The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Iskaffe til sommerdage…

af Ditte Ingemann 1. juli 2013

I dag er det d. 1. juli og jeg synes ærligt talt godt, at solen kunne komme frem – når jeg kigger ud af mit vindue ligner det allermest en efterårsdag, og det er jeg mildest talt en anelse træt af. Men når det engang bliver sommer, så har jeg tænkt mig at drikke masser af iskaffe på min terrasse – jeg har nemlig fået mig en fantastisk espressomaskine, som jeg er super begejstret for. Jeg ved det lyder skørt, men jeg bliver så glad, hver gang jeg laver mig en kop kaffe, for i mange år har jeg drømt om at have en god espressomaskine, og nu har den endelig fundet vej til mit køkken. Den fylder dog det halve af køkkenbordet, men skidt pyt – bare jeg kan få god kaffe hver morgen :-)

At lave en iskaffe er jo ikke den store videnskab; det er min version i hvert tilfælde ikke. Kort og godt går det ud på at brygge en god kop kaffe eller espresso, opløse en smule agavesirup/sukker/farin i den varme espresso, fylde glasset op med is, hælde mælk på og klar til servering. Alternativt kan det hele blendes, hvilket giver en mere “iset” iskaffe.

Husk: min konkurrence er stadig er i gang – jeg trækker en vinder i morgen, og der er en salatbog på højkant, så skynd jer ind og deltag.

Iskaffe til sommerdage… was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vind min bog – Salater fra The Food Club
næste
Salat til morgenmad!

Mere af det samme

Æblesirup!

24. august 2012

Boghvedecookies

1. februar 2016

Vafler til weekenden…

15. februar 2013

guf guf guf

30. juni 2011

Et sødt indslag

4. april 2013

Tobias’ dadeldrømme

15. december 2015

Vafler på tre måder

17. august 2018

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Herlige hindbærsnitter

6. januar 2011

Cookie-kugler

28. juli 2012

16 kommentarer

Nina 1. juli 2013 at 19:06

Ja, tåbeligt vejr i dag. Heldigvis er der lys forude – så maskinen skal nok komme i brug :-) Må jeg spørge, hvilken maskine du har? Synes det er en jungle……. I øvrigt er min søde tand syg med en ægte græsk frappe, men jeg kan ikke finde ud af at lave dem. Du har vel ikke et tip? Drikker i mellemtiden, indtil jeg finder tricket, almindelig iskaffe som din. Den er også skøn! Og som sædvanlig et smukt foto :-)

Svar
Ditte 1. juli 2013 at 20:24

Hej Nina, Jeg elsker også frappe og har drukket mange af dem i Grækenland – mon ikke du bare skal blende iskaffen og komme masser af sukker i. Mange steder i Grækenland bruger de bare pulverkaffe til frappe, men mon ikke en god espresso også går an :-) Jeg har købt mig en Vibiemme Domobar dual boiler, som er fantastisk. Derudover har jeg en Mahlkönig Vario kaffekværn, som også er i top.

Svar
Cecilie 1. juli 2013 at 20:03

Nina: vi har en meget entutiastisk kaffeekspert i familien og han rådede os til at købe en Rancilio Silvia – MEN det er langt fra nok med en god maskine. Man skal også have en god kværn (det er næsten endnu vigtigere). Her har vi en Rancilio Rocky. Vi er meget tilfredse med begge dele.

Svar
Nina 1. juli 2013 at 21:20

Tusind tak, begge – så blev jeg klogere :-)
Mht. frappe: Synes ikke helt, det blot er et spørgsmål om at blende. Så får jeg en Baresso ice blend, og det er også fint. Men frappe’en har lige noget lidt andet, synes jeg – men det er nok bare mig :-)

Svar
Ditte 1. juli 2013 at 21:44

Du har helt ret – det er bare som om, at frappe skal drikkes i Grækenland og smager bedre i sydens sol ;-) Måske du kan google dig frem til en græsk opskrift…

Svar
Christina 2. juli 2013 at 09:30

Ser lækkert ud!

Lige mht. frappé, så plejer jeg at lave dem således:
1,5-2 tsk. nescafé puttes i et bæger, der hældes koldt vand på så det lige dækker. Kaffen blendes nu op med en stavblender til det skummer. Hældes i et glas og der fyldes op med koldt vand. Isterninger kommes i. Der puttes mælk og sukker i efter smag og behag :)

det er nogenlunde sådan de laver dem i Grækenland ;)

Svar
Ditte 2. juli 2013 at 11:13

Ihhh, tak for opskriften, Christina :-) Det må prøves.

Svar
Heidi Eriksen 2. juli 2013 at 11:11

Hej, jeg har arbejdet på en kaffebar hvor vi lavede frappé ved at lave et-to skud espresso som kom i en drinks shaker, dernæst tilsættes en spsk brun farin eller rørsukker og fem-seks isterninger og en sjat mælk. Så skal den shakes godt og grundigt, hældes i et stort glas sammen med isterningerne og fyldes efter med mælk.

Svar
Ditte 2. juli 2013 at 11:13

Mums – tak for tippet :-)

Svar
Linda : ) www.mitlivskogebog.com 2. juli 2013 at 13:15

De ser godt nok skønne og dejlige sommelige ud! og ja hvor bliver det godt når sommeren for alvor brænder igennem… for det gør den da helt sikkert lige om snart :) Så er jeg også med på litervis af iskaffe, for lige nu er det altså bare for koldt… Har egentlig altid holdt mig til frappe, for det er bare så supernemt at lave… Har en opskrift liggende på http://www.mitlivskogebog.com/2012/08/frappe-iskaffe.html#.UdK02eCAWfg – smager af Grækenland :)

Svar
Ditte 2. juli 2013 at 13:44

Super – mange tak for opskrift. Hepper på sol, sommer og masser af iskaffe meget snart! :-)

Svar
Natalie 2. juli 2013 at 16:32

Hvor har du de fine glas fra?:-)

Svar
Ditte 2. juli 2013 at 17:18

De er fra USA og jeg er vild med dem :-)

Svar
Birgit Mathiesen 3. juli 2013 at 17:56

Tja.. Noget nyttigt skal man jo bruge køkkenbordet til :))
Tillykke med din nye smukke espressomaskine :))
Kaffe er uundværlig og en dejlig drik på mange måder :))
Jeg må tilslutte mig den herlige og skønne iskolde frappe, uhm.. men den skal nydes på Kreta :))
Solskins hilsner og kaffeduft, Birgit

Svar
Ditte 3. juli 2013 at 18:19

Tak – jeg er super glad for min nye maskine og byder gerne på en kop kaffe næste gang I er i Kbh – bare sig til, så åbner Dittes Kaffebar :-)

Svar
Birgit Mathiesen 4. juli 2013 at 08:20

Dittes Kaffebar, den vil jeg glæde mig til at nyde :o)
Knuzz

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen