I kender jo sikkert min søde blogger-kollega Maja, som driver bloggen Chocolat. Maja kan trylle de smukkeste kager og desserter frem, og så har hun et øje for deltaljer, farver og sammensætninger som ingen anden. For noget tid siden tilbragte vi nogle timer sammen i mit lille “studie” og havde kagegilde – og det er vist ikke svært at se hvem der har lavet hvilke kager :-)
Maja havde lavet en fortryllende moussekage med smuk, skinnende rød glace, som vil passe perfekt ind på hvilket som helst nytårsbord. Du kan finde opskriften på Maja’s blog lige her.
Jeg kastede mig ud i små glutenfri tærter med cashewkaramel, som smager HIMMELSK – de kan pyntes med friske bær eller andre typer frugt.
{ Små tærter med cashew-karamel og havsalt }
4 små eller 1 stor – til 8 personer (opskrift fra min bog “Low Carb fra The Food Club”)
Jeg er helt vild med kombinationen af karamel, chokolade og salt, og denne opskrift har alle tre ting. Tærterne er en smule tidskrævende at lave, men de smager rigtig godt, og er perfekt som en god dessert. Nødderne til karamellen skal sættes i blød dagen før, så husk det inden du går i gang.
Cashew-karamel:
1 dl usaltede cashewnødder
8 bløde dadler uden sten
2 spsk rismaltsirup, yaconsirup eller fibersirup (eller dit favorit sødemiddel)
ca. 2 spsk vand
et nip salt
Tærtebund:
100 g alm. mandelmel
2 spsk kokosfibermel
20 g blødt kokosolie
1 æg
et nip salt
½ tsk bagepulver
½ tsk ren vaniljepulver
Choko-toppping:
4 spsk rismaltsirup, yaconsirup eller fibersirup (eller dit favorit sødemiddel)
4 spsk blødt kokosolie
4 spsk rå kakaopulver
Havsalt
Stil cashewnødder og dadler i blød natten over. Dræn dem og kom dem i en kraftig blender med sirup, vand og salt og blend det indtil det har konsistens som tyk karamel og er helt ensartet – smag til.
Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og ælt dejen godt sammen. Det kan være svært at rulle tærtedejen ud, så brug hænderne til at presse dejen forsigtigt ned i fire små tærteforme eller en rund form (18 cm) med løs bund. Bag bundene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller indtil bundene er sprød og gylden – lad tærtebundene køle helt af.
Kom sirup, kokosolie og kakaopulver i en minihakker eller blender, og blend det godt sammen, så det ligner en tyk chokoladeglasur.
Fordel cashew-karamellen i de afkølede tørtebunde – top hver af dem med choko-topping og drys med havsalt. Stil tærterne på køl i ca. 3-4 timer, indtil chko-topping er blevet hård. Serveres direkte fra køl.
2 kommentarer
TAK for en vidunderlig, hyggelig og lækker eftermiddag! Lad os gøre det igen snart! <3
Jaaaaaaa, lad os det :-)