The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Dobbelt op på salater

af Ditte Ingemann 14. november 2012

Så kommer der lige endnu et par salater, som ikke fik plads i min kommende kogebog, så derfor får de en plads her på bloggen.
Jeg har efterhånden fået en del henvendelser vedr. foodstyling og fotografering af min mad, og jeg er utrolig beæret og glad for alle de flotte ord, der bliver sagt om min blog, billeder og opskrifter, tak. Jeg arbejder derfor på et indlæg om netop det, og håber at have det færdigt inden længe.

{ Belugalinser med bagte peberfrugter } 2 pers.:

2 dl belugalinser
2 peberfrugter
2 håndfulde mizunasalat
2 spsk pinjekerner
1 spsk olie
1 spsk æbleeddike
1 fed hvidløg, revet
salt og peber

Skyl og kog belugalinserne efter anvisning på pakken. Kom peberfrugterne i et fad og grill dem i ovnen ved 225-250 grader. Hold øje med dem og vend dem jævnligt. Når peberfrugterne har fået sorte pletter over det hele, tages de ud og lægges i en skål, som der kommes film over. Lad peberfrugterne køle en smule af, før skindet fjernes og de skæres ud i strimler. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande indtil de bliver gyldne.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den rundt i de lune linser sammen med peberfrugt. Anret salaten ovenpå mizunasalat og drys med pinjekerner.

{ Orange couscous-salat } 2 pers.:

2 dl couscous
1 tsk paprika
3 dl kogende vand
4 kumquats (kan erstattes af appelsin)
1 håndfuld bredbladet persille
3 spsk hassenødder
1 spsk olivenolie
citronsaft
salt og peber

Kom couscous og paprika i en skål, og hæld kogende vand over. Film skålen og lad den stå i ca. 15-20 minutter, hvorefter couscous’en er klar. Skær kumquats ud i meget tynde skiver – skallen kan godt spises, hvis de bliver skåret ultra fint ud. Hak persillen fint og vend det rundt med couscous. Rist hasselnødderne på en varm, tør pande indtil de bliver lysebrune, hvorefter skallen løsnes og nødderne hakkes groft. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen og vend dressingen godt rundt i salaten – smag til. Drys hasselnødder og kumquats over salaten og servér den som frokostret eller f.eks. med grillede majskolber til.

Dobbelt op på salater was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Movember-cupcakes med lakrids & whisky
næste
Rocky Road

Mere af det samme

TACO-FEST

25. februar 2014

Grønne hotdogs

13. september 2015

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Tarteletter med hvide asparges

28. maj 2015

Tømmermændspizza

23. april 2013

Eventyrlig couscous

3. februar 2014

Nem hverdagsmad

21. januar 2015

Meatballs Asian Style

16. november 2014

Grønt på pizzaen

21. marts 2015

10 kommentarer

FreestyleFood 14. november 2012 at 22:26

Mmmm ligger og bliver helt sulten, selvom jeg har fået aftensmad.
Skal prøve den første salat. Jeg elsker nemlig peberfrugt og jeg har belugalinserne i skabet!

Svar
Ditte 15. november 2012 at 14:24

Blandingen er bagte peberfrugter og belugalinser er super lækker, så håber den falder i din smag :-)

Svar
Birgit Mathiesen 15. november 2012 at 08:26

Flotte salater og ja man bliver bare både glad og sulten af disse smukke billeder ;o)
De der belugalinser skal jeg prøve, jeg kender dem slet ikke.. men hold da helt op, hvor er de bare dekorative og sunde er de vist også.. kan jeg læse mig frem til.
Glæder mig :))

Svar
Ditte 15. november 2012 at 14:25

Det skal du helt sikkert prøve – de er rigtig gode, hvis de får tilført masser af smag!

Svar
Laura 15. november 2012 at 11:43

Ih, det ser lækkert ud! Er lidt på udkig efter nogle salater, da jeg snart skal holde en lille fødselsdagsfest, hvor det skal være et overdådighedshorn af lækre ting og sager! Disse salater er medher kommet i betragtning. Og jeg ville – ligesom så mange andre – sætte meget stor pris på lidt viden og ideer til foodstyling og fotografering. Arbjed endelig videre med det. Det vil der med garanti blive sat stor pris på!

Svar
Ditte 15. november 2012 at 14:26

Tak for din kommentar, Laura. Du kan trygt vælge en eller begge salater til din fødselsdag :-) Vil helt sikkert arbejde videre på mit indlæg om styling og fotografering!

Svar
Inger 15. november 2012 at 15:02

Hvor ser de salater lækre ud, jeg skal helt sikker prøve din orange couscous-salat :O) – jeg ved det lige, er en salat, der falder i min smag. Ditte, jeg glæder mig SÅ meget, til din kogebog udkommer !!!

Svar
Ditte 15. november 2012 at 15:32

Sødeste Inger, jeg glæder mig også ubeskrivelig meget! Men indtil bogen udkommer, må du nøjes med disse salater ;-)

Svar
Ida 15. november 2012 at 15:20

De ser lækre ud – begge to! Hvor længe vil du tro peberfrugterne skal have under grillen? Og hvis man nu ikke kan skaffe belugalinser, kan de så erstattes af de grønne fx?

Svar
Ditte 15. november 2012 at 15:34

I en varm ovn skal de have ca. 10-15 minutter. Du kan sagtens bruge grønne linser til salaten :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971