The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Boller op, boller ned, boller i min mave

af Ditte Ingemann 29. november 2010

Jeg bager næsten alt mit brød selv og jeg ved ikke noget bedre end nybagt brød. Jeg bager for det meste i weekenderne og jeg er stor tilhænger af at koldhæve dejen. Det er SÅ nemt! På den måde kan man få friske varme boller når man triller ud af sengen. Jeg har prøvet at tage tid på hvor lang tid det egentlig tager at finde alle ingredienser frem, røre dejen sammen og rydde op = 5 min…..det tager længere tid at gå til bageren. 

Når dejen koldhæves bruges en mindre mængde gær end normalt. Det er en nemmere proces, da dejen skal æltes meget kort tid og hænderne behøves ikke at komme i dejen. Brødet får en god og autentisk brødsmag, og holder sig længere saftigt og friskt.

Man kan jo eksperimentere med forskellige slags mel, kerner, tørret frugt, krydderier, nødder, havregryn, revet grøntsager m.m.. Kun fantasien sætter grænser.

Jeg bager for det meste grovboller lavet på vand, men de bliver også super velsmagende med kærnemælk eller andre syrnede mælkeprodukter.

KOLDHÆVEDE BOLLER CA. 8 STK.

15 g gær
5 dl vand (eller anden væske)
1 tsk. honning
1 tsk. salt
200 g durummel (eller anden slags mel)
350 g hvedemel
50 g havregryn

Gæren opløses i kold vand og honning tilsættes. Rør durummel og havregryn i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Der må man prøve sig frem. Tilsidst røres salt i.

Dejen sættes på køl i min. 8 timer – gerne natten over.
Brug hænderne til at lave bollerne. Det bliver nemmere, hvis hænderne er fugtige af kold vand.
Inden bollerne sættes i ovnen kommes en smule olie ovenpå hver bolle.
Bollerne kan sagtens sættes ind i en kold ovn og bages ved 220 grader i ca. 20-25 min.

Dejen kan også bruges til flutes, franskbrød eller foccaciabrød, hvilket jeg ofte gør. Jeg bruger samme opskrift og får et stort foccaciabrød ud af portionen. Jeg kommer olie, rosmarin, salt og oliven på dejen inden det sættes i ovnen.

Boller op, boller ned, boller i min mave was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
bollerBrødfoccacia
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Deller i curry
næste
Eton Mess!

Mere af det samme

Kokosbrød med banan

27. marts 2016

Sundt bagværk!

9. oktober 2014

Baking Bread

10. april 2012

Brilliante Birkes

27. december 2011

Banankage med kanel & mørk chokolade

24. januar 2017

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Surdejsboller med ølandshvede

7. august 2014

Suveræne surdejsboller

25. april 2013

Der bor en bager….

8. februar 2012

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

  • Kodak passage  thanks to moustafaelrefaey  denmarkinegypt for some
  • AlHakim Mosque
  • Colors of Cairo
  • Good morning from CAIRO
  • Shopping in Cairo  annemad denmarkinegypt  moustafaelrefaey
  • Working in Cairo for the next couple of days with
  • Dinner for one Efter jeg mistede min mand troede jeg
  • reklame  Godmorgen! Min morgenrutine bestr i at jeg hver
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen