Jeg bliver ofte spurgt hvilket grej jeg har i mit køkken og hvad jeg ikke kan undvære – svaret til det er rimelig simpelt; nemlig en god kniv. Jeg bruger selvfølgelig meget andet grej i køkkenet, så derfor har jeg samlet nogle af mine favoritter her, som jeg synes er uundværlige – især når man som mig arbejder meget med grøntsager i køkkenet.
Kniv: Hvis du skal investere i én ting til dit køkken, så køb en rigtig god kniv – det er absolut mit bedste råd, og det gør det sjovere og nemmere at arbejde med grøntsager. Jeg arbejder som regel med to knive, når jeg er i køkkenet: en urtekniv til de mindre ting og en større kniv, når der skal snittes eller hakkes. Lige nu er min favorit denne lækre kniv fra Victorinox.
Mandolin: Et mandolinjern er uundværligt i mine øjne – det hjælper med at skære og snitte grøntsager i ultratynde skiver, hvilket ofte er med til at gøre en salat lækker og delikat.
Minihakker: Et godt redskab, når der skal hakkes nødder eller blendes en dressing.
Julienneskræller: Hvis du ikke har et mandolinjern, så kommer du langt med en julienneskræller, som kan lave lange tynde strimler af fx gulerødder, squash, rødbeder m.v.
Rivejern: De fleste køkkener er nok udstyret med et rivejern og det er et dejligt redskab, når der skal rives rodfrugter, agurk, squash, æbler m.v. Sørg for, at dit rivejern er skarpt, for så går det meget lettere, når der fx skal rives rodfrugter.
Spiralizer: Der findes mange forskellige modeller på markedet og efterhånden også til en overkommelig pris. Det er sjovt at bruge en spiralizer til grøntsager som squash, rødbeder, kinaradiser, græskar, gulerødder m.v. Det ser flot ud med de lange tynde strimler og føles næsten, som om man spiser spaghetti.
Lille piskeris: Det koster ikke mange kroner, men er supersmart, når der skal piskes en dressing.
Blender: Jeg bruger min blender dagligt, og der findes et hav af forskellige blendere på markedet, fra de billige til de dyreste supermodeller. Den væsentligste forskel på blendere i smoothie- og greenie-sammenhæng er, om de kan blende de grove grøntsager såsom rødbeder og gulerødder, og i så fald hvordan strukturen på det blendede er, når du har kørt de hårde sager en tur i maskineriet. Mit bedste råd er at finde ud af, hvilket behov du har inden du investerer i en blender, for der findes masser af gode blendere, som ikke nødvendigvis er super dyre.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med VICTORINOX og er et sponsoreret indlæg.
2 kommentarer
Hej Ditte Dit indlæg kom son´ ret a pro pos en snak jeg lige har haft med en veninde omkr. mandolinjern. Vi synes nemlig det er lidt svært at finde ud af HVILKET vi skal købe. Har selv haft lånt et, der var af plastic, og TOTALT irriterende at arbejde med, så det var nok for billigt var min tanke. MEN – hvis man gerne vil have et der bare FUNGER, og ikke gider betale for at det hedder et eller andet fancy – kan du så anbefale et der er godt??? Bedste hilsner og dejlig aften til dig – Lotte Holm
Hej Lotte, Jeg har dette mandolinjern: https://www.bahne.dk/oxo-mandolinjern.html – det er super godt, men også i den dyre ende…. Jeg har også tidligere haft et i plastic, og det var virkelig ikke godt :-)