The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Wok amok

af Ditte Ingemann 4. december 2011

Mad, som kan kommes i en wok i selskab med krydderier og friske krydderurter er en af mine favorit-spiser. Især frisk koriander står øverst på yndlingslisten – det kan jeg spise til alt! Forleden aften fik jeg bakset en ret vellykket wok-ting sammen med grøn karry, kokosmælk, fishsauce, masser af hoi sin sauce, lime og selvfølgelig koriander. Med disse ting i skabet kan det næsten ikke gå galt. Så er det bare at tilsætte kød og en masse gode grøntsager serveret med ris eller nudler og lidt jordnødder på toppen.
Så er jeg tæt på lykkelig.

Wok amok was last modified: januar 28th, 2012 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Pressemøde hos Price
næste
Søndagspandekager

Mere af det samme

Festlige forårstærter

20. marts 2013

Spicy gryderet med marokkansk touch

28. april 2017

En hyldest til kvinderne // Den bedste...

23. oktober 2017

Lækre linsebøffer

14. august 2013

Spis kål!

1. marts 2012

Salat med grillet broccoli & ingefærdressing

19. august 2017

Grønne hotdogs

13. september 2015

Taco-fest #2

21. august 2014

Blomkål & Cabbage Karma

17. oktober 2018

Mine bedste falafler

12. april 2014

9 kommentarer

Annette 4. december 2011 at 16:14

Kan godt forstå, at det er en af dine favoritter ! Det smager også rigtig lækkert :-) Du har ikke nogle vietnamesiske gener ?! ;-)

Svar
Ditte 4. december 2011 at 16:46

Nej, ingen vietnamesiske gener ;-) Så helt autentisk bliver det nok aldrig, men wok med et dansk twist er nu også lækkert :-)

Svar
Annette 4. december 2011 at 18:50

Det er ellers meget tæt på, at være autentisk ;-) Der er i hvert fald brugt nogle af de mest almindelige vietnamesiske ingredienser som fiskesovs, hoisinsovs, karry, lime, koriander, kokosmælk ;-)

Min kæreste er fra Vietnam, så jeg spiser selv en del af disse ting :-) Jeg regner med, at der inden så længe kommer nogle vietnamesiske opskrifter på min blog :-)

Svar
Ditte 4. december 2011 at 19:03

Så skal jeg vist holde øje på din blog… Kunne godt bruge lidt inspiration; ellers kommer jeg bare til at lave det samme hver gang :-) Men glæder mig til dine og din kærestes opskrifter ;-)

Svar
Laura Nicolaisen 4. december 2011 at 20:25

Mmmmh.. Ser godt ud! Og ja meget autentisk vietnamesisk. Et lille tip kunne være at bruge jordnøddeolie. Så smager hele retten lidt af peanuts. Og det er jo ikke så tosset!! Hvilket grøntsager brugte du? Jeg kommer tit til at bruge de samme igen og igen og..

Svar
Ditte 4. december 2011 at 20:34

God ide med jordnøddeolie Laura! Jeg tilsætter en smule jordnøddesmør i retten og lidt sesamolie. Det kan jeg enormt godt lide. Jeg kommer altså også tit til at bruge de samme grøntsager; kinaradise, kål, forårsløg, gulerødder og squash. :-)

Svar
Laura 4. december 2011 at 21:32

Ja udover kinaradise er det også min kombination :-) Har forsøgt mig med bønnespirer i denne weekend. Det var faktisk et hit!

Svar
linda 11. december 2011 at 16:37

mit anti-wok-gen spørger pænt; har du mon en opskrift med præcise mål? ;) det ser jo så godt ud.

Svar
Ditte 11. december 2011 at 18:42

@Linda; Åh det er svært med mængder og mål… Men til en omgang wok til 2 personer, bruger jeg ca. 200 g. kød, 400 g. grønt, 1 ds. kokosmælk, 1 tsk. karry, 1 spsk. hoi-sin sauce, 1 tsk. fishsauce, saft fra 1 lime, 1 lille håndfuld knuste limeblade, evt. soja og en smule sukker. Hov, ikke glemme tonsvis af koriander! Du må prøve dig lidt frem – køb ingredienserne og eksperimentere lidt med forskellige smagskombinationer.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen