The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Nøddebrød fra stenalderen…

af Ditte Ingemann 20. november 2012

Jeg fik tippet om dette nøddebrød fra min søde moster, og efter lidt research viser det sig, at brødet går under navnet “stenalderbrød” og opskriften er at finde i bogen “Stenalderkost”. Men jeg må dog lige indskyde, at min mor bagte brødet for mange år siden, så hun er vist lidt forud for sin tid :-) Om det er stenalderbrød eller ej, så smager det super fantastisk og er ultra nemt at lave. 

Brødet er utrolig rigt, både i forhold til energi, men også i indkøb, så nyd det i små portioner. Det smager dejligt alene eller sammen med lidt godt ost.

Nøddebrød, 1 stk.:

150 g mandler
100 hasselnødder
50 g paranødder
50 g sesamfrø, jeg brugte sorte sesam
100 g hørfrø
100 solsikkekerner
50 g græskarkerner
6 æg
1/2 dl olivenolie
et nip salt

Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir. Bag brødet ved 170 grader i ca. 1 time, hvorefter brødet vendes ud på en rist og køler af.

 

Nøddebrød fra stenalderen… was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
29 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Rocky Road
næste
Minder fra Amerika

Mere af det samme

Sprøde scones med lakrids & karamel

7. marts 2012

Brød i fad

8. februar 2011

Kokosbrød med banan

27. marts 2016

Suveræne surdejsboller

25. april 2013

Surdejs-nirvana

21. april 2012

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Skærtorsdagsboller

21. april 2011

Fredagsfranskbrød

2. juli 2011

Søndagssnegl!

24. november 2012

29 kommentarer

Christian 20. november 2012 at 12:05

Nøøøøj det ser lækkert ud det brød. Det tror jeg at jeg skal prøve at lave selv engang. endnu engang tak for nogle lækre opskrifter herinde.

Svar
Ditte 20. november 2012 at 12:58

Kan klart anbefale at lave brødet – det er så nemt!

Svar
Martin M 20. november 2012 at 12:50

Det ser rigitgt godt ud, og igen er dine billeder helt fantastiske. Måske du en dag vil skrive et blog indlæg om nogle af dine foto teknikker og ideer. Mine mad billeder ligner altid noget man får serveret hos Ikea :o) Iøvrigt tror jeg at man kunne få noget ud af at lade kernerne stå i blød en dags tid. Det bruger jeg med rugbrød, og det holder fugten i brødet i mange dage.

Svar
Ditte 20. november 2012 at 13:00

Hej Martin, jeg er faktisk i gang med at skrive et indlæg om fotografering og styling af mad – håber at få det færdigt i løbet af de næste par uger ;-) God ide med at sætte kerner og frø i blød!

Svar
Ann 20. november 2012 at 13:56

Kære Ditte.
Det ser fantastisk ud. Er det rugbrød-rugbrød? Med alle de nødder kunne det jo godt være henne i dessert-kategorien.
Har du et forslag til, hvad man kan erstatte paranødder med?
Tak for en dejlig blog – jeg glæder mig til, at din kogebog udkommer :)
Med venlig hilsen
Ann

Svar
Ditte 20. november 2012 at 14:06

Hej Ann, Du kan bruge brødet, som du har lyst – jeg synes ikke det passer til f.eks. pålæg, men bedre til ost eller som et mellemmåltid. Brødet er selvfølgelig meget energitæt, så spis det i små mængder. I stedet for paranødder, kan du tilsætte flere hasselnødder, mandler eller valnødder :-)

Svar
Inger 20. november 2012 at 15:58

Sikke et lækkert brød. Jeg har fridag i morgen, og jeg har bestemt, jeg vil bage brød og boller – nu ved jeg, hvilket brød, jeg vil bage – nemlig Dittes “Nøddebrød fra stenalderen”…. Super flotte billeder :O))

Svar
Ditte 20. november 2012 at 16:30

Rigtig god ide, Inger. God fornøjelse med bagningen!

Svar
Birgit Mathiesen 20. november 2012 at 16:14

Tips: istedet for paranødder kan der sagtens bruges 100 g græskarkerner istedet for de 50 g
– det gjorde jeg med succes. Der kan også bruges chia frø som både er sunde og super lækre :)))

Svar
Ditte 20. november 2012 at 16:28

Perfekt – tak for tippet og opskrift ;-)

Svar
linda 20. november 2012 at 19:07

det ser jo så lækkert ud – det må prøves :) bager du det i varmluft eller alm.?

Svar
Ditte 20. november 2012 at 19:23

Jeg bagte mit uden varmluft :-)

Svar
Sarah Glomstrup 21. november 2012 at 15:21

hehe det er hvad mig og min kæreste kalder for weekend brød! Dvs at vi laver det én gang imellem, ikke særligt tit og gerne når vi får gæster – det er der flere grunde til; man bliver afhængig af det sammen med god ost! Det er ret pricy i indkøb, og også som der bliver skrevet det batter virkelig i kcal regnskabet – MEN det er SÅ lækkert! :) Jeg har ikke prøvet med paranødder før, men det vil jeg forsøge mig med næste gang :)

Svar
Ditte 21. november 2012 at 18:30

Ja, det er nemlig super lækkert og måske bedst til specielle lejligheder… Jeg blev også ret afhængig af det sammen med ost ;-)

Svar
Lucidia 22. november 2012 at 01:36

Jeg har også lavet dette brød en del gange – jeg har nogle gange tilsat ca 1oo g kokosmel – ret godt resultat, det gør det meget mere saftigt…

Svar
Ditte 22. november 2012 at 07:25

Sikke en god ide – det vil jeg helt sikkert prøve!

Svar
Magda 22. november 2012 at 07:28

Det är super lekkert! Jag bakade det samma kväll… men vad ser jag när jag ställt brödet i ugnen- oljan! Jag glömde oljan! Men det blev gott ändå :-) en tunn skiva med god ost till morognmålet, mmm Funderar att krydda brödet nästa gång… kanel, kardemumma och lite torkad frukt… lite “julsmak”… ja, ja… & dina US bilder… jag håller med alla andra… de är underbara!
So Long! :-)

Svar
Ditte 22. november 2012 at 08:35

Hej Magda, dejligt du fik prøvet brødet og super, at det kan laves uden olie :-) tak for det tip! God dag til dig.

Svar
Malou Foo 22. november 2012 at 14:21

Det bedste brød…!
Jeg laver tit mit med enten abrikoser eller figner, lidt fennikkelfrø og birkes på toppen….
Mega lækkert, hvis man vil have et lidt mere sødt brød. Så dejligt til ost!

Tak for din blog!! :)

Svar
Ditte 22. november 2012 at 14:46

Lækkert tip med tørrede frugter – mums!

Svar
kirsten 9. marts 2013 at 14:26

Var hjemme hos min søn og svigerdatter. min søn havde bagt dette fantastiske brød hvortil vi fik laks og rejer til. Det smagte fantastisk. jeg må simpelthen selv lave det brød i dag. Tak for en super god opskrift og kommentar.
Venlig hilsen Kirsten.

Svar
Ditte 9. marts 2013 at 16:25

Hvor skønt at høre – det er også bare et rigtig lækkert brød :-)

Svar
Stephanie 8. maj 2013 at 12:50

Må sige det her er det lækreste brød jeg længe har smagt.
Har dog lavet lidt om i opskriften- da jeg er nøddeallergiker.
Tog bare flere kerner i og så puttede jeg tørrede tranebær i hvilket virkelig kan anbefales. Giver det lige lidt ekstra:-)

Tusinde tak for mad:-)

Svar
Ditte 8. maj 2013 at 18:26

Hvor er det dejligt at høre og det lyder rigtig lækkert med tranebær. Mums.

Svar
rene lauritsen 22. august 2013 at 17:08

med alle de nødder er det vidst ikke det bedste til slankekure…

Svar
Ditte 22. august 2013 at 17:14

Nemlig – præcis som jeg skriver!

Svar
Christine Mason 5. marts 2015 at 04:21

Is there an English version of this Bread Recipe ? I would love it. Thanks, Chris

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2015 at 11:29

Nope, sorry – try Google Translate!

Svar
Rene 9. september 2016 at 15:38

Har prøvet. Smager ganske godt og tætter

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971