The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Søde nytårsdesserter

af Ditte Ingemann 28. december 2015

cakes-4

I kender jo sikkert min søde blogger-kollega Maja, som driver bloggen Chocolat. Maja kan trylle de smukkeste kager og desserter frem, og så har hun et øje for deltaljer, farver og sammensætninger som ingen anden. For noget tid siden tilbragte vi nogle timer sammen i mit lille “studie” og havde kagegilde – og det er vist ikke svært at se hvem der har lavet hvilke kager :-) 

cakes-3

Maja havde lavet en fortryllende moussekage med smuk, skinnende rød glace, som vil passe perfekt ind på hvilket som helst nytårsbord. Du kan finde opskriften på Maja’s blog lige her.

Jeg kastede mig ud i små glutenfri tærter med cashewkaramel, som smager HIMMELSK – de kan pyntes med friske bær eller andre typer frugt.

{ Små tærter med cashew-karamel og havsalt }
4 små eller 1 stor – til 8 personer (opskrift fra min bog “Low Carb fra The Food Club”)

Jeg er helt vild med kombinationen af karamel, chokolade og salt, og denne opskrift har alle tre ting. Tærterne er en smule tidskrævende at lave, men de smager rigtig godt, og er perfekt som en god dessert. Nødderne til karamellen skal sættes i blød dagen før, så husk det inden du går i gang.

Cashew-karamel:
1 dl usaltede cashewnødder
8 bløde dadler uden sten
2 spsk rismaltsirup, yaconsirup eller fibersirup (eller dit favorit sødemiddel)
ca. 2 spsk vand
et nip salt

Tærtebund:
100 g alm. mandelmel
2 spsk kokosfibermel
20 g blødt kokosolie
1 æg
et nip salt
½ tsk bagepulver
½ tsk ren vaniljepulver

Choko-toppping:
4 spsk rismaltsirup, yaconsirup eller fibersirup (eller dit favorit sødemiddel)
4 spsk blødt kokosolie
4 spsk rå kakaopulver
Havsalt

Stil cashewnødder og dadler i blød natten over. Dræn dem og kom dem i en kraftig blender med sirup, vand og salt og blend det indtil det har konsistens som tyk karamel og er helt ensartet – smag til.

Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og ælt dejen godt sammen. Det kan være svært at rulle tærtedejen ud, så brug hænderne til at presse dejen forsigtigt ned i fire små tærteforme eller en rund form (18 cm) med løs bund. Bag bundene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller indtil bundene er sprød og gylden – lad tærtebundene køle helt af.

Kom sirup, kokosolie og kakaopulver i en minihakker eller blender, og blend det godt sammen, så det ligner en tyk chokoladeglasur.

Fordel cashew-karamellen i de afkølede tørtebunde – top hver af dem med choko-topping og drys med havsalt. Stil tærterne på køl i ca. 3-4 timer, indtil chko-topping er blevet hård. Serveres direkte fra køl.

cakes-1

pies

cakes

Søde nytårsdesserter was last modified: december 28th, 2015 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Julesalat med and
næste
Et nyt år

Mere af det samme

Søndagspandekager

4. december 2011

3 retters menu (low carb)

1. april 2015

Små raw-cookies med lakrids

22. februar 2013

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Ispinde med ingefær & kokos

9. august 2013

Længe leve lakridsis!

28. juni 2012

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

10 lækre efterårskager

20. oktober 2017

Kanelsnurrer med surdej

3. april 2018

2 kommentarer

Maja 28. december 2015 at 20:34

TAK for en vidunderlig, hyggelig og lækker eftermiddag! Lad os gøre det igen snart! <3

Svar
Ditte Ingemann 29. december 2015 at 19:58

Jaaaaaaa, lad os det :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971