The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Skærtorsdagsboller

af Ditte Ingemann 21. april 2011

Det er så dejligt betryggende at vågne op og vide, at der står en brøddej i køleren og venter på mig. 
Disse boller er så nemme, at der ikke findes undskyldninger for at lade være. Så det er bare med at finde grydeskeen frem i påsken og røre en dej sammen. Dejen kan snildt stå på køl i 2-3 dage, så man kan sagtens lave en stor portion og bage nogle få boller hver morgen.

Nemme påskeboller, ca 8 stk:

15 g. øko gær
2,5 dl. vand
2,5 dl. yoghurt
1 tsk. salt
200 g. durummel (eller anden slags mel)
200 g. hvedemel
50 g. havregryn
100 g. grahamsmel
1 stor håndfuld græskarkerner
Blå birkes til at toppe med

Gæren opløses i vand og yoghurt. Rør durummel, kerner og havregryn i, tilsæt hvedemel og grahamsmel lidt ad gangen. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Der må man prøve sig frem. Tilsidst røres salt i.

Dejen sættes på køl i min. 8 timer – gerne natten over.
Brug hænderne til at lave bollerne. Det bliver nemmere, hvis hænderne er fugtige af kold vand.
Inden bollerne sættes i ovnen kommes en smule olie og blå birkes ovenpå hver bolle.
Bollerne kan sagtens sættes ind i en kold ovn og bages ved 220 grader i ca. 20-25 min.

Bollerne er suveræne til at lave sandwich senere på dagen. De bliver super gode med hjemmelavet pesto, ost og parmaskinke i. Giv dem en på frakken i ovnen og du har en perfekt frokost.

Skærtorsdagsboller was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
bollerBrød
7 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
labre lakridspandekager
næste
Biscotti med birkes & chokolade

Mere af det samme

Boller i det blå

12. december 2011

{ surdejsbrød }

17. juli 2013

Nøddebrød fra stenalderen…

20. november 2012

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

Frisk-fra-ovnen scones

5. juli 2011

Guide til surdej

4. marts 2017

Der bor en bager….

8. februar 2012

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Så er der speltboller

22. januar 2012

Søndagssnegl!

24. november 2012

7 kommentarer

Ann-Birgitte Juul 13. juli 2011 at 17:52

Hejsa, Brød og boller ser ud, så man selv får lyst til at bage. Der findes efterhånden et kæmpe udvalg af forskelligt mel, også økologisk. Hvilket mel (mærke) bager du med, og bruger du fine eller grove havregryn. Har du erfaring med om resultatet bliver bedre ved at sætte bagværket i en kold ovn?? Eller går det bare hurtigere??

Bedste hilsner
Ann-Birgitte

Svar
Ditte 13. juli 2011 at 18:19

Hej Ann-Birgitte,
Tak for din kommentar. Du har ret, det bugner med forskellige typer mel og det kan være en jungle at finde rundt i. Men jeg bruger altid änglamarks økologiske mel. Det er rimelig i pris og kvalitet og nem tilgængelig i COOPs butikker. Mht. havregryn bruger jeg begge dele -alt efter hvad der er i skabene. Man kan sagtens bruge grovvalsede havregryn.
Jeg har erfaret, at mit brød bliver mere sprødt, hvis det sættes i en kold ovn og derudover er det selvfølgelig den energirigtige måde at bage på. Men i en blindtest ville jeg ikke kunne smage forskel :-)
God fornøjelse med bagning.
/Ditte

Svar
Sabine 20. februar 2015 at 20:50

Hvilken olie skal det være?:)

Svar
Ditte Ingemann 23. februar 2015 at 22:13

Jeg bruger ofte olivenolie!

Svar
Lotte 13. oktober 2015 at 21:37

Holder de ovennævnte mål? Jeg var nødt til at bruge dobbelt så meget vand og halvt så meget hvedemel for at få en konsistens der minder om det du beskriver

Svar
Ditte Ingemann 13. oktober 2015 at 21:51

Ja, de passer – har ofte lavet disse boller, men som jeg skriver, så skal der måske mere eller mindre mel i, da der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne…. men pas dog på, at de ikke bliver for tørre :-)

Svar
Helene 27. august 2019 at 21:14

Skal bollerne ikke hæve når de er formet? Tak

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971