The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkGo'Morgen Danmark

De nemmeste morgenboller

af Ditte Ingemann 27. juli 2015

Brød

Jeg er netop lige kommet hjem fra Go’morgen Danmark, hvor jeg lavede verdens nemmeste morgenboller. Jeg lavede to forskellige varianter – almindelige hvedeboller og glutenfrie paleoboller med nødder og kerner. Jeg synes helt sikkert I skal kaste jer over dem i dag, for så kan I få friskbagt brød i morgen :-)

bread

{ Glutenfrie nødde/kerner boller }
6-8 stk.

Disse boller er perfekte som et mellemmåltid eller sammen med lidt lækkert ost.

100 g nødder, fx mandler, hassel-, cashew- eller valnødder
150 g kerner og frø, fx hørfrø, solsikke- eller græskarkerner
2 æg
2 spsk kokosolie eller olivenolie
et nip havsalt

Ønsker du en sød udgave af bollerne, så tilsæt følgende:
1 spsk honning
1 tsk stødt kanel
skal fra 1 økologisk appelsin, revet
2 spsk god kakaopulver

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

Hak nødderne groft, og bland dem med kerner, frø og de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen med en ske. Fordel dejen i muffinforme og bag dem i ca. 18-20 minutter

{ Nemme koldhævede morgenboller }
ca. 8 stk

Du kan pifte dine boller op med frø og kerner eller måske en smule havregryn.

10 g gær
5 dl koldt vand
2 tsk havsalt
ca. 400 g hvedemel, fx. ølandshvede
ca. 150-200 g groft mel

Rør gær ud i vandet og tilsæt salt. Rør mel i lidt ad gangen. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Stil dejen på køl i min. 10 timer – gerne natten over.

Brug hænderne til at forme bollerne – der bliver ca. 8-9 stk. af denne portion. Det nemmeste er at forme bollerne med fugtige hænder. Bag bollerne ved høj varme, 250 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, og brug evt. en bagesten for et bedre resultat.

Nemme boller

 

 

De nemmeste morgenboller was last modified: juli 26th, 2016 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sund banan & fersken softice
næste
5 års fødselsdag + konkurrence

Mere af det samme

Banankage med kanel & mørk chokolade

24. januar 2017

Suveræne surdejsboller

25. april 2013

Fermenteret ketchup & BBQ-KRAUT

25. maj 2017

Der bor en bager….

8. februar 2012

Så er der speltboller

22. januar 2012

Rustik rodfrugtkraut

29. august 2017

Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar

25. oktober 2017

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

Surdejsboller med ølandshvede

7. august 2014

Mit yndlings-bagværk…

8. marts 2013

12 kommentarer

Inger 27. juli 2015 at 20:47

SÅ hyggeligt at se dig igen i Go morgen Danmark :-) jeg glæder mig til nybagte langtidshævede boller i morgen tidlig. Har lige rørt dejen sammen. En super god opskrift – om som du selv siger – mega nem og rigtig lækker!

Svar
Ditte Ingemann 27. juli 2015 at 21:28

Ja, det må da være verdens nemmeste boller :-) Dejligt med friskbagt brød i morgen tidlig!

Svar
Fanny 28. juli 2015 at 03:38

Skal helt klart prøves en af dagene. Tak for opskrifterne.

Vh.

Svar
Betina //Sund lykke 28. juli 2015 at 10:28

Hvor ser de boller altså bare vildt lækre ud. Man kan næææsten høre og smage, hvordan bollerne vil knase i tænderne. Sprøde ser de i hvert fald ud. Den opskrift på helt sikkert prøves, når vi rammer weekend igen.

Kh. Betina

Svar
Pernille 6. august 2015 at 08:59

Elsker dine billeder og opskrifter. Bruger dem flittigt. Min yndlingsblog❤️ Skal lige til at sætte bollerne i ovnen, og glæder mig til at smage dem. God dag.
Kh Pernille

Svar
Ditte Ingemann 6. august 2015 at 09:04

Tusind tak – det er jeg glad for at høre :-)

Svar
Anja Vind 11. august 2015 at 16:29

Endnu engang har en af dine opskrifter ramt lige I skabet -fra min ovn… De nemme morgenboller er lige dem jeg har gået og søgt efter. TAK:-)

Svar
Ditte Ingemann 13. august 2015 at 09:35

Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :-)

Svar
Malene 25. januar 2016 at 12:43

Hej Ditte, har du prøvet at lave de nemme morgenboller med surdej fremfor gær? Hvor meget surdej ville du anvende for at erstatte gæren?

Svar
Ditte Ingemann 26. januar 2016 at 15:14

Jeg bager altid med surdej – du kan se mere her: http://www.thefoodclub.dk/surdejsboller/

Svar
pia madelaine 28. maj 2018 at 17:20

hej selvom din opskrift er af ældre dato vil jeg godt spørge dig , hvad du mener når du skriver groft mel i din opskrift på morgenboller ??

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2018 at 11:24

Fx. fuldkornshvedemel eller spelt :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen