The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Brød i fad

af Ditte Ingemann 8. februar 2011

Brødet her er super nemt og super lækkert. Det får en helt anden konsistens end brød bagt i en almindelig bageform eller som boller. 

Brødet holder sig friskt og saftigt rigtig længe og man kan lave mange forskellige varianter af brødet. Man kan både bruge ildfaste fade med låg, stegeso i glas eller en Römertopf i ler. Jeg bruger et glaseret retro-fad med glaslåg, som er købt på et loppemarked.

Brød i fad:

5 g. gær
4 dl. vand
1 tsk. salt
Ca. 450 g. økologisk hvedemel – der kan sagtens bruges en grovere type mel
100 g. solsikkekerner

Gær opløses i vandet og de øvrige ingredienser røres i. Dejen skal kun lige røres sammen og derefter på køl. Dejen kan stå i køleskabet i ca. 8-32 timer uden at tage skade.
Ovnen varmes op til ca. 250 grader mens fadet er inde! Når det er varmt tages fadet ud, pensles med en smule olie og dejen kommes i. Låget kommes på og brødet sættes i ovnen i ca. 20-25 minutter – alt efter hvor stort fad og brød er. Efter ca. 25 minutter tages låget af, ovnen skrues ned til 200 grader og brødet bages færdigt til det er gyldent og sprødt.

Brød i fad was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
Brøddejfranskbrød
2 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
…..hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!
næste
Chocolate-chick!

Mere af det samme

Brød & Blodappelsin

12. februar 2012

Brændende rugbrød

22. april 2012

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Nøddemuffins med squash

16. april 2017

Brilliante Birkes

27. december 2011

Der bor en bager….

8. februar 2012

Boller i det blå

12. december 2011

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

10 tips til succes uden sukker

12. juni 2016

{ surdejsbrød }

17. juli 2013

2 kommentarer

Regina 20. januar 2019 at 11:18

Det blev et dejligt brød, tak for opskriften.
God søndag!
Kh Regina

Svar
Ditte Ingemann 10. marts 2019 at 14:47

Dejligt at høre!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen