 25. september 2015 at 19:59

Fin, fin video :-)
Spændende bog, som jeg selvfølgelig MÅ eje!
Rigtig god weekend.

Svar
Ditte Ingemann 25. september 2015 at 20:55

Tusind tak – god weekend til dig!

Svar
Ninette 25. september 2015 at 21:13

Hvor spændende! Jeg kendte slet ikke til begrebet før nu – men jeg glæder mig til at følge med og forhåbentlig se flere inspirerende videoer – det lyder som en virkelig interessant måde at tilberede mad på, så det skal da afprøves en dag jeg har mod på det. Tak for din blog – jeg skriver for sjældent, men følger glædeligt med hver eneste gang du udgiver nye indlæg. Du er meget inspirerende. Knus og god weekend

Svar
Ditte Ingemann 25. september 2015 at 21:22

Mange tak for din kommentar, Ninette – det er utrolig spændende at fermentere og også meget nemt… Jeg skal nok sørge for at dele mange flere video’er, opskrifter, tips og tricks vedr. fermentering, så du trygt kan kaste dig ud i det :-) Rigtig god weekend.

Svar
tuttifruttimedettvist.blogspot.com 25. september 2015 at 22:30

Hold op det ser lækkert ud, og let.
Den bog må jeg have fat i, skønt med nogle ideer til hvordan grøntsager OGSÅ kan tilberedes.

Svar
Ditte Ingemann 26. september 2015 at 08:56

Det er virkelig også nemt og let :-) God weekend til dig.

Svar
Christine Bonde 26. september 2015 at 11:25

Fermentering er jo fantastisk. SÅ fedt at du er med til at udbrede kendskabet til det! Jeg går selv og venter (lidt utålmodigt) på at min spicy krautchi er klar :-)
God weekend!

Svar
Ditte Ingemann 26. september 2015 at 18:22

Uhhmmmmm, lyder lækkert med spicy kraut :-) Rigtig god weekend til dig.

Svar
Anne Kathrine 28. september 2015 at 13:01

Mums, sikke et godt projekt at kaste sig over!

Jeg er nysgerrig på; hvor længe lader du cortido stå inden den er klar til at spise? Og ved hvilken temperatur? Jeg glæder mig til november, men kan ikke helt vente med at lege indtil da ;)

Svar
Ditte Ingemann 28. september 2015 at 20:45

Jeg lader den stå ml. 21-28 dage og tjekker til den hver dag – det optimale er at opbevare det ved 18-20 grader og når det er færdigt, skal det på køl :-)

Svar
Marieke 23. oktober 2015 at 19:53

Dear Ditte,

I’ve just found your blog and it’s so beautiful! Are your books available in English as well?

Svar
Sara 9. november 2015 at 21:41

Glæder mig til at fermentere – det ser i hvert fald godt ud. Jeg har selv gode erfaringer med probiotika (som man også får gennem fermenterede grøntsager, ikke?). har døjet meget med uren hud. Men efter jeg startede med kosttilskud af probiotika har jeg ingen hudproblemer haft:) Så nu glæder jeg mig til at få mælkesyrebakterier gennem rigtig mad:)

Svar
Ditte Ingemann 9. november 2015 at 21:55

Nemlig – fermenteret mad er propfyldt med gode bakterier… og så smager det skønt. Jeg kan faktisk også se en forandring på min hud efter jeg er begyndt at spise og drikke fermenterede produkter (jeg har altid haft eksem)

Svar
Sara 10. november 2015 at 12:05

EEY, det er altså lidt fantastisk:) Nu må jeg bare i gang med sylteglassene:) Tak for en inspirerende blog!

Svar
Jesper 28. juli 2016 at 23:35

Har fermenteret stykker af agurk i saltlage (de har ligget der et par uger nu, og det ‘bobler’ ikke længere). Men der er nu kommet sorte pletter, der ligner skimmel, ved glassets top (over saltlagen), selvom jeg har rengjort mit glas inden brug. Skal alt kasseres? Jeg har læst en del om fermentering på nettet, men der skrives meget lidt om fordærvelse.

Svar
Ditte Ingemann 29. juli 2016 at 10:18

Hej Jesper,
Det er svært for mig at vide præcis hvordan det ser ud, men jeg ville nok smide det ud og starte forfra, desværre. Lugter det mon dårligt?

Svar
Jesper 29. juli 2016 at 19:39

Tak for svaret, Ditte. Duften er egentlig fin nok, men jeg smider det ud – for en sikkerheds skyld. Sylteglasset, som er typen med skruelåg, slutter ikke helt tæt, så mon ikke det kan være en del af problemet… Igen, tak for det hurtige svar. Det skal nok lykkes :-)

Svar
Ditte Ingemann 29. juli 2016 at 22:29

Ahhhh, ok – det kan selvfølgelig være grunden. Du må igang igen :-)

Svar
SanneA 27. november 2017 at 21:56

Hej Ditte
Jeg har tidigere skrevet med dig i forbindelse med fermentering og har leget lidt med forskeligge variationer ud fra de principper du fortæller om i bøgerne. Dog har jeg ikke held med mig når hej bruger krydderier. Hvad kan årsagen være til det?

Svar
Ditte Ingemann 27. november 2017 at 22:05

Hej Sanne, kan du dele lidt mere info… hvilke råvarer og krydderier har du brugt?

Svar
Sanne 1. december 2017 at 15:36

Kraut 1: 1 kg hvidkål, 20 gr salt, 1 stk hhv. fennikelfrø, kommen og kardemomme
Kraut 2: 1kg hvidkål, 2o gr salt, 1 tsk hhv sennepsfrø, enebær og 2 laurbærblade
Håber det giver mening

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen