Brødet her er super nemt og super lækkert. Det får en helt anden konsistens end brød bagt i en almindelig bageform eller som boller.
Brødet holder sig friskt og saftigt rigtig længe og man kan lave mange forskellige varianter af brødet. Man kan både bruge ildfaste fade med låg, stegeso i glas eller en Römertopf i ler. Jeg bruger et glaseret retro-fad med glaslåg, som er købt på et loppemarked.
Brød i fad:
5 g. gær
4 dl. vand
1 tsk. salt
Ca. 450 g. økologisk hvedemel – der kan sagtens bruges en grovere type mel
100 g. solsikkekerner
Gær opløses i vandet og de øvrige ingredienser røres i. Dejen skal kun lige røres sammen og derefter på køl. Dejen kan stå i køleskabet i ca. 8-32 timer uden at tage skade.
Ovnen varmes op til ca. 250 grader mens fadet er inde! Når det er varmt tages fadet ud, pensles med en smule olie og dejen kommes i. Låget kommes på og brødet sættes i ovnen i ca. 20-25 minutter – alt efter hvor stort fad og brød er. Efter ca. 25 minutter tages låget af, ovnen skrues ned til 200 grader og brødet bages færdigt til det er gyldent og sprødt.
2 kommentarer
Det blev et dejligt brød, tak for opskriften.
God søndag!
Kh Regina
Dejligt at høre!