Der er ingen tvivl om, at jeg er vild med Aarstiderne, deres koncept og filosofi, og derfor blev jeg også super glad, da der pludselig stod en kasse foran min dør for et par uger siden – og så var det ovenikøbet deres Low Carb grøntkasse, som var fyldt med alverdens skønne grøntsager.
Aarstiderne sender deres kasser ud sammen med nogle rigtig gode opskrifter, men jeg er jo typen, der ikke kan lade være med at improvisere, og det gjorde jeg også med kassens indhold. Kassen indeholdte bl.a. knoldselleri, små rødbeder, blomkål, tomater, løg, æble, fennikel, dild, broccoli, hvidløg, citron og radicchio.
Nogle af grøntsagerne blev brugt til en blomkål & broccoli “couscous” med tomater og friske ramsløg. Derudover lavede jeg to salater fra min salatbog, nemlig Sellerisalat med mandler og hvidløg og Endelavesalat. Mange af grøntsagsresterne forvandlede jeg til små hot-dog brød, som jeg efterhånden spiser flere gange om ugen – de kan bruges til hot-dogs, som wraps, pizzabund eller som fladbrød med pålæg på.
Blomkål/broccoli “couscous”, 4 pers:
1/2 broccoli
1/4 – 1/2 blomkål
250 g små tomater
8 radiser
6-8 blade ramsløg
Dressing:
4 spsk olivenolie
2 tsk grov sennep
saft fra 1/2 citron
skal fra 1 citron
salt og peber
Skær broccoli og blomkål ud i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor – kør indtil grøntsagerne er finthakkede og minder om ris i størrelsen. Halver tomaterne og skær radiserne i tynde skiver. Hak ramsløg fint og bland alle ingredienserne sammen.
Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til – vend dressingen godt rundt i salaten inden servering.
Du kan pifte salaten på ved at tilsætte nogle grofthakkede mandler.
Endelavesalat, 4 pers.:
4 gulerødder
2 rødbeder
½ -1 spidskål
3 spsk mandler
3 spsk honning
Dressing:
2-3 spsk olivenolie
1 spsk mørk balsamico
salt og peber
Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem ud i små tern. Hak spidskålen meget fint, og bland det sammen med rodfrugterne.
Varm en pande godt op, og tilsæt honning og mandler. Vend det rundt i et par minutter, indtil honningen begynder at simre og blive gylden. Fordel mandler og honning på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af, så mandlerne bliver sprøde. Hak mandlerne groft, og brug dem som drys til salaten. Ønsker du ikke søde mandler, så rist mandlerne på en tør pande indtil de får en smule farve – hak dem og drys dem over salaten.
Bland ingredienserne til dressingen godt sammen, vend det i salaten, og smag til. Server med det samme, så mandlerne bevarer deres sprødhed.
Fladbrød, ca. 5 stk.:
250 g grøntsager, fx. rødkål, hvidkål, broccoli, squash, blomkål
½ dl alm. mandelmel
25 g revet parmesan
1 æg
2 spsk karse, kan undlades
2 tsk loppefrøskaller
½ tsk havsalt
Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor og blend indtil massen er helt fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen. Form dejen til 5 store, flade brød – det gøres nemmest ved at forme direkte på en bageplade med bagepapir, og evt. med fugtige hænder. Bag fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.
Bagt sellerisalat med mandler & hvidløg, 4 pers.:
1 knoldselleri
6 spsk mandler
1 fed hvidløg
4-6 stængler frisk citrontimian eller alm. timian
saft fra ½ citron
6 spsk olivenolie
salt og peber
Skræl og riv knoldsellerien groft på et rivejern eller foodprocessor med rivejern. Kom det i en bradepande sammen med mandler, revet hvidløg og timian. Vend det hele godt rundt sammen med citronsaft, olie, salt og peber. Bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller indtil det bliver lysebrunt. Rør gerne i det undervejs. Salaten kan både serveres lun eller kold.
7 kommentarer
Kan man fryse fladbrødene ned, har du erfaring med det?
Jeg har faktisk ikke prøvet, men det tror jeg sagtens du kan :-)
Jeg laver grøntsagsfladbrød, der minder meget om disse – de kan sagtens fryses :)
Tak for tippet!
love this!! it looks delicious and your pictures are amazing as well
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
Thank you so much, Anna
Tak for de skønne opskrifter! Går straks igang! :-)