The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Rød “risotto”

af Ditte Ingemann 16. oktober 2012

Faktisk er dette ikke en risotto, men en bygotto, som det så populært kaldes. Jeg er ret stor fan af både, ris- byg- og speltotto og det gode er, at man kan variere det på super mange måder. Jeg lavede min bygotto til frokost og brugte hvad jeg havde i køleskabet, hvilket resulterede i rødbeder og gedeost!

Bygotto med rødbede & gedeost, tilbehør til 2 pers.:

2 dl perlebyg
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1/2 dl tør hvidvin
ca. 0,8 l god, varm grøntsagsfond
2 små rødbeder i tern
40 g cremet gedeost
salt og peber

Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie på en varm pande i et par minutter. Skyl perlebyggen og tilsæt den – steg videre i et par minutter. Tilsæt hvidvin under omrøring og lad alkoholen fordampe.

Tilsæt fond lidt ad gangen, så den får lov at koge ind i byggen – det må ikke koge tør på noget tidspunkt. Efter ca. 15 minutter tilsættes små rødbedetern, som skal koge med og blive møre. Bliv ved med at røre og tilsætte fond indtil byggen er helt mør og blød – det tager ca. 25-30 minutter. Tag panden af varme og kom den cremede gedeost i – rør forsigtigt rundt, så osten smelter og gør retten cremet. Smag det hele til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.

Jeg serverede min bygotto med små sprøde rugbrødsstave og en smule hakket kørvel på toppen.

Husk at du kan følge mig på Facebook og på Instagram, hvor jeg løbende laver opdateringer og viser billeder fra mit kogebogsprojekt.

Hermed nogle af sidste uges instagrams, forvandlet til en mini-poster.

Rød “risotto” was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mere morgenmad, tak!
næste
Min ven, Hr. Græskar

Mere af det samme

Indisk suppe med kardemomme & æble

13. april 2017

Blomkål & Cabbage Karma

17. oktober 2018

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

Falafel-vafler

19. januar 2017

Festlige forårstærter

20. marts 2013

Grøn Mandag / VEGETAR

8. august 2016

Meatballs Asian Style

16. november 2014

Suveræne selleribøffer!

27. december 2012

Spicy gryderet med marokkansk touch

28. april 2017

Hurtige hverdagsretter

22. marts 2015

15 kommentarer

Mille 16. oktober 2012 at 16:08

Hvor er det bare nogle inspirerende opskrifter og billeder-glæder mig bare helt vildt til din kogebog udkommer :-) Hvornår er det, den kommer i butikkerne?

Svar
Ditte 16. oktober 2012 at 20:02

Tusind tak Mille. Min kogebog udkommer til næste år, nærmere foråret og jeg er så spændt på det! Jeg vil løbende lave opdateringer her på bloggen :-)

Svar
Gastromad 16. oktober 2012 at 19:01

Hej Ditte
Spændende blog med rigtig gode billeder. Rød “risotto” er en anerledes måde, at gøre perlebyg interessant på en tallerken. Perlebyg er et af mine egne ynglings ingredienser.
/Søren

Svar
Ditte 16. oktober 2012 at 20:03

Mange tak Søren. Jeg er også meget vild med perlebyg og denne lille ret er helt klart et hit hos mig :-)

Svar
Tina Damkjær 17. oktober 2012 at 07:27

Det ser lækkert ud og må bestemt prøves!

Svar
Ditte 17. oktober 2012 at 19:37

Tak :-)

Svar
Kristina 17. oktober 2012 at 10:42

det er meget interessant, har ikke før haft øje for hvor meget man kunne lave af risotto (eller alle de andre slags som du nævner). Er noget jeg vil begynde at stifte mere bekendtskab med – ser rigtig fristende ud, foruden at være meget sundt :)

Svar
Ditte 17. oktober 2012 at 19:38

Det er super lækkert og på samme tid fyldt med fibre :-) Kan kun anbefale at prøve det…

Svar
Anne Kløve Andersen 17. oktober 2012 at 13:30

Har fulgt dig noget tid efterhånden, men aldrig fået fortalt at jeg elsker din blog her! Du laver dejlig sund og smuk mad og vi må dele den “samme madmave” :-)
Ville blot dele min glæde med dig over din hjemmeside og jeg glæder mig til kogebogen!

Bedste hilsner
Anne

Svar
Ditte 17. oktober 2012 at 19:39

Kære Anne, tusind tak for din kommentar – hvor bliver jeg glad for dine søde ord. Dejligt du følger med :-)

Svar
Anne K. Iversen 1. maj 2013 at 19:32

Hold nu op den er god! Tak for opskriften!

Svar
Ditte 1. maj 2013 at 19:48

Dejligt at høre :-)

Svar
Marie 4. januar 2014 at 16:43

Kære Ditte – Jeg serverede bygottoen her som en del af nytårsaftenmiddagen. Og hvor var det en succes! Tusind tak for den lækre opskrift. :-)

Svar
Ditte 4. januar 2014 at 19:16

Hvor dejligt at høre – godt nytår :-)

Svar
Isabelle 15. juni 2019 at 12:26

Kan den fryses ned? Eller bliver den helt grynet?

Super lækker opskrift!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen