Jeg fik tippet om dette nøddebrød fra min søde moster, og efter lidt research viser det sig, at brødet går under navnet “stenalderbrød” og opskriften er at finde i bogen “Stenalderkost”. Men jeg må dog lige indskyde, at min mor bagte brødet for mange år siden, så hun er vist lidt forud for sin tid :-) Om det er stenalderbrød eller ej, så smager det super fantastisk og er ultra nemt at lave.
Brødet er utrolig rigt, både i forhold til energi, men også i indkøb, så nyd det i små portioner. Det smager dejligt alene eller sammen med lidt godt ost.
Nøddebrød, 1 stk.:
150 g mandler
100 hasselnødder
50 g paranødder
50 g sesamfrø, jeg brugte sorte sesam
100 g hørfrø
100 solsikkekerner
50 g græskarkerner
6 æg
1/2 dl olivenolie
et nip salt
Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir. Bag brødet ved 170 grader i ca. 1 time, hvorefter brødet vendes ud på en rist og køler af.
29 kommentarer
Nøøøøj det ser lækkert ud det brød. Det tror jeg at jeg skal prøve at lave selv engang. endnu engang tak for nogle lækre opskrifter herinde.
Kan klart anbefale at lave brødet – det er så nemt!
Det ser rigitgt godt ud, og igen er dine billeder helt fantastiske. Måske du en dag vil skrive et blog indlæg om nogle af dine foto teknikker og ideer. Mine mad billeder ligner altid noget man får serveret hos Ikea :o) Iøvrigt tror jeg at man kunne få noget ud af at lade kernerne stå i blød en dags tid. Det bruger jeg med rugbrød, og det holder fugten i brødet i mange dage.
Hej Martin, jeg er faktisk i gang med at skrive et indlæg om fotografering og styling af mad – håber at få det færdigt i løbet af de næste par uger ;-) God ide med at sætte kerner og frø i blød!
Kære Ditte.
Det ser fantastisk ud. Er det rugbrød-rugbrød? Med alle de nødder kunne det jo godt være henne i dessert-kategorien.
Har du et forslag til, hvad man kan erstatte paranødder med?
Tak for en dejlig blog – jeg glæder mig til, at din kogebog udkommer :)
Med venlig hilsen
Ann
Hej Ann, Du kan bruge brødet, som du har lyst – jeg synes ikke det passer til f.eks. pålæg, men bedre til ost eller som et mellemmåltid. Brødet er selvfølgelig meget energitæt, så spis det i små mængder. I stedet for paranødder, kan du tilsætte flere hasselnødder, mandler eller valnødder :-)
Sikke et lækkert brød. Jeg har fridag i morgen, og jeg har bestemt, jeg vil bage brød og boller – nu ved jeg, hvilket brød, jeg vil bage – nemlig Dittes “Nøddebrød fra stenalderen”…. Super flotte billeder :O))
Rigtig god ide, Inger. God fornøjelse med bagningen!
Tips: istedet for paranødder kan der sagtens bruges 100 g græskarkerner istedet for de 50 g
– det gjorde jeg med succes. Der kan også bruges chia frø som både er sunde og super lækre :)))
Perfekt – tak for tippet og opskrift ;-)
det ser jo så lækkert ud – det må prøves :) bager du det i varmluft eller alm.?
Jeg bagte mit uden varmluft :-)
hehe det er hvad mig og min kæreste kalder for weekend brød! Dvs at vi laver det én gang imellem, ikke særligt tit og gerne når vi får gæster – det er der flere grunde til; man bliver afhængig af det sammen med god ost! Det er ret pricy i indkøb, og også som der bliver skrevet det batter virkelig i kcal regnskabet – MEN det er SÅ lækkert! :) Jeg har ikke prøvet med paranødder før, men det vil jeg forsøge mig med næste gang :)
Ja, det er nemlig super lækkert og måske bedst til specielle lejligheder… Jeg blev også ret afhængig af det sammen med ost ;-)
Jeg har også lavet dette brød en del gange – jeg har nogle gange tilsat ca 1oo g kokosmel – ret godt resultat, det gør det meget mere saftigt…
Sikke en god ide – det vil jeg helt sikkert prøve!
Det är super lekkert! Jag bakade det samma kväll… men vad ser jag när jag ställt brödet i ugnen- oljan! Jag glömde oljan! Men det blev gott ändå :-) en tunn skiva med god ost till morognmålet, mmm Funderar att krydda brödet nästa gång… kanel, kardemumma och lite torkad frukt… lite “julsmak”… ja, ja… & dina US bilder… jag håller med alla andra… de är underbara!
So Long! :-)
Hej Magda, dejligt du fik prøvet brødet og super, at det kan laves uden olie :-) tak for det tip! God dag til dig.
Det bedste brød…!
Jeg laver tit mit med enten abrikoser eller figner, lidt fennikkelfrø og birkes på toppen….
Mega lækkert, hvis man vil have et lidt mere sødt brød. Så dejligt til ost!
Tak for din blog!! :)
Lækkert tip med tørrede frugter – mums!
Var hjemme hos min søn og svigerdatter. min søn havde bagt dette fantastiske brød hvortil vi fik laks og rejer til. Det smagte fantastisk. jeg må simpelthen selv lave det brød i dag. Tak for en super god opskrift og kommentar.
Venlig hilsen Kirsten.
Hvor skønt at høre – det er også bare et rigtig lækkert brød :-)
Må sige det her er det lækreste brød jeg længe har smagt.
Har dog lavet lidt om i opskriften- da jeg er nøddeallergiker.
Tog bare flere kerner i og så puttede jeg tørrede tranebær i hvilket virkelig kan anbefales. Giver det lige lidt ekstra:-)
Tusinde tak for mad:-)
Hvor er det dejligt at høre og det lyder rigtig lækkert med tranebær. Mums.
med alle de nødder er det vidst ikke det bedste til slankekure…
Nemlig – præcis som jeg skriver!
Is there an English version of this Bread Recipe ? I would love it. Thanks, Chris
Nope, sorry – try Google Translate!
Har prøvet. Smager ganske godt og tætter