The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Sprøde scones med lakrids & karamel

af Ditte Ingemann 7. marts 2012

Jeg har længe haft lyst til at kaste mig ud i at lave en lille video, men det er saftsuseme svært og krævende. Det er rigtig godt, at jeg har en mand, der er ferm til redigering, for ellers var der aldrig kommet et resultat ud af det. Det var så min første video, som sagtens kunne have brugt meget mere finpudsning, men det startede som en ret spontan idé på en kedelig søndag og nu er det på tide, at den kommer ud i det fri.

Jeg valgte at bage scones, fordi jeg havde ingredienserne til det… eller det troede jeg, men jeg manglede dog lige en rimelig vigtig ingrediens, nemlig mel. Derfor brugte jeg durummel i stedet og det blev faktisk super godt. Det gav en lækker sprødhed og en let scone, som endte med en vidunderlig smag af karamel og i det fjerne også et strejf af lakrids!

Scones med karamel & lakrids:

100 g. blødt smør
1 dl. brun farin
7 dl. durum- eller hvedemel
3 dl. mælk
4 tsk. bagepulver
1 tsk. vanille
0,5 tsk. salt
2 spsk. karamel
1 spsk. salt lakridssirup (næsten gang vil jeg tilsætte lidt mere)

Start med at blande mel, farin, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en skål. Kom små tern af smør ned i skålen og bland det godt sammen til dejen er helt smuldret.
Mælken hældes i dejen og der æltes indtil dejen er glat og ensartet, hvorefter karamel og lakridssirup tilsættes.
Der formes 8-10 scones, som trykkes en smule flade og pensles med æg eller mælk og drysses med f.eks. havregryn, perlesukker eller noget helt andet.
De små scones bages i ca. 15-20 minutter ved 225 grader.

Skift karamel, lakridssirup og farin ud med f.eks. hvidløg, krydderurter, ost eller nødder og en grovere type mel og spis dem til aftensmaden. Scones er helt klart bedst samme dag som de er bagt, men de kan sagtens lunes eller ristes de følgende dage.

Sprøde scones med lakrids & karamel was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
24 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Ingefær & Ananas-smoothie
næste
LakridsKys

Mere af det samme

Så blev det endelig fastelavn

5. februar 2013

Foccacia & Forårsløg

15. juli 2011

En bid brød

25. november 2011

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Knækbrødssulten?

7. august 2011

Boller i det blå

12. december 2011

Mit yndlings-bagværk…

8. marts 2013

Foccaciabrød med surdej

21. juni 2012

Der bor en bager….

8. februar 2012

Baking Bread

10. april 2012

24 kommentarer

Camilla 7. marts 2012 at 09:42

Rigtig flot video – og det lyder vildt lækkert med både lakrids og karamel i scones.

Svar
Ditte 7. marts 2012 at 11:57

Mange tak. De blev faktisk også rigtig gode på trods af en spontan ide!

Svar
Mette Bisgaard 7. marts 2012 at 09:54

Jeg elsker din blog! Lækre opskrifter og fantastiske billeder. Og nu også virkelig flot video! Meget inspirerende :)

Svar
Ditte 7. marts 2012 at 11:58

Tusind tak. Dejligt du også kunne lide min video..;-)

Svar
Nikolaj 7. marts 2012 at 11:15

Har du betalt for at bruge musikken? For ellers er det nok en god ide at fjerne den, da Codan ellers nok hilser på dig med en stor regning..

Hilsen Niko

Svar
Birgit Mathiesen 7. marts 2012 at 11:32

Saftsuseme flot video med lækre scones :O)

Svar
Ditte 7. marts 2012 at 18:22

Mange tak :-)

Svar
Emma 7. marts 2012 at 14:01

Er helt vild med din blog! Men den lille mælkkarton i poselæn i videoen, hvor er den købt? For har længe gået og ledt efter en . . :-)

Svar
Ditte 7. marts 2012 at 18:22

Jeg har fået den i gave af min mor, men prøv søstrene Grene :-)

Svar
Ditte 15. marts 2012 at 14:14

@Emma; Jeg har netop lige været i Notre Dame på Nørregade i København og set den lille mælkekande i porcelæn… Nu ved jeg jo ikke om du bor tæt på Kbh :-)

Svar
Birgit Mathiesen 7. marts 2012 at 18:05

Jeg har købt den lille porcelæns mælkekarton i Søstrene grene for længe siden.. så hvem ved ??

Svar
Ditte 7. marts 2012 at 18:21

Ja hvem ved, men tak for tippet :-)

Svar
Tina Fischer 7. marts 2012 at 18:50

Flot blog, spændende opskrifter og jeg synes videoen er blevet ganske god.

Svar
Ditte 7. marts 2012 at 19:57

Mange tak for din kommentar :-)

Svar
Walk in - run out 8. marts 2012 at 07:23

uhh – dem skal jeg prøve på lørdag ;-) Tak!

Svar
Ditte 8. marts 2012 at 07:47

God fornøjelse med dem:-)

Svar
Beate 9. marts 2012 at 12:38

Rigtig fin Video, lækkert filmet ind på div. indgredienser tænkte som et lille tip hvis man kan du kunne ligesom frysebilledet når du har zoomet ind der hvor ingredienserne filmes, og skrive mængde oven på filmen – fx. 1 tsk vanilie sukker, 125g mel osv. ? kan men overhovedet det?? ved ikke om du forstår min kringlet forklaring..

jeg tror jeg må ind og købe det der LAKRIDS sirop og prøve det.. bare man ikke bliver afhængig!!

Svar
Ditte 9. marts 2012 at 15:00

Tak for din kommentar.. Jeg ville også meget gerne have haft tekst på videoen, men orkede ikke at lave mere ved den ;-) så det må blive næste gang! Jeg er blevet afhængig af lakridssirup – så pas på :-)

Svar
Julie 10. marts 2012 at 21:39

Super god idé at filme det, og jeg må nu sige at jeg synes det er et rigtig flot første-gang-forsøg!! Er vilde med dine opskrifter, lay-out, billeder, det hele, det er så gennemført! Har også forsøgt mig ad, med nogle af opskrifterne, og det bliver bare aldrig lige så flot som når du har udført dem, men gode er de! :-)

Svar
Ditte 11. marts 2012 at 08:24

Tusind tak for din søde kommentar – dejligt du kan lide min blog :-)

Svar
Mette 11. marts 2012 at 07:16

Hold da op!
Nu kan det godt være du synes den kræver lidt finpudsning… Men wow!
Jeg er så imponeret over såvel dine fotos som din video!…
Synes jeg forsøger ihærdigt på at tage nogle gode fotos af mit mad.. men de bliver altid så livløse.
Du skulle vel ikke have lavet et indlæg omkring dit kamera, opstilling, hvad du lægger vægt på når du fotograferer m.m. både hvad angår selve fotograferingen og anretningen af retten.
Ellers håber jeg du får lyst til at gøre det :) :) :) Det er nogle fantastiske fotos du har :)

Svar
Ditte 11. marts 2012 at 08:27

Mette; tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog og mine fotos. Jeg får efterhånden en del spørgsmål vedr. mine billeder og kamera, så jeg vil helt klart arbejde på et indlæg om min fotografering. God søndag til dig.

Svar
Maria 20. marts 2012 at 11:34

Virkeligt flot video! dem kan du godt lave flere af :)

dejlig blog du har dig.

Svar
Ditte 20. marts 2012 at 13:51

Mange tak – jeg håber også, at jeg snart får tid til at lave en video mere!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen