The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Æblekage; efterårsfavoritten

af Ditte Ingemann 26. september 2018

Selvom det også handlede om æbler i mit sidste indlæg, så skal det altså også handle om æbler idag… For min have bugner nemlig af æbler, så i øjeblikket prøver jeg at integrere æbler i alle mine måltider. Æblekage er jo indbegrebet af hygge og efterår, og denne æblekage er ultra nem – den tager seriøst kun 5 minutter at lave…. Så hvis du har æbler i haven er der ingen undskyldning for ikke at komme igang (og ja, den kan også laves med købte æbler :-)).Jeg har indgået et samarbejde med Victorinox, som bl.a står bag disse virkelig gode knive – og som er blevet mine favoritter i køkkenet i øjeblikket. Der er ikke noget bedre end en ny, skarp kniv… og jeg vil inden så længe lave et indlæg omkring køkkengrej generelt… Men indtil da, så vil jeg på det varmeste anbefale denne æblekage.

 Nem æblekage med boghvede & olivenolie
ca. 4-6 personer

100 g olivenolie (eller smeltet smør)
3 æg
100 g sukker eller kokossukker
120 g mandelmel
75 g boghvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 nip salt
2 æbler
, skåret i tynde skiver

Pynt:
ca. 2 spsk mandelflager eller grofthakkede hasselnødder

Rør olivenolie og æg godt sammen i en skål. Rør sukker, mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kardemomme, kanel og salt sammen i en anden skål og rør de våde ingredienser sammen med de tørre, indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i en smurt, springform (18 cm) eller aflang tærteform, gerne med løs bund, og placér æbleskiverne ovenpå dejen. Drys med mandelflager eller hakkede hasselnødder.

Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter. Servér den lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med VICTORINOX og er et sponsoreret indlæg.

Æblekage; efterårsfavoritten was last modified: september 26th, 2018 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
5 nemme opskrifter med æbler
næste
Guide til grej

Mere af det samme

Kokosmakroner med lakrids

4. december 2013

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

Julebiscotti

15. december 2011

Macarons vs. Ditterons

11. marts 2014

Blomkålskage

14. januar 2015

Kanelkage med nøddesmør

9. august 2017

Marmorkagens comeback

5. august 2012

Sund græskartærte med kanel

31. oktober 2015

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

Festkage!

13. december 2014

4 kommentarer

Carsten Ulendorf 26. september 2018 at 15:06

Hej Ditte. Ser superlækkert ud. Men jeg kunne godt tænke mig at lave en ordentlig portion æblemos til fryseren – dels så vi kan få brugt en masse æbler og dels så vi har noget at tage ud og bruge til forskellige ting i løbet af efteråret og vinteren. Jeg elsker at lave mad, men laver aldrig kager, så jeg er i tvivl om, hvordan jeg laver sådan en frysemos. Har du et godt link eller en opskrift?

Svar
Ditte Ingemann 26. september 2018 at 18:38

Rigtig god ide – æblemos kan jo bruges til så mange gode ting. Du kan følge opskriften på æblemos her: https://www.thefoodclub.dk/gammeldaws-aeblekage/

Svar
Monica Andreasen 29. september 2018 at 19:15

Hej DItte
Jeg havde engang en opskrift på en varm æblekage som blev lavet i ovn, med smør og mælk. Jeg mener den var fra en i efterårs bog fra fdb. Er det en kage der siger dig noget ? SS Monica

Svar
Ditte Ingemann 16. oktober 2018 at 16:28

Desværre ikke :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971