The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

The Food Club – nu med surdej

af Ditte Ingemann 9. februar 2012

Jeg stod spændt op i dag, for at se hvordan min lille surdej havde det – den var rimelig uændret. Heldigvis havde jeg også fået en sjat dej med hjem igår, som jeg selv havde været med til at lave. Den skulle bare en tur i ovnen og så var der friske morgenboller.

Disse boller, som jeg rent faktisk synes blev ret flotte, havde en super smag, lækker skorpe, men desværre også en smule tunge og lidt klæge. Hvorfor aner jeg ikke.

I weekenden vil jeg forsøge mig med samme opskrift og procedure som Nikolai (altså ham bageren fra workshoppen). Jeg vil dog forsøge at ælte dejen på min røremaskine istedet, og håbe dejen bliver en smule lettere af det.

Opskriften til denne dej var mega enkel og lavet af hvedemel, fuldkornsmel, salt, vand og en smule surdej – den hævede i ca. 24 timer og røg derefter en tur i en meget varm ovn i 20 minutter.

Lune og med en skive god ost på, røg de nu meget godt ned!

Følg med her på bloggen når brødeventyret fortsætter….

The Food Club – nu med surdej was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
18 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Der bor en bager….
næste
Pæretærte med karamel og pistacie

Mere af det samme

Banankage med kanel & mørk chokolade

24. januar 2017

Guide til surdej

4. marts 2017

10 tips til succes uden sukker

12. juni 2016

Brændende rugbrød

22. april 2012

Mit Morgenmadsbrød

31. marts 2013

Brød i hævekurv

2. februar 2012

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Knækbrød i stjerneform

27. november 2011

Boller i det blå

12. december 2011

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

18 kommentarer

Christina 9. februar 2012 at 18:55

De ser ellers fine ud, dine boller. Jeg fik et lækkert brød ud af min klump, det blev virkelig godt.
Min surdej er dog stadig uændret ;-)

Svar
Ditte 9. februar 2012 at 19:30

@Christina; Fedt du fik et lækkert brød ud af din portion – jeg prøver at bage igen i weekenden og ser om det så ikke går bedre :-)

Svar
Kira 9. februar 2012 at 19:42

Ej, jeg skal simpelthen have gang i min surdej igen – om ikke andet er det super hyggeligt at have sådan en boblende fætter stående på køkkenbordet :) mangler dog stadig den rigtig gode opskrift til noget rigtig godt brød med surdej.. Men det ser lækkert ud! Og dine billeder er så fine:)

Svar
Vibeke Lentz 9. februar 2012 at 19:49

Hep, hep herfra:)

Svar
Marie 9. februar 2012 at 22:17

Hej Ditte :)
Kan du anbefale workshoppen? Har selv tjekket meyersmadhus.dk her til aften og må indrømme at jeg synes det er lidt mange penge – er det godt givet ud? Er selv i gang med et projekt hvor jeg vil bage alle opskrifter i Meyers Bageri og har en surdej kørende på tredje uge – det gør hele forskellen :)

Svar
Ditte 10. februar 2012 at 07:39

Hej Marie, Workshoppen jeg deltog i, var en lancering af nye meltyper fra Amo. Det var ikke hos Meyers Madhus, men de havde lånt en af hans bagere :-) Jeg har aldrig været på kursus hos Meyer, men ved godt de er dyre. Held og lykke med din surdej.

Svar
Anne 10. februar 2012 at 05:38

Uhmm det ser godt ud. Og god ide med røremaskinen, det kan jo ofte betyde rigtig meget for letheden. Har du nogle tips/tricks til hvordan man får gang i en surdej, eller hvor man finde det måske??

KH

Svar
Ditte 10. februar 2012 at 07:40

@Anne; Du kan læse mere her om den surdej jeg har gang i lige nu: http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/broed/surdej.html?recipeid=137

Svar
Benedikte Capion 10. februar 2012 at 11:00

Smukt brød. Og det smager bare bedre med surdej :)

Svar
Vibeke Lentz 10. februar 2012 at 15:24

Så er fastelavnsbollerne lavet og spist-De var rigtig gode og fik med det samme top-point af børnene-men de var altså ikke helt så smukke som dine..

Svar
Ditte 10. februar 2012 at 17:37

@Vibeke; Dejligt dine børn kunne lide fastelavnsbollerne, men de er nu også gode ;-)

Svar
Mette 10. februar 2012 at 19:36

Hej,

Jeg var på Meyer kursus i sidste weekend. Hvor vi lærte de grundlæggende teknikker ved surdej, hævning, æltning, konsistenser, glutenprøve mm. med udgangspunkt i hvede- og rugmel, under læresætningen: hvis man kan mestre disse to typer, kan man alt :-)

Var det pengene værd?

Tjaeh ……. det synes jeg, det var. Jeg har endnu ikke bagt fra bunden selv hjemme (er pt på biz rejse i Indien), men når man tænker på return on investment i forhold til mange lørdage og søndages indkøb af brød hos Meyers, Lagkagehuset og Emmerys, så tror jeg godt, det kan svare sig :-) I hvert tilfælde var min veninde og jeg enige om efter de første 30 minutter, at vi havde lært en del. Og vi er ikke uerfarne!

Billeder kan ses her: http://www.facebook.com/pages/Becauseitmatters

Hav en dejlig weekend.

Mette

Svar
Ditte 10. februar 2012 at 20:22

Hej Mette, tusind tak for din kommentar. Dejligt at høre fra en, som har været på kursus. Det lyder rigtig spændende og lærerigt. Jeg synes i hvert fald det er fedt med ny inspiration. God weekend til dig!

Svar
Anne 12. februar 2012 at 19:55

Takker, vil lige få det igang når vi er flyttet :)

Svar
Drude 13. februar 2012 at 15:48

Hvis i har lyst til at fordybe jeg fuldstændig i surdejsbagning, bliver i nødt til at købe ”bagebiblen” som er skrevet af Paul Allen og David Mcguinness fra Australien. Det er vildt indviklet; deres surdej tager 1 måned om at udvikle sig helt og brødet skal foldes flere gange under hævning, men resultatet kan være fuldstændig fantastisk, hvis altså man gør det helt rigtigt. Surdejsbrød kan som sagt være helt luftigt og lækkert, mens det andre gange virker som om det ikke rigtig har hævet nok, men det handler nok bare om øvelse, og smagen er ligegyldigt hvad utrolig lækker.

Svar
Ditte 13. februar 2012 at 18:19

@Drude; Tak for din kommentar og det gode råd. Jeg har også opdaget af brød og surdej er en videnskab, som man bør sætte sig grundigt ind i :-) Det kan være jeg skal prøve at snuse lidt til bogen du anbefaler!

Svar
Spisekammeret 22. februar 2012 at 16:45

Jeg bager meget med surdej, og kan helt klart anbefale det. Det kan sagtens kræve lidt øvelse at komme i gang med det. Men ingredienserne til det koster jo ikke alverden, så det er bare at gå i krig og øve sig.
Hvis du har lyst til lidt inspiration på et surdejsbrød med malt kan du evt. kigge her: http://spisekammer.blogspot.com/2012/02/normal-0-21-false-false-false.html
m.v.h.
Ulrik

Svar
Ditte 23. februar 2012 at 07:34

Tak for tippet. Skal vist lige se nærmere på Jeres opskrift. Synes jeres brød ser vildt lækkert ud og ikke så fladt som mine bliver med surdej :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen