The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Så blev det endelig fastelavn

af Ditte Ingemann 5. februar 2013

Nu er det snart ved at være tid til at finde sit kostume frem og bage en ordentlig omgang fastelavnsboller. Jeg servicerede min mands kollegaer med en portion af disse basser, som er en opgradering af mine fabelagtige fastelavnsboller fra sidste år.

Fastelavnsboller, 20 stk.:

DEJ:
50 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
ca. 500 g hvedemel
salt

CREME:
4 æggeblommer
30 g sukker
6 tsk hvedemel
4 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver (eller kornene fra en vanillestang)

REMONCE:
150 g sukker
150 g marcipan
125 g blødt smør

Smelt smørret sammen med mælk i en gryde, og hæld det over gæren, som røres ud deri. Sukker, kardemomme, æg og salt tilsættes og det hele røres godt sammen – jeg brugte min røremaskine. Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden, at den klistrer for meget, men pas på ikke at tilsætte for meget mel.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter – imens laves creme og remonce.

Alle ingredienser til vanillecremen kommes i en gryde og varmes langsomt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Når cremen har en god tykkelse, tages den af varmen og køles af, inden den skal i bollerne.

Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen og stil det til side.

Når dejen har hævet, rulles den ud af flere omgange og skæres ud til små firkanter. Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver firkant og fold alle fire hjørner ind på midten, så bollen lukkes godt, og indholdet ikke sniger sig ud.

Bollerne sættes med lukningen nedad på en bageplade, hvor de hæver igen i ca. 30-40 minutter. Inden bollerne skal i ovnen pensles de med mælk eller æg, hvorefter de bages i ca. 10-12 minutter ved 200 grader.
Når bollerne er afkølede, pyntes de med tyk glasur eller smeltet chokolade.

Så blev det endelig fastelavn was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
19 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
gul curry og sød musik med Price…
næste
Kähler konkurrence

Mere af det samme

Jagten på cookie’en

30. august 2012

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

Sund græskartærte med kanel

31. oktober 2015

Sundt bagværk!

9. oktober 2014

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake

11. juli 2015

Suveræne surdejsboller

25. april 2013

Ølkage!

13. juni 2012

Efterårstærte med æble & karamel

8. november 2012

19 kommentarer

by Blikfang 5. februar 2013 at 18:18

Uhh! Elsker fastelavnsboller og jeg har faktisk ikke nogen opskrift liggende, men dine ser vildt lækre ud. Så TAK for opskrift og glæder mig til både at bage og spise dem ;-)

Svar
Ditte 5. februar 2013 at 18:31

God idé – jeg synes i hvert fald de er super gode, så håber de falder i god smag hos dig!

Svar
Christel Egesborg 6. februar 2013 at 10:30

Tak for en meget inspirerende blog, indbydende billeder og opskrifter der er super lækre og til at gå til!
Kan man udelade cremen og måske supplere remoncen med bær/marmelade eller andet, hvis man ikke er vild med creme?

Svar
Ditte 6. februar 2013 at 16:50

Det tror jeg sagtens du kan – god idé med en smule marmelade i stedet for :-)

Svar
Inger 6. februar 2013 at 11:46

Sidste år brugte jeg din opskrift på “Fabelagtige fastelavnsboller” – i år vil jeg prøve din nye version, hvor der er tilsat remonce. Jeg er ikke den mindste smule i tvivl om, de bliver lækre. Dine billeder er SÅ flotte og indbydende :O) Tak for opskriften !

Svar
Ditte 6. februar 2013 at 16:49

Den er nemlig endnu bedre end sidste år – jeg frøs en portion ned, så jeg har til hele februar :-)

Svar
Anna 6. februar 2013 at 16:46

Det er bare den helt rigtige slags fastelavnsboller! – og de ser riiiigtig flotte ud (:
Mvh Anna
http://www.annaskage.com/

Svar
Ditte 6. februar 2013 at 16:47

Nemlig og TAK :-)

Svar
Christine 9. februar 2013 at 11:37

Hej Ditte, tilslutter mig rækken af beundrere! Checker din blog næsten dagligt og bliver stort set altid inspireret/fristet :) Du har bl.a. knækket “pizzakoden”. Jeg synes, du skriver, at din kogebog skal være med dine salater? I så fald må jeg fluks ønske, at der kommer en opfølger med alle dine kager og søde sager. Jeg har endnu ikke set dig sætte en fod forkert :) Har dog et spørgsmål til de her fastelavnsboller. Mine blev tæskelækre, men meget af fyldet snaskede ud. Jeg brugte små spsk og checkede lukningen igen, efter de havde efterhævet. Må dog indrømme, at jeg røg i tidsnød igår og derfor måtte lade dejen hæve første gang natten over i køleskab; og jeg synes, at det gjorde den mere sej at arbejde med, end jeg tror, den ellers havde været? Har du nogen gode råd? (Det var jo ikke større ulykke end, at jeg naturligvis spiste det meste af det fyld, der var snasket ud ;)

Svar
Ditte 9. februar 2013 at 14:25

Hej Christine, tusind tak for dine søde ord. Hvor gør det mig glad, at du kan lide min blog! Tror ikke der sker noget ved at lade dejen hæve på køl – så selvom dejen bliver mere sej, er jeg sikker på at kvaliteten bliver den samme. Der røg også en smule af mit fyld ud, men det kan nok ikke undgåes :-)

Svar
Ditte 9. februar 2013 at 14:26

Og jeg håber også, at jeg skal lave en bog med kager og andre søde sager ;-)

Svar
Cille 9. februar 2013 at 12:52

Endnu en opskrift der MÅ prøves af;-) læste lige det fine indlæg om dig og din fine salatbog i (sidste uges) Alt for Damerne. Håber, at det giver anledning til, at endnu flere følger dig:) reklamerer selv stort for dig. Synes også, at andre skal have fornøjelsen – du har bragt herlig fornyelse ind i vores køkken!

Svar
Ditte 9. februar 2013 at 14:27

Tusind tak Cille – hvor skønt at du anbefaler min blog – TAK!

Svar
Birgit Mathiesen 9. februar 2013 at 16:16

Til alle som er vilde med søde sager og skønne kager :)
Jeg har netop bagt Dittes Kongekage*2 – jeg og mine gæster er/var helt vilde med den..
Kongekage*2 er bare så super kanon lækker, ja uha uha.. den er helt vild vild god :O))
Jeg kan kun anbefale den.. perfekt dessertkage og nem at lave og bages helst dagen før.
JEG ER VIRKELIG IMPONERET OVER KONGEKAGE*2
MUMME (:
Tusind tak for opskriften Ditte

Svar
Ditte 9. februar 2013 at 16:19

TAK, Birgit. Dejligt du kunne lide den – jeg er faktisk også selv rigtig vild med den og den er blevet hit blandt mine gæster :-)

Svar
Søs Simonsen 13. februar 2013 at 17:03

Tak for denne opskrift! Vi har netop bagt disse fastelavnsboller og jeg har smagt på den første – og det er nok de lækreste, vi nogensinde har bagt! :-) Cremen måtte dog godt være lidt sødere efter min smag – men der var heller ikke glasur eller noget på den første bolle. Bolledejen var også meget let at håndtere – selv for en, der ellers er en klovn til dej, der skal æltes. Jeg brugte en håndmixer med dejkroge til de første 3/4 mel og håndæltede resten af melet i – uden at blive helt klistret til. Thumbs up! :-)

Svar
Tine 17. februar 2013 at 20:55

Mmm, de er SÅ gode! Pga tidsnød lavede jeg fyldet dagen før, og det gjorde at både creme og remonce var blevet ret fast, hvilket jeg tror var grunden til der kun flød en lille smule ud af 2 boller! Det har jeg aldrig oplevet før, og slet ikke med så meget Fyld;) Kæmpe succes! Mums!

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 21:10

Fantastisk – sikke et godt råd, tak! Ellers kan man lave dem i små muffinsforme, så fyldet ikke flyder så meget ud!

Svar
Ida Cecilie 18. februar 2013 at 16:02

Bagte dem igår og hold OP hvor blev de lækre! Dog har jeg aldrig formået at undgå, at fyldet flyder ud. Men det stivner jo bare, når de køler ned.
Tusind tak for den fantastiske opskrift!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen