I går lagde jeg et billede op af chiagrød på Instagram, og der var en del, som spurgte til opskriften, så den kommer lige her. Hvis du ikke kender chiafrø, så er de små frø blevet udråbt som en superfood og det er med god grund. Frøene har et rigtig højt indhold af fibre og kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske, hvilket gør det til en stor fugtgiver. Chiafrø indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord. Frøene indeholder to gange så meget protein som andre frø og fem gange så meget kalcium som mælk.
Første gang jeg smagte chiagrød var jeg ikke super vild med det, da det har en lidt anderledes konsistens, men det vænner man sig hurtigt til, så jeg vil opfordre til at teste denne opskrift. Opskriften er både sukker, mælke- og glutenfri.
{ CHIAGRØD } 2-3 portioner:
40 g chiafrø
400 ml kokosmælk
1 spsk mandelsmør
ca. 8-10 dråber stevia (jeg bruger Sweet drops med vanilje)
Frisk frugt til topping
Kom chiafrø, kokosmælk, mandelsmør og stevia i en blender og blend det hele godt sammen i ca. 15-20 sekunder. Hæld blandingen i glas/skåle, og stil dem på køl i min. 2 timer eller til næste morgen. Pynt med frisk frugt inden servering.
24 kommentarer
Chiagrød er bare godt – og det kan jo nærmest varieres i det uendelige! Det er faktisk længe siden, jeg har fået det til morgenmad – det må jeg hellere gøre noget ved :)
God fredag – Louise
Hvis du har nogle gode opskrifter på andre typer chiagrød, så sig endelig til :-)
God weekend til dig.
Må altså snart få det lavet på kokosmælk, fremfor skyr. Ristet kokos på toppen er allerede en stor favorit. Og peanutbutter. Uhm.
– Anne
Det lyder også rigtig lækkert :-)
Jeg er glad for at give det smag at stødt koriander og appelsin. Jeg bruger ca. 1/2tsk koriander, lidt reven appelsinskal og saften fra 1 apoeldin pr. portion.
En anden mulighed er vanillie og reven bittermandel, til den version bruger jeg kun mandelmælk, det smager som ris ala mande. Topper med mandelsplinter og frugt
Og så er der kakao evt. tilsat reven appelsinskal, toppes med kakaonibs.
I stedet for sødemiddel bruger jeg 5 -10 tørrede morbær pr. portion, synes det søder fint og samtidig giver det en god karamelsmag.
Mmmm, jeg skal prøve med kakao og appelsinskal – det lyder virkelig lækkert! Tak for de gode tips :-)
Hvor køber man mandelsmør? Eller skal man lave det selv, og har du opskrift på det?
Du kan sagtens købe det… eller lave det selv: http://www.thefoodclub.dk/noddesmor/
Jeg har endnu tilgode at smage det… Det må jeg få gjort noget med! Det lyder virkelig lækkert med kokosmælk.
Det smager rigtig dejligt :-)
Det skal helt klart prøves. Kan man søde med andet? Har Sukrin, kokosukker og agavesirup herhjemme pt.
Mange tak
Du kan søde med lige det du har lyst til :-) Agavesirup vil dog nok fungere bedst!
Det lyder så lækkert – og bonus at det er sundt! Hvor kan jeg købe chia-frø? Jeg har prøvet at lede i supermarkederne, men jeg skal måske i en helsekost? :-)
Du kan godt finde chiafrø i nogle supermarkeder – Urtekram laver dem. Men ellers kan du helt sikkert finde dem i Helsekostbutikker.
Man kan også få Chia frø i Føtex, 500gr til 100kr., ellers Irma 300g for 80. Jeg er just i gang med chia grøden for første gang, tror jeg vil prøve at eksperimentere, er nok ikke helt tosset med gele konsistensen.. Men nu prøver vi ;)
Det ser virkelig lækkert ud. Har du brugt din egen hjemmelavet mandelsmør med kanel eller en neutral mandelsmør?
Jeg har brugt mit eget smør, men uden kanel :-)
Hejsa :) mm den må prøves! Hvor længe kan det holde sig i køleskabet? Tænker på de 4 små glas du nævner. Kunne være rart, hvis jeg kunne lave til et par dage ad gangen :-)
Jeg tror de kan holde ca. 2 dage :-)
Ok tak for svar :)
Lyder virkelig lækkert. Hvilken kokosmælk anvender du? :-)
Jeg bruger en øko variant fra Irma.
hej
Hvor mange kalorier er der mon i den portion?
Sikkert mange… men jeg tæller ikke kalorier :-) Du kan fx. bruge Madlog, hvis du gerne vil næringsberegne opskriften.