Selvom det også handlede om æbler i mit sidste indlæg, så skal det altså også handle om æbler idag… For min have bugner nemlig af æbler, så i øjeblikket prøver jeg at integrere æbler i alle mine måltider. Æblekage er jo indbegrebet af hygge og efterår, og denne æblekage er ultra nem – den tager seriøst kun 5 minutter at lave…. Så hvis du har æbler i haven er der ingen undskyldning for ikke at komme igang (og ja, den kan også laves med købte æbler :-)).Jeg har indgået et samarbejde med Victorinox, som bl.a står bag disse virkelig gode knive – og som er blevet mine favoritter i køkkenet i øjeblikket. Der er ikke noget bedre end en ny, skarp kniv… og jeg vil inden så længe lave et indlæg omkring køkkengrej generelt… Men indtil da, så vil jeg på det varmeste anbefale denne æblekage.
Nem æblekage med boghvede & olivenolie
ca. 4-6 personer
100 g olivenolie (eller smeltet smør)
3 æg
100 g sukker eller kokossukker
120 g mandelmel
75 g boghvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 nip salt
2 æbler
, skåret i tynde skiver
Pynt:
ca. 2 spsk mandelflager eller grofthakkede hasselnødder
Rør olivenolie og æg godt sammen i en skål. Rør sukker, mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kardemomme, kanel og salt sammen i en anden skål og rør de våde ingredienser sammen med de tørre, indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i en smurt, springform (18 cm) eller aflang tærteform, gerne med løs bund, og placér æbleskiverne ovenpå dejen. Drys med mandelflager eller hakkede hasselnødder.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter. Servér den lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med VICTORINOX og er et sponsoreret indlæg.
4 kommentarer
Hej Ditte. Ser superlækkert ud. Men jeg kunne godt tænke mig at lave en ordentlig portion æblemos til fryseren – dels så vi kan få brugt en masse æbler og dels så vi har noget at tage ud og bruge til forskellige ting i løbet af efteråret og vinteren. Jeg elsker at lave mad, men laver aldrig kager, så jeg er i tvivl om, hvordan jeg laver sådan en frysemos. Har du et godt link eller en opskrift?
Rigtig god ide – æblemos kan jo bruges til så mange gode ting. Du kan følge opskriften på æblemos her: https://www.thefoodclub.dk/gammeldaws-aeblekage/
Hej DItte
Jeg havde engang en opskrift på en varm æblekage som blev lavet i ovn, med smør og mælk. Jeg mener den var fra en i efterårs bog fra fdb. Er det en kage der siger dig noget ? SS Monica
Desværre ikke :-)