The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadKogebog

// lynhurtig aftensmad

af Ditte Ingemann 25. juli 2013

laksesalat

Puha, tiden flyver afsted og jeg glemmer helt at blogge, selvom jeg har en del indlæg i kø. Jeg har de sidste mange dage nydt varmen, spist is, badet, haft gæster, men jeg har også arbejdet på fuld tryk. Jeg kan nemlig godt løfte sløret for, at jeg i disse dage arbejder på min næste kogebog, som udkommer i 2014. Jeg vil endnu ikke afsløre bogens emne, men jeg kan dog fortælle, at det bliver noget helt andet end salater :-) Følg med her på bloggen, for inden så længe vil jeg fortælle lidt flere detaljer og give et par smagsprøver fra bogen.

Lige for tiden er jeg stor tilhænger af hurtig og nem aftensmad, så derfor får I her to af mine lyn-opskrifter, som er fyldt med smag og sundhed.

Fyldig laksesalat med kål, 2 pers.:

1/4 hvidkål
4 stængler forårsløg
200 – 250 g laks, enten stegt/bagt eller varmrøget
3 spsk saltede cashewnødder
2 håndfulde brøndkarse

Dressing:
2 spsk mørk sesamolie
1 spsk risvinseddike
1-2 spsk soja
2 tsk sesamfrø
evt. limesaft

Skær hvidkål og forårsløg ud i tynde strimler. Bræk laksen ud i rustikke stykker og bland det med hvidkål og forårsløg. Hak cashewnødderne groft og drys over salaten sammen med brøndkarse. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og vend den godt rundt i salaten. Servér salaten med det samme, evt. med frisk lime til.

Salat med laks

wrap med oksekød

Wraps med spicy oksekød, 2 pers.:

200-250 g hakket oksekød
1 spsk olie
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk oregano
1 fed hvidløg
salt og peber
1 grøn chili
4 stængler forårsløg
4 radiser
4 fuldkorns tortillas

Serveres med: creme fraiche, brøndkarse, koriander og limebåde

Svits oksekød i olie på en varm pande. Tilsæt spidskommen, oregano og finthakket hvidløg. Smag til med salt og peber. Hak chili meget fint og tilsæt det til oksekødet. Skær forårsløg og radiser i tynde strimler. Lun tortillas og servér dem med oksekød, sprøde grøntsager og masser af creme fraiche og krydderurter.

Radiser

// lynhurtig aftensmad was last modified: juli 25th, 2013 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
{ surdejsbrød }
næste
Fødselsdagsfest ♥ 3 år

Mere af det samme

Pulled pork burgere med coleslaw

7. august 2013

Mine sunde søde sager

24. maj 2014

Curry & Cous-Cous

24. juni 2012

Grøn sommermad

31. juli 2014

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Spis dig sund – afslutning

27. juni 2014

Dukkah

6. marts 2011

Bogudsalg!

11. november 2016

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

12 kommentarer

Anita 25. juli 2013 at 13:50

Lækre eksempler på at hurtig og nem aftensmad ikke behøver at være kedeligt – især den første får mine tænder til at løbe i vand, og så er det dejligt med en opskrift med hvidkål, det syntes jeg nemlig godt kan være lidt svært… God sommer :)

Svar
Ditte 25. juli 2013 at 15:09

Tak – også god sommer til dig :-)

Svar
Eva staby 25. juli 2013 at 15:38

Hej Ditte
Sikke en dejlig nyhed at der kommer en ny kogebog :-). Og som altid nyder jeg, og bliver super inspireret af dine fantastiske opskrifter. Kh Eva

Svar
Ditte 25. juli 2013 at 15:41

Hej Eva, tusind tak – dejligt du følger med og bliver inspireret ;-)

Svar
fattig-bloggeren 25. juli 2013 at 15:39

Det lyder bare spændende med den nye bog :) Glæder mig til at høre mere. Tak for de lækre opskrifter, laks er jo bare helt fantastisk her i det varme vejr. Mums! :D
Sultne hilsener fra fattig-bloggeren

Svar
Ditte 25. juli 2013 at 15:43

Jeg elsker også laks – kunne spise det hele tiden :-) Der kommer snart mere info om den næste bog, så stay tuned!

Svar
Birgit Mathiesen 25. juli 2013 at 16:35

Super skønne
Super nemme sommer menuer
Super dejligt her i varmen :)
Spicy oksekød prøves allerede i aften og passer perfekt til et glas rose vin, som er lagt på køl :))
Ny kogebog… vildt vildt fantastisk flot, Cool klaret.. Stort Tillykke..
og ja..
Jeg glæder mig bare mega meget til at afprøve dine lækre og smukke kulinariske retter :))))
Kærlige Sommer hilsner Birgit

Svar
Ditte 25. juli 2013 at 19:51

Ja, det er helt fantastisk og du skal nok snart høre meget mere :-) Tror det kommer til at falde lige i din smag! God torsdag til dig.

Svar
Sille/Dottykay 25. juli 2013 at 19:00

Stort tillykke!! Hvor dejligt!

Svar
Ditte 25. juli 2013 at 19:50

Tusind tak, Sille :-)

Svar
Josefine 28. maj 2015 at 20:27

Har netop lavet din skønne laksesalat til aftensmad, og nøj, hvor smagte det lækkert! Tak for en fantastisk opskrift.

Svar
Ditte Ingemann 28. maj 2015 at 20:36

Dejligt at høre – må vist også selv lave den snart igen!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen