The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SalatVegetar

Nem hummus på tre måder / Salatsnedker

af Ditte Ingemann 25. august 2018

Jeg er temmelig glad for kikærter og dermed også for hummus. Til gengæld har jeg fundet ud af, at mit liv er for kort til at udbløde kikærter og derefter koge dem. Jeg må indrømme, at jeg napper dem direkte fra dåsen. Mit hummusbehov kan opstå meget pludseligt, og så har jeg altså ikke et døgn til at udbløde, koge og mose. Derfor hopper jeg så meget over det lave gærde – det gør mit liv meget nemmere og meget mere trygt at vide, at kikærterne står i skabet og venter på mig, klar til brug. Opskrifterne på hummus er fra min kogebog, SALATSNEDKER, som du faktisk kan købe på tilbud lige nu i min egen webshop. 

Hvis du hellere vil bruge tørrede kikærter, så svarer 100 g tørrede kikærter til indholdet af en dåse (240 g), da de tørrede svulmer ca. 2½ gang op. Hvis jeg spiser en salat til frokost, kan jeg godt lide at servere den med lidt hummus, så jeg holder mig mæt længere tid. Du kan sagtens lave en stor portion hummus og have på køl i 2-3 dage – så kan du nemt spise det sammen med en frokostsalat.

{ Grøn urtehummus }

1 ds kikærter
1 moden avocado
1 håndfuld bredbladet persille
1-2 fed hvidløg
4-5 spsk olivenolie
ca. ½ vand
1-2 tsk spidskommen
salt og peber
evt. lidt citronsaft

Dræn kikærterne og kom dem i en skål. Fjern stenen i avocadoen og kom kødet ned til kikærterne. Tilsæt persille, hvidløg, olivenolie, vand, spidskommen, salt og peber. Blend det hele godt med en stavblender eller i en foodprocessor og smag hummusen til, evt. med en smule citronsaft og salt.

{ Gulerodshummus med karry }

2 gulerødder
1 spsk olivenolie
1 ds kikærter
1 spsk karry
1-2 fed hvidløg
4-5 spsk olivenolie
ca. ½ dl vand
1-2 tsk spidskommen
salt og peber
evt. en smule citronsaft

Skræl gulerødderne og skær dem ud i mindre stykker – vend dem med olie. Bag stykkerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter – lad dem køle af. Dræn kikærterne og kom dem i en skål. Tilsæt karry, finthakket hvidløg, olivenolie, vand, spidskommen, salt, peber og de bagte gulerødder. Blend det hele godt med en stavblender eller i en foodprocessor og smag hummusen til, evt. med en smule citronsaft og salt.

{ Lys hummus med hvidløg & bagt blomkål }

150 g blomkål
1 spsk olivenolie
1 ds kikærter
1 spsk lys tahin
2 fed hvidløg
4-5 spsk olivenolie
ca. ½ dl vand
1-2 tsk spidskommen
salt og peber
evt. en smule citronsaft
1-2 spsk sesamfrø, ristede

Skær blomkål ud i små buketter og vend dem med olie. Bag buketterne i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter – lad dem køle af. Dræn kikærterne og kom dem i en skål. Tilsæt tahin, finthakket hvidløg, olivenolie, vand, spidskommen, salt, peber og de bagte blomkålsbuketter. Blend det hele godt med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag hummusen til, evt. med lidt citronsaft og salt. Top med ristede sesamfrø.

Nem hummus på tre måder / Salatsnedker was last modified: august 25th, 2018 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Ny kogebog / KRYDRET
næste
CABBAGE KARMA

Mere af det samme

Grøn sommermad

31. juli 2014

Kikærtegryde med aubergine & spinat

11. april 2018

Salater i stride strømme…

9. april 2013

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

Super Salat

23. januar 2013

Grøn Mandag / Fyldte søde kartofler

29. august 2016

Sort Salat

12. oktober 2012

Julet kålsalat med and & vaniljedressing

20. december 2018

Grillede salater

26. august 2016

Pulled pork burgere med coleslaw

7. august 2013

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen