Både min mand og jeg er blevet afhængige af disse knækbrød, så de bliver konstant produceret og spist. Min seneste produktion, blev en mere kreativ version med sjove faconer. Min stjerneform lå og samlede støv, så det var på tide, at den blev brugt til noget fornuftigt. Min søde svigerinde havde givet mig det sejeste stempel, som kan bruges til f.eks. cookies, men nu også til knækbrød.
Dittes knækkere, ca. 12-15 små knækbrød:
60 g. kerner – vælg dine favorit kerner og frø
75 g. havregryn, finvalset
75 g. grahamsmel eller f.eks. fuldkornsdurum
1 tsk. salt
1 dl. vand
1 tsk. bagepulver
1 spsk. olivenolie
1 æg til at pensle med
Kom havregryn, mel, frø, kerner salt og bagepulver i en skål og tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen – dejen skal være en smule klistret.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og rul dejen indtil ca. 3 mm. Fjern det øverste stykke papir og skær dejen ud i passende knækbrødsstørrelse. Læg dem på en bageplade med papir. Pensl dem med æg og drys evt. med frø eller kerner.
Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.
2 kommentarer
Smadder god ide, godt du både har fantasien og kreativiteten i tip top stjerne form :O)
Jeg vil lave stjerne knækbrød til vores julefrokost, som “kiks” til osten :))
Knuss
Hej Ditte
Selvom det er noget tid siden, du har lavet disse knækbrød så vil jeg høre om man kan lave dem med speltmel istedet for det mel du foreslår