The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertGo'Morgen DanmarkKage

Chokoladekage med kirsebær

af Ditte Ingemann 15. juli 2015

chocolate-cake

Der er måske nok en lille overvægt af kager og søde sager på bloggen disse dage, men jeg lover der snart kommer masser af sunde og grønne opskrifter. I mandags var jeg i Go’ morgen Danmark og trylle sommerkager med bær frem, og det bragte stor lykke i studiet. Udover denne lækre chokoladekage lavede jeg også en blåbærmåne og en jordbærtærte.

cherry-cake

{ Chokoladekage med kirsebær }
6-8 personer

Ingredienser:
250 g mørk chokolade, 70-85%
150 g smør
5 æg
1 dl kokossukker (eller alm. sukker)
½ tsk bagepulver
100 g friske kirsebær

Crème:
200 g mascarpone
4 spsk yoghurt eller skyr
1 spsk honning
korn fra 1 vaniljestang

Pynt:
friske kirsebær

Smelt chokolade og smør sammen ved svag varme. Del æggene i hvider og blommer, og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer sammen med kokossukker, til det bliver luftigt. Vend chokoladeblandingen i æggeblommerne sammen med bagepulver. Rør dejen godt sammen, og vend forsigtigt æggehviderne i sammen med udstenede og halverede kirsebær. Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.

Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-40 minutter, eller til den er gennembagt – pas dog på, at kagen ikke bliver bagt for meget.

Rør alle ingredienserne til cremen sammen, og smag den til. Når kagen er helt kold fordeles cremen på kagen og pyntes med kirsebær inden servering.

TIP: Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl, indtil den skal serveres. Den er bedst når den er helt kold og har sat sig på køl.

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

Chokoladekage med kirsebær was last modified: juli 26th, 2016 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake
næste
Sukkerfri Børnefest

Mere af det samme

Chokoladecookies med chokolade

25. januar 2012

Biscotti med lakrids & mandler

28. april 2011

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Konfekt med tahin

19. august 2015

De nemmeste morgenboller

27. juli 2015

Mine festlige fuldkornsmuffins

9. august 2012

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

4 kommentarer

Emilie // Valbylille 15. juli 2015 at 21:15

Mmm, chokolade og kirsebær er simpelthen den herligste kombination. Jeg forsøgte mig engang med chokoladekarameller med friske kirsebær, men det faldt ikke helt heldigt ud pga. bærrenes vandindhold, så nu holder jeg mig til forêt noire og andre kager med de to ingredienser.

Svar
Ditte Ingemann 16. juli 2015 at 08:06

Ja – jeg er også vild med kombinationen, og det lyder ellers lækkert med karameller med kirsebær :-)

Svar
Inger 15. juli 2015 at 21:18

Dejligt med masser af kager på bloggen :-)
Jeg så med i Go’ morgen Danmark, du er SÅ sej!
Jeg har bagt din jordbærtærte, og den vakte jubel, mega lækker.
I ferien glæder jeg mig til at prøve opskrifterne på både chokoladekagen og blåbærmåne :-)

Svar
Ditte Ingemann 16. juli 2015 at 08:07

TAK, Inger – tror blåbærmånen vil falde lige i din smag :-) Vi ses snart!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen