The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

MorgenmadSundhed

Hjemmelavet nøddemælk – nærende mælk af nødder, frø & kerner

af Ditte Ingemann 20. marts 2017

I dag skal det handle om plantemælk lavet på frø og nødder. Jeg er ikke den store mælkedrikker og det har jeg aldrig været – faktisk bryder jeg mig slet ikke om mælk… kun i min kaffe, hvor jeg bruger helt almindelig komælk. Men når jeg laver min daglige greenie, så kan jeg rigtig godt lide at bruge mandelmælk, da jeg synes det bidrager til en god smag og en dejlig konsistens, som jeg ikke opnår med komælk. 

Jeg vil give lidt inspiration til, hvor nemt det er at lave sin egen nøddemælk og hvor mange varianter man egentlig kan lave. Opskrifterne er fra bogen BLENDER.

{ CASHEWNØDDEMÆLK }
Ca. 1,2 liter

Cashewnødder indeholder masser af jern og zink, som er godt for både hud og hår. Cashewmælk bliver dejlig cremet og har en mild smag.

200 g cashewnødder
8 dadler, valgfrit
1 vaniljestang
1 liter vand

Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand i køleskabet i min. 5 timer og gerne natten over. Udsten dadlerne, og skrab vaniljekornene fri af vaniljestangen. Hæld udblødningsvandet fra nødderne.
Blend alle ingredienserne, til mælken har en ensartet og cremet konsistens.
Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

{ GRÆSKARKERNEMÆLK }
Ca. 1,2 dl

De små græskarkerner er fyldt med zink, som er et vigtigt mineral for vores immunforsvar. Når du laver mælk af de små, grønne kerner, får den en fin lysegrøn farve.

200 g græskarkerner
1 vaniljestang
1 liter vand
1 spsk akaciehonning, valgfrit

Sæt græskarkernerne i blød i koldt vand i min. 2 timer. Hæld udblødningsvandet fra kernerne.
Skrab vaniljekornene fri af vaniljestangen.
Kasser udblødningsvandet, og kom de udblødte græskarkerner i blenderen sammen med friskt vand, vanilje og honning. Blend, til mælken har en ensartet og cremet konsistens.
Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

TIP: Prøv også at tilsætte 2 spsk kakaonibs, når du blender din græskarmælk.

{ SESAMMÆLK }
Ca. 1,2 liter

Sesamfrø er super sunde, bl.a. på grund af stoffet sesamin, der fungerer som en antioxidant. Mælken får en dejlig fed og tahin-agtig smag..

200 g sesamfrø
8 dadler
1 vaniljestang
1 liter vand

Læg sesamfrø i blød i koldt vand natten over – gerne i køleskabet. Hæld udblødningsvandet fra frøene.
Udsten dadlerne, og skrab vaniljekornene fri af vaniljestangen.
Blend alle ingredienserne, til mælken har en ensartet og cremet konsistens.
Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

{ RISTET SESAMMÆLK }
Ca. 1,2 liter

Ved at riste dine sesamfrø, inden du blender dem, får du en mere smagfuld sesammælk.

200 g sesamfrø
8 dadler
1 vaniljestang
1 liter vand

Dag 1:
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldne. Tag dem af panden og sæt dem i blød i koldt vand natten over – gerne i køleskabet.

Dag 2:
Udsten dadlerne, og skrab vaniljekornene fri af vaniljestangen.
Hæld sesamfrøene i en sigte, så udblødningsvandet kasseres, og kom dem i blenderen med friskt vand, dadler og vanilje. Blend, til mælken har en ensartet og cremet konsistens.
Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

{ HAMPEMÆLK }
Ca. 1,2 liter

Hampefrø er yderst næringsrige – de indeholder masser af protein og gode fedtsyrer. Du kan drysses dem over din morgengrød eller som her lave en plantemælk og bruge den i din smoothie eller greenie.

200 g hampefrø
8 dadler
1 vaniljestang
1 liter vand

Udsten dadlerne, og skrab kornene ud af vaniljestangen.
Kom alle ingredienserne i en blender, og blend grundigt, til mælken er cremet og ensartet.
Hæld mælken på en flaske med prop eller patentlåg, og sæt den i køleskabet.
Mælken kan holde sig i ca. 2-4 dage – ryst flasken inden brug.

{ CHUFAMÆLK }
ca. 7 dl

Chufaknolde kaldes også jordmandler og tigernødder men botanisk set er det altså knolde. Har du nøddeallergi, kan du derfor sagtens spise chufa. Du skal sætte chufaknoldene i blød, inden de kan bruges og spises – lad dem gerne stå i vand i mindst 24 timer. Chufa har en mild, sød smag, som minder om kokos og nødder, og er perfekt at bruge til mælk.

100 g chufaknolde
evt. 1 vaniljestang
6 dl vand

Dag1:
Læg chufaknoldene i blød i ca. 18-24 timer, gerne på køl

Dag 2:
Skrab vaniljekornene fri af vaniljestangen.
Kasser udblødningsvandet, og kom de udblødte chufaknolde i blenderen sammen med vanilje. Blend, og hæld vandet i lidt efter lidt til mælken har en passende og cremet konsistens. Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

Hjemmelavet nøddemælk – nærende mælk af nødder, frø & kerner was last modified: september 25th, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grøntsagstærte med gedeost
næste
Fermentering 2.0

Mere af det samme

Pandekager au citron

13. maj 2012

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

Low Carb Grønt

8. april 2015

Morgenmadsmissionen på udsalg

9. marts 2014

Vafler på tre måder

17. august 2018

Min morgen-greenie

2. juni 2014

Køleskabsgrød

5. september 2012

Suveræne surdejsboller

25. april 2013

Grøn pizza & fladbrød

2. juli 2015

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen