The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

FermenteringVegetar

Vegansk ost // Kimcheese

af Ditte Ingemann 19. december 2017

Som I måske kan huske, så skrev jeg for nogle uger siden et rimelig personligt indlæg omkring hud, og hvordan jeg hele mit liv har kæmpet med svær eksem. Jeg har som noget nyt prøvet at skære mælkeprodukter ud af min kost, og hold da op, hvor er det svært :-) Men heldigvis har min hud det bedre end nogensiden før, så det er bestemt en kæmpe motivation for at fortsætte, også selvom jeg nogle dage føler, at jeg går to skridt frem og et tilbage. Tusind tak for alle jeres kommentarer på mit tidligere indlæg – det betyder meget! Hudlidelser er jo ikke det mest sexede i verden, og generelt hersker der nok et tabu omkring det, men lad mig endelig vide, hvis I vil høre mere og om det kunne være interessant med et helt seperat blogindlæg om det.

Og nu til det, som det egentlig handler om… Nemlig OST. Jeg er ret stor fan af stort set alle slags ost, men synes også det er interessant at eksperimentere med, hvordan man kan lave ost uden mælkeprodukter. Jeg vil dele en opskrift på en nøddeost – faktisk er opskriften med i bogen FERMENTERING 2.0, og det er nok en af mine favoritter… For denne ost smager simpelthen så godt, og jeg er nok blevet en smule afhængig af den. Der er ikke tale om en fast ost – den minder nok mere om en smøreost i både smag og konsistens. Jeg bruger den på brød, knækbrød, som dip til grøntsager eller i sandwich.

Opskriften er lavet med kimchi – deraf navnet kimcheese, men det kan du sagtens undlade og i stedet smage den til med fx. hvidløg, urter, citronskal, chili… eller noget helt andet.

{ KIMCHEESE / OST LAVET AF CASHEWNØDDER }

225 g usaltede cashewnødder
4 spsk valgfri kimchi
5 g groft havsalt
1-2 spsk vand

Kom cashewnødderne i en skål, og sæt dem i blød i koldt vand i 12 timer. Hæld vandet fra nødderne, kom dem i foodprocessoren, og kør den, til olien trækker ud af nødderne, og det hele smelter sammen til en fin og glat puré (ønsker du en helt glat kimcheese, kan du blende kimchien med på dette stadie i stedet for at tilsætte den bagefter).
Hæld nøddepuréen i en røreskål, tilsæt finthakket kimchi, salt og 1-2 spsk vand, og rør godt rundt.
Kom kimcheesen i patentglasset, og luk det.

Lad din kimcheese fermentere i 2-3 dage, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.
Smag på kimcheesen efter 2 dage. Mangler der lidt syrlighed i smagen, så lad den fermentere videre, og smag på den hver dag. Du kan stille din færdige kimcheese på køl i glasset som den er, men hvis du gerne vil have en fastere konsistens, kan du komme den i et rent ostelærred og vride overskydende væske ud. Så får kimcheesen samtidig ostefacon.
Stil din kimcheese på køl. Den er nu spiseklar – og du kan jo bruge den som en del af et ostebord, som jeg har gjort på billederne sammen med frugt, knækbrød, oliven, dadler, nødder… osv. Perfekt som en overdådig dessert – måske til nytår?

Vegansk ost // Kimcheese was last modified: december 19th, 2017 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grønt juletilbehør
næste
★ Glædelig jul ★ Konfekt på 5 minutter ★

Mere af det samme

Spis mere kål – spicy kålsalat!

14. januar 2013

Mine bedste falafler

12. april 2014

Quinoa & Blomkål

31. oktober 2013

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

Kiksede Kikærter

7. juli 2011

5 efterårsopskrifter med græskar

15. oktober 2018

Mine salater

14. januar 2014

tosset med tærte

20. marts 2012

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Falafel-vafler

19. januar 2017

5 kommentarer

Caroline 19. december 2017 at 21:28

Hvor køber man kimchi henne? ;)

Svar
Ditte Ingemann 19. december 2017 at 23:10

Jeg vil anbefale at lave det selv: https://www.thefoodclub.dk/guide-til-kimchi/

Svar
Bine 6. januar 2018 at 12:39

Hej Ditte
Prøvede at lave opskriften med hasselnødder, men minihakker kunne ikke lave dem til glat pure. Kimcheese er stadig blevet god, men er på udkog efter en food processor. Har kigget en del på magimix, har du en god anbefaling til en foodprocessor som kan lave en del vegetarmad og nøddepure:-)
Mh
Bine

Svar
Morten 7. juni 2018 at 19:48

Du skriver at man kan undvære kimchi.

Kan man bruge sauerkraut istedet? Og er det afgørende for processen at tilsætte noget synet, eller syrner nødder/urter/salt selv, efter få dage?

Mvh

Morten

Svar
Lars Henrik Rasmussen 21. juli 2018 at 22:17

Hej Ditte
Tak for dejlig opskrift på nøddeost.
To gange ud af tre har jeg desværre oplevet at der er kommet mug på overfladen efter at den har fermenteret og stået på køl 1-2 uger. Har du nogen idé om hvorfor det sker? Kan det skyldes at det fermenterer for længe? Jeg vil tro det har fermenteret 4-5 dage.
Jeg har ikke kimchi så jeg bruger hjemmelavet sauterkrat. Kan det give problemer med mugdannelse?
På forhånd tak
Lars Henrik

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen