The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Kærlighed til kiksekage

af Ditte Ingemann 5. marts 2013

Åh ja, hvem husker ikke den gode gamle kiksekage med masser af palmin og æg? Sådan blev kiksekage i hvert fald lavet i min barndom! Forleden faldt jeg over en moderne fortolkning af kiksekage med kondenseret mælk hos Lone Kjær, som jeg straks blev nød til at teste og hold da op den smagte eventyrlig godt. 

Jeg har lavet nogle små ændringer i opskriften, bl.a. har jeg tilsat en smule kaffe og masser af hakkede hasselnødder på toppen. Jeg kunne ikke opdrive de firkantede vanillekiks, som normalt bruges til kiksekage, men valgte i stedet en grovere speltkiks, og den gjorde jobbet perfekt.

Kærlighed til kiksekage was last modified: marts 5th, 2013 by Ditte Ingemann
45 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
mmm, müslibar!
næste
Konkurrence #3 – The Oak Men

Mere af det samme

Chokolade & Kaffe

26. juni 2012

Jordbærkoldskål

1. maj 2011

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Ølkage!

13. juni 2012

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Små raw-cookies med lakrids

22. februar 2013

Sure cupcakes

30. november 2011

Marcipan Mandel Makroner

6. oktober 2011

Jeg giver kage!

10. april 2015

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

45 kommentarer

Beathe Schieldrop 5. marts 2013 at 14:45

Hei!

Dette MÅ jeg prøve – men en “dåse kondenseret mælk”…..hvor mye er det ?
Norske og sanske dåser er kanskje ikke like store ? :)

Gratulerer med kokebok!!

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 14:57

Tak, Beathe. En dåse svarer til ca. 380-400 gram :-)

Svar
Camilla 5. marts 2013 at 14:46

Har ikke fået kiksekage siden min barndom, og tror at det er det at der skal palmin i der har afholdt mig fra at lave det – så det lyder meget tiltagende at der skal kondenseret mælk i i stedet for – tror det skal prøves. Måske til tøsehygge i næste uge :-)

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 14:58

Du skal virkelig prøve denne opskrift – den er super nem og super skøn :-)

Svar
Line 5. marts 2013 at 15:20

Wow, så fik man bare lyst til kiksekage igen. Det har ellers været et overset fænomen på det sidste, men denne her version lyder lækker og chokolade-agtig og knap så fedtet som den traditionelle. Det må prøves; har en kagefestival jeg skal til næste måned, og mon ikke en kiksekage er togrejsevenlig?

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 15:22

Så er kiksekage perfekt. Medbragte selv min på roadtrip til Sverige :-)

Svar
Tina Virenfeldt 5. marts 2013 at 15:29

Den lyder virkelig virkelig lækker – den skal helt sikkert afprøves snarest! Kunne især forestille mig at kaffen lige giver den lidt ekstra :)

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 16:05

Den er virkelig lækker og i stedet for kaffe kan der sagtens tilsættes andre smagsgivere, f.eks. appelsin eller whisky :-)

Svar
Charlotte G 5. marts 2013 at 16:01

Tusind tak for den fine opskrift!
Jeg elsker Kiksekage, så jeg må hjem og lave denne opskrift.
Vh Charlotte G

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 16:06

Do it – du vil ikke fortryde det ;-)

Svar
Malene Hallund 5. marts 2013 at 16:45

Ser super lækkert ud og vil gerne prøve. Kan man købe kondenseret mælk i et normalt supermarked? Har aldrig lavet noget med kondenseret mælk før.

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 16:49

Kondenseret mælk findes efterhånden i mange supermarkeder, så du må på jagt :-)

Svar
Marie - Cocina Fragrante 5. marts 2013 at 17:11

Har faktisk aldrig smagt kiksekage, min mor voksede op med palminudgaven og ville ikke udsætte sine børn for den oplevelse – men hold da op, hvor bliver jeg nødt til at lave denne version en dag, hvor der ikke skal spares på kalorierne! MUMS den ser god ud.

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 17:19

Ja, denne her udgave må du altså teste – men du har ret i, at det er en tung sag, så den skal nydes i små mængder ;-)

Svar
Camilla 5. marts 2013 at 17:29

Uh kiksekage minder mig om barndommens ferier hos min farmor :)
Måske jeg burde prøve at give mig i kast med denne her på et tidspunkt :)

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 20:03

Kiksekage er også fyldt med minder for mit vedkommende :-) Du burde give dig i kast med denne udgave, for den er altså super god!

Svar
Sofie Pio 5. marts 2013 at 18:25

Hej Ditte!

Nu bander jeg altså, – fuck, hvor ser det eventyrlig godt og lækkert ud! Og jeg som desværre er på streng slankekur, må jo altså bryde reglerne igen, for dén kage der, dén kan ingen altså dy sig for! Det må jeg sige. Den skal prøves snarest!

– Fortsat god dag!

Knus Sofie

Svar
Ditte 5. marts 2013 at 20:05

Hej Sofie, hvis du skal synde, så er denne kiksekage perfekt :-) den er ret heftig, så man behøver kun er lille stykke…

Svar
Eva staby 5. marts 2013 at 20:21

Så enig , den ser da bare super lækker ud, og så er den ikke så syndig så man ikke får alt for dårlig samvittighed
:-) . Knus fra Eva

Svar
Ditte 6. marts 2013 at 08:04

Den er super lækker og ikke mindst nem at lave, så kan klart anbefale at teste den!

Svar
hvadskalvibage 6. marts 2013 at 06:46

Så fik man lige flashback til barndommen og fødselsdage :-)

Det lyder rigtig lækker med kondensmælk – meget mere end med palmin. Så denne opskrift må klart testes på et tidspunkt

Svar
Ditte 6. marts 2013 at 08:03

Det er meget bedre end med palmin :-)

Svar
A+K 6. marts 2013 at 10:07

Kiksekage! Det har jeg vist ikke fået siden jeg var 8 år og gik til spejder – får helt nostalgisk flashback til en gang rynkeby-saft og en blød skive kiksekage i lejrbålets skær (;

– Anne

Svar
Ditte 6. marts 2013 at 18:16

Fantastisk – minder som dem har jeg også ;-)

Svar
by Blikfang 6. marts 2013 at 21:17

Hvor ser den bare for god ud! Du lyder jo dejligt nemt. Min kæreste har længe snakket om kiksekage og det er da også flere år siden jeg selv har smagt det, så det skal da helt sikkert prøves. Tak for opskrift og skønne billeder :-)

Svar
Ditte 6. marts 2013 at 21:26

Så må du helt sikkert lave den til din kæreste – den er så nem og lækker!

Svar
Anne 8. marts 2013 at 17:53

Har lavet denne skønne kage til fredagsguf- den er fantastisk og har fået genvalg! Uhmmm… Efter en smagsprøverunde er der kun en halv tilbage. Sådan kan det gå.

Svar
Ditte 8. marts 2013 at 19:45

Sådan – dejligt at høre! God weekend.

Svar
Mette 8. marts 2013 at 20:34

Hej,

Hvor ser den bare lækker ud. Har ikke fået kiksekage i mange år. :-)
Tror jeg vil lave den til familie hygge i morgen.
Hvilken type kiks er brugt i denne opskrift?

God weekend

Mvh Mette

Svar
Ditte 9. marts 2013 at 07:44

God idé. Jeg brugte nogle økologiske speltkiks – de smagte godt!

Svar
Marta @ What should I eat for breakfast today 24. marts 2013 at 01:17

I can not understand how the recipe goes but it looks like a cocoa block, something I used to have all the time when I was a child :)

Svar
Malin 24. marts 2013 at 16:39

Normalt spises kiksekage kun til jul i Norge, men denne version kunne da være fristende anytime!!! Hasselnødder og speltkiks lyder så lækkert! (Selv om geletopper og almindelige kiks også duger – især til jul! ;))

Svar
Ditte 26. marts 2013 at 10:36

Lige præcis – denne kiksekage kan meget nemt spises året rundt :-)

Svar
Mia 28. marts 2013 at 15:20

Jeg troede ikke at det var muligt at finde de firkantede vaniljekiks,
Men efter en lang søgen, fandt jeg dem i en Spar butik. De har i hvert fald de kiks i provinsen :)

Svar
Ditte 28. marts 2013 at 15:22

Sådan – sejt. Man kan regne med provinsen ;-)

Svar
Mette Marie 5. april 2013 at 15:00

Hej Ditte
Skøn opskrift, den er allerede testet og godkendt af familien:)
Må jeg linke til den fra min blog når jeg poster det på et tidspunkt?
Hilsen Mette

Svar
Ditte 5. april 2013 at 15:23

Hej Mette, selvfølgelig må du det :-) god weekend!

Svar
Mie 10. april 2013 at 20:25

Hey den kage ser über nice ud. Men den kondenserede mælk er den lavet til karamel inden brug eller direkte fra dåsen?

Svar
Ditte 10. april 2013 at 20:30

Den er så skøn. Du skal bare bruge mælken direkte fra dåsen!

Svar
randi 8. august 2013 at 17:12

Hej, lyder lækkert, har mega lyst til kiksekage og de havde ikke palmin i brugsen. hvor mørk Chokolade % cacao vil du anbefale? Hilsen Randi

Svar
Ditte 8. august 2013 at 19:40

Jeg bruger mørk chokolade 70% – kan varmt anbefale denne kiksekage :-)

Svar
Signe 3. september 2013 at 12:34

Tak for en god og supernem opskrift. Den smager SKØNT!

Svar
Karina 1. april 2014 at 13:39

Da jeg lavede den, blev chokoladen helt karamel agtig da det var smeltet

Svar
Karina 1. april 2014 at 13:46

Hvad mon der gik galt?
Jeg smeltede det hele i en gryde og lagde det sammen med kiksene.dagen efter da vi skulle skærer i den, var det næsten umuligt fordi den var så karamel agtig

Svar
Ditte 2. april 2014 at 22:05

Det kan jeg ikke rigtig svare dig på – da jeg lavede min udgave, blev faktisk temmelig hård og fast, og skulle stå lidt ude før den blev serveret – du må prøve igen ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen