The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Svensk pølseret

af Ditte Ingemann 13. november 2015

nordisk-polseret-1-IMG_2753

Sikke tiden flyver afsted og før vi for set os om træder vi ind i et nyt år – mit år har primært bestået af arbejde, og jeg har ikke været så god til at holde fri. Men heldigvis går jeg en december måned i møde, hvor der er plads til lidt fridage og tiltrængt ferie. Meget spontant har min mand og jeg booket flybilletter til Barcelona midt i december, og jeg kan slet ikke beskrive hvor meget jeg glæder mig – hvis I skulle ligge inde med gode tips og anbefalinger (gerne omhandlende mad), så modtages de med kyshånd. 

stemning-1-IMG_2779

Og nu til den svenske pølseret – faktisk fik jeg i min barndom ikke svensk pølseret, men derimod Anders Ands pølseret, som dog er to identiske retter. Opskriften er fra en Disney kogebog, som min søster og jeg har brugt til hudløshed. Udover Anders Ands pølseret var der Hexia de Tricks gaffelkager, Fætter Gufs drømmepandekager og mange andre gode sager.
Jeg er stadig vild med Anders Ands pølseret, som den fortsat får lov til at hedde hjemme hos mig, men jeg har lavet den en smule om, så den nu har fået et mere rustikt og nordisk touch – og jeg må tilstå, at den faktisk er bedre end den klassiske udgave. Det er vigtigt for mig, at retten indeholder nogle rigtig gode råvarer, især pølserne, så jeg vil anbefale at bruge nogle rigtig gode (gerne øko) pølser med masser af smag til retten.

{ Nordisk pølseret }
4 personer

5 gode frankfurtere
4 pastinakker
½ knoldselleri
1 rødløg
2 spsk smør eller ghee
2 tsk paprika
2 spsk tomatpuré
1,5 – 2 dl piskefløde
2,5 dl mælk
4 spsk ketchup
salt og peber

Pynt:
frisk timian

Skræl og skær pastinakker og selleri i små tern. Skær pølserne ud i skiver á 0,5-1 cm. Pil og hak løget. Varm smør op i en sauterpande og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt paprika, pølser, pastinak og selleri, og lad det svitse med i ca. 6-8 min indtil det hele bliver gyldent.

Skru ned til jævn varme og tilsæt tomatpuré, fløde, mælk og ketchup, og vend det hele godt sammen. Lad retten simre i ca. 30 min. eller til rodfrugterne er møre – smag til med salt og peber. Servér retten med friske urter og fx. en sprød salat til.

_IMG_2744

Svensk pølseret was last modified: november 13th, 2015 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Electrolux Grand Cuisine
næste
Franske fristelser

Mere af det samme

gul curry og sød musik med Price…

2. februar 2013

Min mageløse Mulligatawny

26. oktober 2011

Påskepizza

3. april 2012

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Brød á la Barca

22. maj 2012

Spis dig sund

22. juni 2014

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

gedegalettes med rødbede & ramsløg

12. august 2012

Grønne måltider

15. maj 2015

En hyldest til kvinderne // Den bedste...

23. oktober 2017

11 kommentarer

Laura 13. november 2015 at 18:35

Ej den bog har vi også stadig stående hjemme hos mine forældre. Vi opskriften på havregrynskugler hvert år – det skal være den opskrift ellers er verden af lave ;) Din udgave af svensk pølseret lyder noget bedre en originalen, jeg har faktisk aldrig kunne lide det, da jeg virkelig ikke et fan af kogte kartofler. Men så må jeg jo prøve din!

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2015 at 20:04

Guuuuuuud ja – havregrynskugler… dem har jeg også lavet med min søster en del gange :-) Kan varmt anbefale denne version af svensk pølseret – jeg er nemlig heller ikke den store fan af kogte kartofler!

Svar
Theresa 13. november 2015 at 19:21

Mega flotte billeder. Hvilket objektiv bruger du?

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2015 at 20:04

Tak – jeg bruger 50mm 1.4 :-)

Svar
Theresa 13. november 2015 at 23:32

Tak for svar. Bruger du noget lys eller noget når du tager billeder?

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2015 at 23:55

Jeg bruger naturligt lys

Svar
Julie Josephine 14. november 2015 at 17:26

Tusind tak for en fantastisk blog! Jeg har haft glæde af dine rejseguides op til flere gange.
Barcelona er ét af de bedste steder, jeg har spist. Du må ikke gå glip af det vegetariske sted: Teresa Charles (http://www.teresacarles.com/tc/eng) eller Tapas 24 – den bedste tapasoplevelse, jeg har haft (http://www.tapas24.ca/). Tror også, du vil synes ret godt om det her økologiske supermarked/café/restaurant (http://www.tribuwoki.com/restaurante/woki-organic-market-marimon/).

Rigtig god tur.

Svar
Ditte Ingemann 14. november 2015 at 17:37

Tusind TAK – sikke nogle gode anbefalinger… Jeg vil helt sikkert tjekke alle stederne ud :-)

Svar
Kristine 15. november 2015 at 10:02

Hej, en rigtig godt autentisk (og fantastisk) tapas sted der hedder Quimet & Quimet er værd et besøg. Mvh

Svar
Ditte Ingemann 15. november 2015 at 19:29

Uhhhhh, mange tak for anbefalingen :-)

Svar
DH 22. december 2015 at 09:43

Hvor mange gram kartofler vil du umiddelbart bytte knoldsellerien og pastinakkerne ud med, hvis den skal laves på den klassiske måde?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen