The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Blandede bolcher

Guide til grej

af Ditte Ingemann 14. oktober 2018

Jeg bliver ofte spurgt hvilket grej jeg har i mit køkken og hvad jeg ikke kan undvære – svaret til det er rimelig simpelt; nemlig en god kniv. Jeg bruger selvfølgelig meget andet grej i køkkenet, så derfor har jeg samlet nogle af mine favoritter her, som jeg synes er uundværlige – især når man som mig arbejder meget med grøntsager i køkkenet.

Kniv: Hvis du skal investere i én ting til dit køkken, så køb en rigtig god kniv – det er absolut mit bedste råd, og det gør det sjovere og nemmere at arbejde med grøntsager. Jeg arbejder som regel med to knive, når jeg er i køkkenet: en urtekniv til de mindre ting og en større kniv, når der skal snittes eller hakkes. Lige nu er min favorit denne lækre kniv fra Victorinox.

Mandolin: Et mandolinjern er uundværligt i mine øjne – det hjælper med at skære og snitte grøntsager i ultratynde skiver, hvilket ofte er med til at gøre en salat lækker og delikat.

Minihakker: Et godt redskab, når der skal hakkes nødder eller blendes en dressing.

Julienneskræller: Hvis du ikke har et mandolinjern, så kommer du langt med en julienneskræller, som kan lave lange tynde strimler af fx gulerødder, squash, rødbeder m.v.

Rivejern: De fleste køkkener er nok udstyret med et rivejern og det er et dejligt redskab, når der skal rives rodfrugter, agurk, squash, æbler m.v. Sørg for, at dit rivejern er skarpt, for så går det meget lettere, når der fx skal rives rodfrugter.

Spiralizer: Der findes mange forskellige modeller på markedet og efterhånden også til en overkommelig pris. Det er sjovt at bruge en spiralizer til grøntsager som squash, rødbeder, kinaradiser, græskar, gulerødder m.v. Det ser flot ud med de lange tynde strimler og føles næsten, som om man spiser spaghetti.

Lille piskeris: Det koster ikke mange kroner, men er supersmart, når der skal piskes en dressing.

Blender: Jeg bruger min blender dagligt, og der findes et hav af forskellige blendere på markedet, fra de billige til de dyreste supermodeller. Den væsentligste forskel på blendere i smoothie- og greenie-sammenhæng er, om de kan blende de grove grøntsager såsom rødbeder og gulerødder, og i så fald hvordan strukturen på det blendede er, når du har kørt de hårde sager en tur i maskineriet. Mit bedste råd er at finde ud af, hvilket behov du har inden du investerer i en blender, for der findes masser af gode blendere, som ikke nødvendigvis er super dyre.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med VICTORINOX og er et sponsoreret indlæg.

Guide til grej was last modified: oktober 14th, 2018 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Æblekage; efterårsfavoritten
næste
5 efterårsopskrifter med græskar

Mere af det samme

Food Club på Facebook & Instagram

31. juli 2012

Skåne Gastro Week

8. maj 2015

Lilla kafferosteriet, Baltzargade 24, Malmø

28. juli 2010

Kom og smag mine kager!

23. august 2014

Behind the scenes – The Food Club

5. januar 2014

Uden mad & drikke duer Roskilde ikke…

5. juli 2013

Restaurant Brdr. Price

21. december 2011

Workshop i Katrineholm

4. oktober 2016

Kend dit græskar!

21. september 2018

PODCASTS

23. juli 2017

2 kommentarer

Lotte Holm 15. oktober 2018 at 19:40

Hej Ditte Dit indlæg kom son´ ret a pro pos en snak jeg lige har haft med en veninde omkr. mandolinjern. Vi synes nemlig det er lidt svært at finde ud af HVILKET vi skal købe. Har selv haft lånt et, der var af plastic, og TOTALT irriterende at arbejde med, så det var nok for billigt var min tanke. MEN – hvis man gerne vil have et der bare FUNGER, og ikke gider betale for at det hedder et eller andet fancy – kan du så anbefale et der er godt??? Bedste hilsner og dejlig aften til dig – Lotte Holm

Svar
Ditte Ingemann 16. oktober 2018 at 16:27

Hej Lotte, Jeg har dette mandolinjern: https://www.bahne.dk/oxo-mandolinjern.html – det er super godt, men også i den dyre ende…. Jeg har også tidligere haft et i plastic, og det var virkelig ikke godt :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen