The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Boller i det blå

af Ditte Ingemann 12. december 2011

Min weekend blev tilbragt i et sommerhus langt væk fra København i selskab med gode venner og god mad, heriblandt hjemmebagte boller. 

Disse boller er egentlig bare en ny udgave af mine elskede weekendboller tilsat en sjat valnødder, som var tilovers fra rødkålssalaten, der blev indtaget lørdag aften i selskab med et skønt stykke svin.

På trods af blæsten, sneg jeg mig ud og fik taget nogle billeder af morgenbollerne og omgivelserne i det fantastiske vinterlys.

Gæren opløses i vand sammen med honning. Rør salt, olie og hvedemel i. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Der må man prøve sig frem. Til sidst røres valnødderne i dejen.

Hvedemelet kan erstattes eller suppleres med grovere meltyper og evt. kerner. Sommerhuset kunne ikke tilbyde andet end almindeligt hvedemel, men de gled nu fint ned alligevel.

Dejen sættes på køl i min. 8 timer – gerne natten over.
Brug hænderne til at forme bollerne; Det bliver nemmere, hvis hænderne er fugtige af kold vand.
Inden bollerne sættes i ovnen dryppes en smule olie på hver bolle.
Bollerne kan sagtens sættes ind i en kold ovn og de bages ved 220 grader i ca. 20-25 min.

Boller i det blå was last modified: juli 14th, 2013 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mit brownie eventyr
næste
trendy grød

Mere af det samme

En bid brød

25. november 2011

Brød i fad

8. februar 2011

The Food Club – nu med surdej

9. februar 2012

Pull-apart brød

6. oktober 2012

Der bor en bager….

8. februar 2012

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Frisk-fra-ovnen scones

5. juli 2011

Min surdej lever!

2. oktober 2012

Surdejs-nirvana

21. april 2012

4 kommentarer

Marian 13. december 2011 at 07:49

Boller (og mad generelt) smager jo ofte meget bedre når det nydes i det fri! Er vild med “natur” billedet med de fluffy blomster og den rødlige baggrund!

Svar
Ditte 13. december 2011 at 16:17

@Marian; Ja, du har ret i, at mad smager bedre udenfor eller med frosne kinder og fødder:-)

Svar
Sofie 3. februar 2012 at 22:15

De ser lækre ud. Hvor mange boller fik du ud af den portion?

Svar
Ditte 4. februar 2012 at 09:10

@Sofie; Der bliver ca. 8 boller ud af opskriften ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen