The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Salat

Rosenkål & Rødkål

af Ditte Ingemann 31. januar 2018

Jeg vil lige her på falderebet inden vi siger farvel til januar og hej til februar dele et par rigtig gode salatopskrifter med jer, og som I nok har gættet, så indeholder salaterne rosenkål og rødkål – 2 smukke og velsmagende råvarer! Faktisk står jeg med det ene ben på vej til Marrakech – jeg rejser afsted i næste uge og skal være i den fantastiske by i 10 dage. Jeg rejser afsted med min partner in crime, Anne Hjernøe, og denne gang er det ikke for at afholde workshop, men vi skal i stedet arbejde på et hemmelig projekt, som jeg vil fortælle meget mere om når vi ankommer til Marrakech. Hvis du er nysgerrig på, hvad vi skal lave, så kan du jo følge med på min Instagram, hvor jeg helt sikkert vil dele meget mere. 

{ Smørristede rosenkål med mynte & cashewnødder }
tilbehør til 4 personer
De små grønne kålhoveder har fået en renæssance efter i mange år ikke at have været blandt de mest populære grøntsager – rosenkål har haft ry for at smage bittert og give luft i maven. De fleste af os har nok minder om at spise slatten rosenkål, der har været kogt alt for længe, og det er altså ikke nogen rar oplevelse. I dag ved de fleste, at hvis man tilbereder rosenkål rigtigt, så smager de formidabelt – og så indeholder de en masse gavnlige kostfibre, vitaminer og mineraler. Det kan være en smule tidskrævende at rense de små rosenkål, og derfor anbefaler jeg at bruge frosne til denne opskrift. Du kan sagtens bruge frostgrønt med god samvittighed – de indeholder faktisk de samme vitaminer som friske grøntsager.

400 g rosenkål, evt. fra frost
3-4 spsk smør
salt og peber
75 g cashewnødder

Topping:
½ bdt mynte
kerner fra 1 granatæble

Rengør rosenkålene grundigt og fjern evt. kedelige yderblade – bruger du frosne rosenkål, så lad dem tø op, inden de tilberedes. Halver kålene. Varm smør op på en pande og steg rosenkålene i 10-12 minutter ved middel varme. Krydr med salt og peber. Tilsæt grofthakkede cashewnødder og steg dem med i ca. 5 minutter. Tag blandingen af varmen og hæld den over i et stort fad.

Hak mynten fint og drys den over salaten sammen med granatæblekernerne. Smag salaten til og server den lun.

{ Rødkålssalat med søde honningmandler }
tilbehør til 4 personer
Rødkål er en rigtig sundhedsbombe, der indeholder masser af gavnlige stoffer, især C-vitamin. Rødkål er desuden fyldt med fibre og giver en god mæthedsfornemmelse.

200 g rødkål
250 g rødbeder
kernerne fra 1 granatæble

Honningmandler:
3 spsk honning
4 spsk mandler

Dressing:
3-4 spsk olivenolie
1-2 spsk balsamicoeddike
salt og peber

Fjern de yderste kedelige blade på rødkålen og snit den meget fint – brug evt. et mandolinjern. Skræl rødbederne og skær dem ud i små tern. Bland rødkål, rødbeder og granatæblekerner sammen i en skål.

Varm en pande godt op og tilsæt honning og mandler. Vend det rundt i et par minutter, til honningen begynder at simre og blive gylden. Fordel mandler og honning på et stykke bagepapir og lad det køle helt af, så mandlerne bliver sprøde. Hak mandlerne groft og brug dem som drys til salaten. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Vend dressingen godt rundt i salaten og drys med mandlerne inden servering.

Inspiration til salater og grønne måltider? Så tjek min kogebog, SALATSNEDKER, ud – en bog fyldt med lækre, sunde, smagfulde salater. Derudover indeholder bogen et kapitel om tilbehør, en sæsonguide, menuforslag og en oversigt over hvilke råvarer der kan erstatte hinanden. Så hvis du er salatelsker ligesom mig eller har brug for ny, grøn inspiration til salatskålen, så er denne bog lige noget for dig. Bogen kan købes i boghandlere landet over, men du kan også bestille den hos fx. Saxo.com. 

Rosenkål & Rødkål was last modified: januar 31st, 2018 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Blend dig sund
næste
Min uge i mad

Mere af det samme

Rødkålssalat til julebordet

19. december 2015

Mine salater

14. januar 2014

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Fyldig quinoasalat med grillet fennikel

15. januar 2017

Månetørrede tomater

7. november 2011

Aftensmad med asparges

1. juli 2011

Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar

25. oktober 2017

Grøn Mandag / Auberginesalat

22. august 2016

Mættende salat med laks & rejer

12. januar 2017

Sommersalater fra Go’morgen DK

22. juli 2016

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen