The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

MorgenmadSundhed

Chiagrød med kokosmælk

af Ditte Ingemann 11. juli 2014

chiagrød

I går lagde jeg et billede op af chiagrød på Instagram, og der var en del, som spurgte til opskriften, så den kommer lige her. Hvis du ikke kender chiafrø, så er de små frø blevet udråbt som en superfood og det er med god grund. Frøene har et rigtig højt indhold af fibre og kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske, hvilket gør det til en stor fugtgiver. Chiafrø indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord. Frøene indeholder to gange så meget protein som andre frø og fem gange så meget kalcium som mælk.

Sund chiagrød

Første gang jeg smagte chiagrød var jeg ikke super vild med det, da det har en lidt anderledes konsistens, men det vænner man sig hurtigt til, så jeg vil opfordre til at teste denne opskrift. Opskriften er både sukker, mælke- og glutenfri.

{ CHIAGRØD } 2-3 portioner:

40 g chiafrø
400 ml kokosmælk
1 spsk mandelsmør
ca. 8-10 dråber stevia (jeg bruger Sweet drops med vanilje)

Frisk frugt til topping

Kom chiafrø, kokosmælk, mandelsmør og stevia i en blender og blend det hele godt sammen i ca. 15-20 sekunder. Hæld blandingen i glas/skåle, og stil dem på køl i min. 2 timer eller til næste morgen. Pynt med frisk frugt inden servering.

Sukkerfri chiagrød

Chiagrød med kokosmælk was last modified: februar 12th, 2015 by Ditte Ingemann
24 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sommerlig koldskål med citron ★
næste
Den bedste pizza

Mere af det samme

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

Vafler på tre måder

17. august 2018

Ny kogebog – Low Carb

27. december 2014

Køleskabsgrød med et strejf af jul

7. december 2013

Den bedste morgenmad

13. oktober 2014

Vaniljevafler med quinoa & banan

20. januar 2014

Grønne Go’morgen Muffins

2. september 2015

Hotcakes – Pandekager

8. januar 2015

24 kommentarer

Fru Kofoeds Køkken 11. juli 2014 at 11:30

Chiagrød er bare godt – og det kan jo nærmest varieres i det uendelige! Det er faktisk længe siden, jeg har fået det til morgenmad – det må jeg hellere gøre noget ved :)
God fredag – Louise

Svar
Ditte Ingemann 11. juli 2014 at 11:34

Hvis du har nogle gode opskrifter på andre typer chiagrød, så sig endelig til :-)

God weekend til dig.

Svar
A+K/VenterPaaVin 11. juli 2014 at 12:55

Må altså snart få det lavet på kokosmælk, fremfor skyr. Ristet kokos på toppen er allerede en stor favorit. Og peanutbutter. Uhm.

– Anne

Svar
Ditte Ingemann 11. juli 2014 at 20:06

Det lyder også rigtig lækkert :-)

Svar
Anja Svendsen 11. juli 2014 at 19:39

Jeg er glad for at give det smag at stødt koriander og appelsin. Jeg bruger ca. 1/2tsk koriander, lidt reven appelsinskal og saften fra 1 apoeldin pr. portion.
En anden mulighed er vanillie og reven bittermandel, til den version bruger jeg kun mandelmælk, det smager som ris ala mande. Topper med mandelsplinter og frugt
Og så er der kakao evt. tilsat reven appelsinskal, toppes med kakaonibs.
I stedet for sødemiddel bruger jeg 5 -10 tørrede morbær pr. portion, synes det søder fint og samtidig giver det en god karamelsmag.

Svar
Ditte Ingemann 11. juli 2014 at 20:07

Mmmm, jeg skal prøve med kakao og appelsinskal – det lyder virkelig lækkert! Tak for de gode tips :-)

Svar
Julie 12. juli 2014 at 00:41

Hvor køber man mandelsmør? Eller skal man lave det selv, og har du opskrift på det?

Svar
Ditte Ingemann 12. juli 2014 at 10:46

Du kan sagtens købe det… eller lave det selv: http://www.thefoodclub.dk/noddesmor/

Svar
Ida 12. juli 2014 at 10:38

Jeg har endnu tilgode at smage det… Det må jeg få gjort noget med! Det lyder virkelig lækkert med kokosmælk.

Svar
Ditte Ingemann 12. juli 2014 at 10:47

Det smager rigtig dejligt :-)

Svar
Butterfly_cakes 12. juli 2014 at 17:47

Det skal helt klart prøves. Kan man søde med andet? Har Sukrin, kokosukker og agavesirup herhjemme pt.

Mange tak

Svar
Ditte Ingemann 14. juli 2014 at 10:40

Du kan søde med lige det du har lyst til :-) Agavesirup vil dog nok fungere bedst!

Svar
Karina 4. august 2014 at 21:25

Det lyder så lækkert – og bonus at det er sundt! Hvor kan jeg købe chia-frø? Jeg har prøvet at lede i supermarkederne, men jeg skal måske i en helsekost? :-)

Svar
Ditte Ingemann 5. august 2014 at 09:42

Du kan godt finde chiafrø i nogle supermarkeder – Urtekram laver dem. Men ellers kan du helt sikkert finde dem i Helsekostbutikker.

Svar
Julie M. Jahn 5. august 2014 at 14:11

Man kan også få Chia frø i Føtex, 500gr til 100kr., ellers Irma 300g for 80. Jeg er just i gang med chia grøden for første gang, tror jeg vil prøve at eksperimentere, er nok ikke helt tosset med gele konsistensen.. Men nu prøver vi ;)

Svar
Bettina Høyer 12. august 2014 at 20:53

Det ser virkelig lækkert ud. Har du brugt din egen hjemmelavet mandelsmør med kanel eller en neutral mandelsmør?

Svar
Ditte Ingemann 12. august 2014 at 20:55

Jeg har brugt mit eget smør, men uden kanel :-)

Svar
Marisa 17. august 2014 at 14:42

Hejsa :) mm den må prøves! Hvor længe kan det holde sig i køleskabet? Tænker på de 4 små glas du nævner. Kunne være rart, hvis jeg kunne lave til et par dage ad gangen :-)

Svar
Ditte Ingemann 17. august 2014 at 16:15

Jeg tror de kan holde ca. 2 dage :-)

Svar
Marisa 17. august 2014 at 16:25

Ok tak for svar :)

Svar
Anne Mette 31. august 2014 at 18:12

Lyder virkelig lækkert. Hvilken kokosmælk anvender du? :-)

Svar
Ditte Ingemann 31. august 2014 at 18:45

Jeg bruger en øko variant fra Irma.

Svar
Kristina 12. februar 2015 at 18:51

hej
Hvor mange kalorier er der mon i den portion?

Svar
Ditte Ingemann 12. februar 2015 at 19:00

Sikkert mange… men jeg tæller ikke kalorier :-) Du kan fx. bruge Madlog, hvis du gerne vil næringsberegne opskriften.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen