Faktisk er dette ikke en risotto, men en bygotto, som det så populært kaldes. Jeg er ret stor fan af både, ris- byg- og speltotto og det gode er, at man kan variere det på super mange måder. Jeg lavede min bygotto til frokost og brugte hvad jeg havde i køleskabet, hvilket resulterede i rødbeder og gedeost!
Bygotto med rødbede & gedeost, tilbehør til 2 pers.:
2 dl perlebyg
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1/2 dl tør hvidvin
ca. 0,8 l god, varm grøntsagsfond
2 små rødbeder i tern
40 g cremet gedeost
salt og peber
Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie på en varm pande i et par minutter. Skyl perlebyggen og tilsæt den – steg videre i et par minutter. Tilsæt hvidvin under omrøring og lad alkoholen fordampe.
Tilsæt fond lidt ad gangen, så den får lov at koge ind i byggen – det må ikke koge tør på noget tidspunkt. Efter ca. 15 minutter tilsættes små rødbedetern, som skal koge med og blive møre. Bliv ved med at røre og tilsætte fond indtil byggen er helt mør og blød – det tager ca. 25-30 minutter. Tag panden af varme og kom den cremede gedeost i – rør forsigtigt rundt, så osten smelter og gør retten cremet. Smag det hele til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.
Jeg serverede min bygotto med små sprøde rugbrødsstave og en smule hakket kørvel på toppen.
Husk at du kan følge mig på Facebook og på Instagram, hvor jeg løbende laver opdateringer og viser billeder fra mit kogebogsprojekt.
Hermed nogle af sidste uges instagrams, forvandlet til en mini-poster.
15 kommentarer
Hvor er det bare nogle inspirerende opskrifter og billeder-glæder mig bare helt vildt til din kogebog udkommer :-) Hvornår er det, den kommer i butikkerne?
Tusind tak Mille. Min kogebog udkommer til næste år, nærmere foråret og jeg er så spændt på det! Jeg vil løbende lave opdateringer her på bloggen :-)
Hej Ditte
Spændende blog med rigtig gode billeder. Rød “risotto” er en anerledes måde, at gøre perlebyg interessant på en tallerken. Perlebyg er et af mine egne ynglings ingredienser.
/Søren
Mange tak Søren. Jeg er også meget vild med perlebyg og denne lille ret er helt klart et hit hos mig :-)
Det ser lækkert ud og må bestemt prøves!
Tak :-)
det er meget interessant, har ikke før haft øje for hvor meget man kunne lave af risotto (eller alle de andre slags som du nævner). Er noget jeg vil begynde at stifte mere bekendtskab med – ser rigtig fristende ud, foruden at være meget sundt :)
Det er super lækkert og på samme tid fyldt med fibre :-) Kan kun anbefale at prøve det…
Har fulgt dig noget tid efterhånden, men aldrig fået fortalt at jeg elsker din blog her! Du laver dejlig sund og smuk mad og vi må dele den “samme madmave” :-)
Ville blot dele min glæde med dig over din hjemmeside og jeg glæder mig til kogebogen!
Bedste hilsner
Anne
Kære Anne, tusind tak for din kommentar – hvor bliver jeg glad for dine søde ord. Dejligt du følger med :-)
Hold nu op den er god! Tak for opskriften!
Dejligt at høre :-)
Kære Ditte – Jeg serverede bygottoen her som en del af nytårsaftenmiddagen. Og hvor var det en succes! Tusind tak for den lækre opskrift. :-)
Hvor dejligt at høre – godt nytår :-)
Kan den fryses ned? Eller bliver den helt grynet?
Super lækker opskrift!