The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalatSundhed

Low Carb Grønt

af Ditte Ingemann 8. april 2015

Små rødbeder

Der er ingen tvivl om, at jeg er vild med Aarstiderne, deres koncept og filosofi, og derfor blev jeg også super glad, da der pludselig stod en kasse foran min dør for et par uger siden – og så var det ovenikøbet deres Low Carb grøntkasse, som var fyldt med alverdens skønne grøntsager.

Aarstiderne sender deres kasser ud sammen med nogle rigtig gode opskrifter, men jeg er jo typen, der ikke kan lade være med at improvisere, og det gjorde jeg også med kassens indhold. Kassen indeholdte bl.a. knoldselleri, små rødbeder, blomkål, tomater, løg, æble, fennikel, dild, broccoli, hvidløg, citron og radicchio.

Salat

Nogle af grøntsagerne blev brugt til en blomkål & broccoli “couscous” med tomater og friske ramsløg. Derudover lavede jeg to salater fra min salatbog, nemlig Sellerisalat med mandler og hvidløg og Endelavesalat. Mange af grøntsagsresterne forvandlede jeg til små hot-dog brød, som jeg efterhånden spiser flere gange om ugen – de kan bruges til hot-dogs, som wraps, pizzabund eller som fladbrød med pålæg på.

"couscous"

Blomkål/broccoli “couscous”, 4 pers:

1/2 broccoli
1/4 – 1/2 blomkål
250 g små tomater
8 radiser
6-8 blade ramsløg

Dressing:
4 spsk olivenolie
2 tsk grov sennep
saft fra 1/2 citron
skal fra 1 citron
salt og peber

Skær broccoli og blomkål ud i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor – kør indtil grøntsagerne er finthakkede og minder om ris i størrelsen. Halver tomaterne og skær radiserne i tynde skiver. Hak ramsløg fint og bland alle ingredienserne sammen.

Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til – vend dressingen godt rundt i salaten inden servering.

Du kan pifte salaten på ved at tilsætte nogle grofthakkede mandler.

Rødbedesalat

Endelavesalat, 4 pers.:

4 gulerødder
2 rødbeder
½ -1 spidskål
3 spsk mandler
3 spsk honning

Dressing:
2-3 spsk olivenolie
1 spsk mørk balsamico
salt og peber

Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem ud i små tern. Hak spidskålen meget fint, og bland det sammen med rodfrugterne.
Varm en pande godt op, og tilsæt honning og mandler. Vend det rundt i et par minutter, indtil honningen begynder at simre og blive gylden. Fordel mandler og honning på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af, så mandlerne bliver sprøde. Hak mandlerne groft, og brug dem som drys til salaten. Ønsker du ikke søde mandler, så rist mandlerne på en tør pande indtil de får en smule farve – hak dem og drys dem over salaten.

Bland ingredienserne til dressingen godt sammen, vend det i salaten, og smag til. Server med det samme, så mandlerne bevarer deres sprødhed.

Fladbrød

Fladbrød, ca. 5 stk.:

250 g grøntsager, fx. rødkål, hvidkål, broccoli, squash, blomkål
½ dl alm. mandelmel
25 g revet parmesan
1 æg
2 spsk karse, kan undlades
2 tsk loppefrøskaller
½ tsk havsalt

Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor og blend indtil massen er helt fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen. Form dejen til 5 store, flade brød – det gøres nemmest ved at forme direkte på en bageplade med bagepapir, og evt. med fugtige hænder. Bag fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.

Bagt selleri

Bagt sellerisalat med mandler & hvidløg, 4 pers.:

1 knoldselleri
6 spsk mandler
1 fed hvidløg
4-6 stængler frisk citrontimian eller alm. timian
saft fra ½ citron
6 spsk olivenolie
salt og peber

Skræl og riv knoldsellerien groft på et rivejern eller foodprocessor med rivejern. Kom det i en bradepande sammen med mandler, revet hvidløg og timian. Vend det hele godt rundt sammen med citronsaft, olie, salt og peber. Bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller indtil det bliver lysebrunt. Rør gerne i det undervejs. Salaten kan både serveres lun eller kold.

Low Carb Grønt was last modified: april 8th, 2015 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Farvede påskeæg
næste
Hjælp – ny kogebog på vej!

Mere af det samme

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

“Spaghetti” Carbonara

21. oktober 2014

Sommersalat med melon

26. juni 2016

Hverdagsmad med fisk

1. marts 2015

Inspiration til et grønnere liv / Valsemøllen

9. februar 2018

Grøn Mandag / Greenie

15. august 2016

Min (næsten) perfekte pizza

4. januar 2012

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

Mit moderne madbrød

1. november 2011

7 kommentarer

Josefine 8. april 2015 at 21:33

Kan man fryse fladbrødene ned, har du erfaring med det?

Svar
Ditte Ingemann 8. april 2015 at 22:35

Jeg har faktisk ikke prøvet, men det tror jeg sagtens du kan :-)

Svar
Julie Josephine 9. april 2015 at 16:14

Jeg laver grøntsagsfladbrød, der minder meget om disse – de kan sagtens fryses :)

Svar
Ditte Ingemann 9. april 2015 at 18:22

Tak for tippet!

Svar
Anna 9. april 2015 at 18:39

love this!! it looks delicious and your pictures are amazing as well

https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

Svar
Ditte Ingemann 9. april 2015 at 18:47

Thank you so much, Anna

Svar
HSBP 13. april 2015 at 20:19

Tak for de skønne opskrifter! Går straks igang! :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen