The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Grillede auberginer med tahindressing

af Ditte Ingemann 2. december 2016

img_7256_

Det er måske ikke alle, som deler min begejstring for auberginer – og det forstår jeg egentlig godt, for jeg synes nemlig at auberginer har brug for den rette tilberedning (og rette mængde olie) før de smager godt. Jeg bager ofte auberginer i ovnen, men har nu fundet ud af, at de smager rigtig godt grillet, hvilket både er nemt og hurtigt… og så de bliver super møre.

Min opskrift på grillede auberginer har jeg udviklet til Kosan Gas, som har samlet en masse lækre grillopskrifter, som du kan tjekke ud lige her på deres website, hvis du skulle have mod på at grille i de kolde måneder.

img_7251_

{ GRILLEDE AUBERGINER MED TAHINDRESSING }
4 personer

3 små auberginer
ca. 6 spsk. olivenolie
salt

Dressing
2 tsk tahin
5 spsk græsk yoghurt
saft fra ½ citron
skal fra 1 økologisk citron

Topping
½ bundt mynte
1 granatæble
4 tsk dukkah

Tilbehør
2 ½ dl couscous
3 dl kogende vand
1 håndfuld mynte
kerner fra 1 granatæble
2 spsk olivenolie
saft fra ½ citron

Halvér auberginerne, og prik huller på skærefladen med en gaffel. Gnid olie ind i auberginerne, og drys med salt. Grill dem på begge sider ca. 10 minutter på hver side, indtil kødet er helt blødt, og kan moses med en gaffel.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.

Lad auberginerne køle en smule af, og top så med dressing, hakket mynte, granatæblekerner og et drys dukkah.

Kom couscousen i en skål, og hæld kogende vand over. Film skålen, og lad det trække i ca. 10-15 minutter. Hak mynten fint. Når couscous’en har trukket færdig, røres der rundt i den med en gaffel, så alle de små korn falder fra hinanden. Frigør kernerne fra granatæblet, og bland olie, citronsaft, mynte og granatæble i couscous’en og smag til med salt.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg. 

Grillede auberginer med tahindressing was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
3 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Hvad er fermentering?
næste
Chokoladekage med tiramisucreme

Mere af det samme

Blomkål & Cabbage Karma

17. oktober 2018

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

Cheeseburger med kikærter & kål

10. juli 2012

Grøn gryderet / Chili sin Carne

16. juli 2017

Tømmermændspizza

23. april 2013

Spicy blomkål

15. februar 2016

Dal Bhat fra Nepal

17. april 2017

Risotto & rejsetanker…

18. maj 2013

Grillede aubergineruller med quinoafyld

5. juli 2015

Rød “risotto”

16. oktober 2012

3 kommentarer

Tori//Gringalicious.com 2. december 2016 at 14:02

Oh my! MMMMMMMmmmmm!

Svar
interactive 5. december 2016 at 16:54

Thanks :-)

Svar
Grillede auberginer med tahindressing – Danske Madblogs 3. december 2016 at 11:42

[…] post Grillede auberginer med tahindressing appeared first on The Food […]

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen