KONKURRENCEN ER SLUT – TILLYKKE TIL NINA, SOM HAR VUNDET EN SMUK BRØDKASSE!
Jeg er altid på udkig efter nyt regi til min mad og billeder, især flotte baggrunde, så mit lille fotostudie er efterhånden fyldt godt op med gamle borde og slidte plader. Jeg fik for nylig nogle nye baggrunde til samlingen, bl.a en rustik tavle og en flot, mørk bakke, som jeg bliver nødt til at reklamere for – de er nemlig super lækre og næsten for gode til at bruge som regi. Begge dele af produceret af min ven Anders, som er snedker og en ret dygtig en af slagsen – sammen med Peter udgør han The Oak Men, som laver smukke trævarer, der oser af kvalitet, æstetisk og godt håndværk – I love it!
De søde drenge har også været så flinke at give mig en af Deres geniale brødkasser, som jeg har tænkt mig at forære til én af mine læsere. Brødkassen er genial på den måde, at låget også fungerer som et skærebræt. Faktisk vil jeg helst selv beholde den, men er sikker på, at én af jer også vil sætte pris på den :-)
Både kassen, låget og min nye, flotte tavle kan ses på billederne og ellers er det bare at tjekke Deres webshop ud.
Hvis du vil deltage i konkurrencen, skal du blot skrive en kommentar i kommentarfeltet og fortælle hvad dit yndlings-bagværk er.
Jeg trækker en helt vilkårlig vinder på lørdag d. 9. marts kl. 16 og vinderen får direkte besked og den fineste brødkasse med posten.
244 kommentarer
Det er uden tvivl en squashkage. Fugtigheden fra squashne og kakaoen og chokoladen er bare vild!!!!!
Grovbollen. Laves altid på slump og smager lige fantastisk hver gang. Mums!
Mit yndlings bagværk er verdens bedste brød, bogstavelig talt, fandt opskriften på sofiesblog.dk for snart lang tid siden og når der er masser af tid i weekenden og roomien skal forkæles så er det verdens bedste brød der bliver serveret, gerne med lidt smør og salt på ;)
Helt klart Brunsviger
Lækre hvide boller med sprød skorpe… :) Kan redde enhver morgen..
Tak for tippet vedr. The oak men. Mit yndlingsbagværk er uden tvivl jerngryde brød – det er aldrig lykkedes mig at lave et godt franskbrød, før jeg begyndte med dette… deler gerne opskriften.
Mit absolut yndlings bagværk er helt klart brunsviger. Som Fynbo har jeg ikke oplevet én eneste fødselsdag uden brunsviger – det er et must på fødselsdagen! :)
Min klare favorit er helt sikkert en snasket brunsviger! Jeg har en i ovnen lige i dette sekund, uhm…
Mmmmm helt klart hjemmebagt rugbrød…og man skal altid testsmage, mens det stadig er så varmt at det er håbløst at skære og smøret smelter;-)
Mit yndlings bagværk er helt klart en bagt cheese cake stærkt efterfulgt ad lakrids cookies med hvid chokolade og mandler :-)
Jeg har en kæmpe svaghed for kage der er meget brødagtigt. Så vi snakker kanelsnegle eller creme fyldte fastelavnsboller :)
Mit yndlings bagværk er helt klart kartoffelboller med gulerødder… De er super lækre og holder sig friske rigtig længe! :-)
Lige pt er jeg stor fan af dette ‘brød’ http://www.madbanditten.dk/2011/02/26/laekkert-lchf-brød/!
Uden tvivl kanelsnurrer! Og så er jeg selv ret vild med Oak men, har to af deres bakker. Men især brødkasserne står højt, højt, højt på min ønskeliste.
Det er uden tvivl rugbrød, jeg er mest vild med! Eksperimenterer altid med nye kombinationer, mulighederne for variation er uendelige! :-)
Fantastisk smukke ting! Ville elske at have den smukke brødkasse stående i mit køkken – helst fyldt med mit yndlingsbagværk, mine egne boller med masser af havregryn og groft mel, som står og hæver natten over og bages hver lørdag morgen til mine drenges kæmpestore glæde, især når de får dem lige kølet af og med Løgismoses dejlige pålægschokolade på :-)
Det må være lune kanelsnegle :)
Hmm, dén er alligevel svær. Gælder croissanter? I så fald er det croissanter, ellers så er ciabattabrød min favorit. Mmmm, med smør..
Smuk kasse !
Kanelsnegle (eller -snurrer) må være min yndlings :-)
Friskbagte grovboller med hørfrø og bløde kerner – lune fra ovnen med smør på :-)
Müslibar. Helt klart hjemmelavet müslibar.
Puha det er svært, men det må være kanelsnurre, men alt hjemmebag smager jo bare godt:-)
Åh det er så svært – der er jo så uendeligt meget godt bagværk i verden. Afhængigt at humør kan både drømmekage og macarons være ynglings! Men i dag må jeg sige scones… Der er nemlig et hold i ovnen, som dufter SKØNT! :-)
Jeg ville ønske, at jeg ikke var så doven, når det drejer sig om at bage brød selv, men det er jeg altså :-) Derfor er mit yndlingsbrød pt. et lækkert brød fra den bedste bager her i Århus – Briançon. Brødet hedder Gaston og er med rugmel, hvedemel, halvsigtemel, rug- og hvedesurdej samt kogte speltkerner. Mums!
Vaniliekranse!
Alt der hedder grov-et-eller-andet er bedst! Noget med masser af kerner. Ellers går man heller ikke galt i byen med en (lidt mindre sund) key lime pie, som jeg pt er meget forelsket i :)
Der er simpelthen så meget godt! Bl.a. dine birkes (som dog mislykkedes for mig)!
Derfor må det ultimative bagværk være boller/franskbrød, fordi det er noget man kan spise alle tider i døgnet :-)
Alt nybagt brød med smør samt hindbærsnitter :-)
Det er jo næsten en umulighed at vælge! Skal jeg vælge udfra senest afprøvede bliver det den søde af slagsen, nemlig da jeg gik i kast med Meyers, oprindeligt norske, kanelsnurrer. Så lækre…
Tak for en helt igennem fantastisk blog.
Kanelsnurrar
Pt er stenalderbrødet en klar favorit herhjemme, det er bestemt ingen slanksag, men nøj hvor er det lækkert:-)
Gode hjemmebagte kanelsnegle med god krumme og så det fantastiske grydebrød!
Fin konkurrence :-)
Hvor er den fin ! Et nybagt groft speltbrød med smør ! Uhmm…og ellers er der da bestemt heller ikke noget galt med en god chokoladekage :)
Det er helt sikkert min mors kanelsnegle. ;)
Mit Ynglings bagværk er helt klart et koldhævet surdejsbrød.
Saftigt og sej krumme med store huller til at smørret eller syltetøjet kan fylde ud i. Desuden synes jeg at der er noget fascinerende ved at bruge en surdej der er over 10 år gammel, som min er.
Et sådan brød vil se godt ud i den brødkasse :)
Fantastisk med godt håndværk! Nybagte fødselsdags boller med tandsmør og et glas kakao :)
Mit yndlings bagværk må være et mørkt, groft rugbrød – det eneste bagværk, som ud over brownie, fungerer hver gang, og som kan nydes hver dag.
Jeg er helt vildt med friskbagte pølsehorn og lune gulerodsboller.
I øjeblikket er det kanelsnurrer :-)
Mit yndlings bagværk er Lucia brød ;-) Små saftige og indbyder til et dejlig lag smør!
Ølandshvede slaskebrød m. Rosmarin og flagesalt eller brændenældeboller er det store hit her for tiden :)
Mit yndlings-bagværk er uden tvivl kardemommeknuder!
Elsker den lækre, søde og sprøde konsistens og denne skønne kombination af kardemomme og kanel…
Jeg elsker kanelsnegle!
Min kære mors hindbærsnitter med hjemmeavlede hindbær. Spændende lodtrækning og jeg har nogle surdejsbrød som har brug for et hjem.
Lige nu er mit favorit bagværk pandebrød med nigellafrø på toppen. Bruger dem til suppe, smurt som sandwich eller bare smurt med lidt smør når de stadig er nybagte og lune.
Jeg elsker kanelsnegle!
Mit ynglingsbrød er alt brød, der ikke indeholder hvedemel og sukker.
i ojeblikket er det Sarah Brittons mel-fri brod med nodder og fro som jeg bagte sidste weekend :)
Hjemmekogte og bagte bagels med havsalt og ristede sesamfrø er vist min favorit for tiden. De smager underskønt med cream cheese, røget laks, æble og brøndkarse. Mums!
Sådan en kasse ville passe perfekt i vores spisekammer, hvilket vi er er nogle af de få der stadig har! (fordele ved at bo på en gård)
Et lækkert hjemmelavet rugbrød, der er helt friskbagt og lunt. Så behøver man faktisk ikke engang pålæg, da kernen er så blød og lækker. Mmmh!
Hmm den var svær! Tror d må være kanelsnurre;-)
Mit yndlings bagværk er helt klart, når min surdej hver 10. dag kalder på mig, og der igen skal bages det lækreste rugbrød. Helt fra jeg går i gang til processen er slut ca. 12 timer efter løber mit mundvand. En nybagt og dejlig klæbrig skive varmt rugbrød lige fra ovnen med lidt smør, som smelter med det samme. Der er ikke noget bedre! :-) Kalder på en brødkasse, det kan putte sig i… ;-)
Helt klart gulerodskage med et tykt lag creme Cheese – frosting på toppen!
Kanelsnegle er en hitter – alternativt har jeg prøvet dine speltsnurre!! Mums!!!
Min mors gulerods/græskarbrød. Det smager så englene synger!
En lun banankage med nødder og mørk chokolade! Mums!
helt klart en snasket kanelsnegl :)
Yndslingsbagværk: Fynsk brunsviger! – men fra en bager.
Skal det være yndlings-hjemme-bagværk, så må det være når kæresten bager rosinboller.
meget smukke ting på hjemmesiden. Mit yndlingsbagværk er brød. Det er et tæt løb med kager, men det må blive mine hjemmebagte boller. gerne med ægte smør på den lunde overskårede bolle.
(hvis det skulle være kage-agtigt tror jeg jeg er gladest for tærter. æble, bær, pære osv.)
Sikken en fin kasse og lækre billeder :)
Hm, yndlings-bagværk, den var svær: Må blive cheesecake der vinder, det skal jeg snart lave igen, smager lige godt hver gang!
Tebirkes
Müslibar!<3
Brownie!!!!
De koldhævede morgenboller som er fast indslag hver weekend ;-)
Min mors gulerodsboller er helt fantastiske, så er total yndlingsbag :)
Et godt gammeldags groft rugbrød, simple as that..
Det er svært, men det må helt sikkert være rustikke chokoladeboller med store stykker mørk og fyldig chokolade og små stykker hakkede mandler!!
Love, love, love :)
Ikke et fair spørgsmål Ditte;) Men det må være kanelsnegle!
Lige for tiden er jeg helt vild med og bage brød af majsmel :) så lækkert og nemt, og det bedste er cornbread med rød cheddar ost :) kan anbefales :)
Det er mig simpelthen for svært at nævne kun en ting, da jeg elsker stort set alt bagværk :-) men min mors fastelavnsboller er nok prikken over i’et ;-)
Er stor fan af The Oak Men, så håber meget på at blive den heldige vinder :-)
Yndligsbagværk forandrer seg stadig, men i disse dager er det myke burgerboller som er den største hitten. Eller brød med hytteost. Eller en mørk chokoladekage. Men en av de tre er det helt klart ihvertfall!
Har just nyeligt fundet din blog og følger den nu med spænding og glæde! så vil lige benytte lejligheden til at sige tak for et dejligt æstetisk, livsbekræftende pust i-og af hverdagen! dejligt at støde på ligemænd, som ikke bare ryster på hovedet (omend godmodigt), hver gang man liiige skal have et billede af maden, og “ja også denne her kop kaffe” :-)
yndligsbagværk… det kan man jo ikke… men har en svaghed for surdejsbrød med kommen, vandbakkelse, og ikke mindst smørbagte birkes, med masser masse blå birkes!! Mere birkes til folket!! kardemomme i bagværk er bestemt heller ikke at kimse ad!
Pull-apart Bread er det bedste bagværk ever!
Sikke en fin kasse. Jeg er egentlig uddannet sløjdlærer, men har aldrig undervist i faget. Kassen ville virkelig blive værdsat her hos mig. Jeg holder meget af bage. Mit favoritbrød er et langtidshævet brød med ruggryn og speltmel i rugbrødsform.
Venlig hilsen Louise
Koldhævede boller i diverse afskygninger. Jeg bager nærmest en ny version hver uge og spiser dem til alle måltider. Det er nemt, lækkert og hjemmelavet. Mmm …
Jeg er fan af verdens bedste brød aka grydebrødet…… mums
Yndlingsbagværket må helt sikkert være koldhævede grovboller. Har altid nogle liggende i fryseren.
jeg elskerelskerelsker hjemmebagt rugbrød! hjemmebragt go home :)
virkelig fin brødkasse/”rugbrødsvugge” :)
Lækkert hjemmebagt surdejsrugbrød med græskarkerner på toppen og sprød skorpe!
Hjemmelavet brunsviger med lakrids! Mmm det er guf!
Speltboller er lækre, men altså en god chokolade kage skal man heller ikke kimse af. Muuuums. Men okay det bedste er helt sikkert en hindbærsnitte, en lækker kæmpe en fra lagkagehuset her i Aarhus. Det er bedst! Kæmper virkelig for at lave den bedste selv, men det er som om bagernes bare er bedst !
Det må da være et lækkert bananbrød med nødder og mørk chokolade eller dadler i, som bare bliver ved med at være lækkert og tilfredsstillende til den søde tand <3
oakmen er HOT!
Yndlingsbagværk må være min farmors kager – hun havde adskillige på repertoiret, men hendes makronkage var især god. Når vi snakker om ting der passer i en brødkasse elsker jeg boller med en god sej krumme.
Alt bagværk indeholdende kanel, sukker og smør er jeg fuldstændig tosset med!! – Og det være sig både i form af gifler, snegle og ikke mindst snurrer :)
Jeg er ikke den store bager – det er min kæreste til gengæld! I øjeblikket nyder jeg hver en krumme af et Poilâne brød! Kærlighed og nybagt brød – hvad mere kan en kvinde forlange!?
Rugbrød, uden tvivl. Det kunne jeg ikke leve uden! :)
Mors kanelsnegle!! :)
Det dejligste rugbrød, bagt efter min farmors opskrift. Sprødeste skorpe og masser af gode kerner. Perfekt! /Christine
Jeg er fuld anstændig tosset med browines, og gerne Claus meyers opskrift, hvor der indgår så meget chokolade og æg, at man i starten var overbevist om det vr en s rkive fejl… Kagen holder sig godt i køleskabet længe, hvis man ikk spiser af den …. :)
Mit yndlingsbagværk er nok kanelkrøller med kardemomme. Altså de svenske kanelsnegle, som er foldet en hel masse gange inden de snoet. Jeg tror egentligt at de hedder kanel-snurre, men jeg syntes det lyder bedre med kanelkrøller. Og, hvis man lige putter revet æble ved, bliver de ekstra gode.
Jeg elsker næsten al slags bagværk, men en lækkerbidsken forbliver min yndling – nemlig croissanten! :)
Og ville elske at have den flotte brødbakke stående i mit køkken – virkelig et smukt stykke design!
Kære Ditte.
Mit yndlings bagværk er og vil helt sikkert altid være kanelsnegle.
Sådan en lun, nybagt kanelsnegl er bare noget af det bedste!
Mange Hilsner Rosemarie
Mit yndlings bagværk er og blir hindbærsnitter, de gør mig lykkelig ;-)
Jeg er højst sandsynlig jordens største fastalavnsbolle-elsker. Intet mindre. Guldklumperne bliver produceret hele året rundt!
Uden tvivl friskbagt rugbrød med den knasende og sprøde skorpe – det er himmelsk :)
Alt hvad min kæreste har bagt og lagt sin kærlighed i, så længe noget er bagt med kærlighed er det stort set altså en oplevelse at smage :)
Det må vist være koldhævet brød. Elsker det!
Og The Oak Men laver virkelig lækre sager. Krydser så meget fingre for at vinde. :)
Alt hvad min kæreste har bagt og lagt sin kærlighed i, så længe noget er bagt med kærlighed er det altid en oplevelse at smage :)
Et nybagt franskbrød er altid et kæmpe hit, men noget der gør mig næsten helt blød i knæene er tebirkes! Har desværre ikke fået tid til at forsøge at lave dem selv, men det må der snart laves om på! :)
Crossainter, Uhm det er toppen!!!
Mit yndlings bagværk er et lækkert brød! Blødt, sprødt og lunt…KH
Rugbrød gør mig altid blød i knæene! Og ja det skal være den hjemmelavede slags. Jeg har en surdej, jeg arbejder videre på gang på gang, og jeg lader rugbrødsblanding hæve først 24 timer, derefter yderligere 6 timer med frø og øl! Det bliver altid det mest fantastiske og uundværlige i mit daglige liv! Jeg ved slet ikke, hvordan jeg overlevede, før jeg selv begyndte at bage rugbrød. Mit råd til alle er – bag rugbrød selv. Det er det letteste og mest fantastiske!!!
Jeg er vild med meget bagværk, men hvad slår nybagte boller en morgen i godt selskab? – intet!
Store, lækre, chewy chocolate chip cookies! Mmm!! :)
Jeg bager surdejsboller/brød hver anden dag, så nogen i husholdningen må virkelig kunne lide det. De bliver altid lavet på slump med en klat surdej fra sidste gang og flere forskellige slags mel, nogen gange kerner. De ændrer sig efter hvad jeg har i huset, men surdejen længe leve. I den søde afdeling er jeg ret vild med citron-marengstærte. Sprød tærtebund, sur-sød citroncreme og sød sprød marengs på toppen. Uhmmm. Nu har vi igen mange æg fra hønsene, så måske er det tid til en tærte igen?
Mit ynglings brød er svensk valnøddebrød lavet af stenkværnet rugmel og ølandshvede. Og så kage….alle mulige slags hjemmebagt kage
Vh Charlotte G
Det er alt for svært at vælge! Der er så mangle lækre forskellige bagværk, så det er alt efter hvad mit humør er til. Alt fra hjemmelavede boller om morgenen, til en lækker chokoladekage til dessert.
En ting er sikkert denne brødkasse vil pynte godt i mit køkken hvor vi netop mangler en brødkasse.
Jeg elsker at lave verdens bedste brød. Både fordi det er simpelt, men også måden det laves på i min römertopf. Det gør bagværket lidt mere spændende :)
Jeg er helt vild med hot cross buns. Engelske påskeboller. Stiftede bekendtskab med den under en rejse til australien, de er blevet bagt mange gange siden. Påske eller ej. Hver gang vækker de stor begejstring.
Og nu nærmer påsken sig, super undskyldning for at bage et nyt parti.
Fantastiske brødkasser! Husets bagværk her er banan cupcakes..
Din opskrift på surdejsboller er en klar vinder hos mig. Efter et bagekursus hos Meyer, gik der laaaang tid før jeg fik råd til en røremaskine – og da den kom i hus, gik der laaaang tid før jeg lykkedes med dejens konsistens.
Din opskrift på Rugboller med surdej var forløsningen – pludselig var dosering og røretid rigtig – og de smagte fantastisk.
Så jeg skylder dig en stor tak :-)
Det er en skøn, skøn kage som hedder karens gode kage. Den består af en lækker lys kagebund, oven en let og luftig merengs, ovenpå igen en skøn blanding af flødeskum og cremefraiche og til slut dækkes kagen af række efter række med forskellige frugter. Mums … det er bare sagen :-) ps. er vild med din side :-)
Hvor er det en fantastisk brødkasse, jeg elsker ting der er multifunktionelle:)
Svampet gulerodskage med rosiner, det smager fantastisk:) I den lidt sundere ende er det rugbrød – jeg elsker, elsker virkelig et godt hjemmebagt rugbrød:)
Jeg vil nok sige nybagt rugbrød, mens det stadig er lunt med smør på, nam.
men hvis man kan kalde madtærte for bageværk er det helt kart det der ligger øverst på min liste!
Uh, det er svært for jeg elsker virkelig bagværk. Men croissanter og min mors gamle opskrift på snoede grovflutes er favoritterne :)
Elsker stort set alt der kommer ud af ovnen friskbagt, men en god saftig, krydret gulerodskage er bestemt et godt bud:-)
Mit ynglings bagværk er stadig min mors kerneboller :)
Waw, sikke en skøn konkurrence! Jeg er stor fan af surdejshævet brød som jeg dog ikke har kastet mig ud i selv at bage (endnu), så det nyder Meyers Bageri og Emmery’s godt af. ;)
Det bedste bagværk jeg nogensinde har smagt er et saftigfugtigt tungt brød spist med friske tomater og ost i Portugal i sommer.
Men ellers vinder surdejsbrød generelt :)
Hindbærsnitter!
Mit yndlings er de grove boller, jeg bager på slump hver uge.. Uhm, sådan en bolle til morgenmad, eller eftermiddags måltid er bare lige i øjet. Prikken over i’et :-)
Kh Julie
Hjemmebagt! Lige meget om det er surdejsbrød, kanelsnegle, drømmekage eller boller, bare det er hjemmebagt!
Verdens bedste brød med ølandshvede, bagt i stegeso.
Hold fast, den er lækker.
Yndlingsbagværk er lunt kanelbrød!
Uha, sikke et spørgsmål! Jeg har MANGE favoritter, da det afhænger af humøret :)
Nogle dage er det nybagt, lunt rugbrød, andre dage mors geniale æblekage… Og så igen – blødende chokoladekage er altså også ALTID et hit! :)
Friskbagt brød en søndag morgen som sætter et smil på læben hos min skønne mand og søde børn – det er ynglings – ligemeget hvad det så er der kommer ud af ovnen :)
Det bedste brød er grydebrød og den bedste kage er Gateau Marcel
Rabarbertærte er helt klart en af mine yndlings! Elsker den grønsag og glæder til det bliver sæson igen.
Helt sikkert en god, solid cheesecake med skovbærtopping!
Det må være min egen opskrift på nemme og sunde rugboller med tørret frugt i. SÅ lækre! I den lidt mere syndige kategori er svaret Anne au Chokolat’s chokoladeballad – mmmmmh. Krydser fingre for at den smukke brødkasse ryger min vej :-)
Helt klart koldthævede brød og boller. Nice and easy og meget tasty :-)
ihh.. se det er smukt håndværk! Hmm yndlingsbagværk? Det må nok være min gulerodskage – den slår aldrig fejl. Er supernem og bliver altid flot høj men samtidig dejlig fugtig. Og kommer man et ordentlig lag glasur/frosting/creme med flødeost og revet citronskal ovenpå og topper med valnødder, så imponerer den også gæster ganske fint :-)
Mit yndlings-bagværk er suverænt min mors vandbakkelsekagemand/-kone som hun trofast lavede til os alle (4 børn i flokken) hver gang vi have fødselsdag (1 til familiefødselsdagen og 1 til børnefødselsdagen x 4 = 8 gange om året + det løse, pheew) indtil den dag vi blev 18.
Derfra måtte vi selv lave dem og de bliver jo bare aldrig lige så gode, vel? Mors er bare bedst!
Hvor er det lækkert håndværk fra The Oak Men… Mit absolutte ynglings bagværk er Mayers ølandshvedebrød. Det har en utrolig saftig krumme, sprød skorpe og vidunderlig smag :-)
Åh, det må være svenske kardemomme bullar – kanelbullens lidt oversete lillesøster!
Sikke en flot brødkasse – og super flotte ting på Oak Mens hjemmeside.
Herhjemme elsker vi koldthævede boller søndag morgen og sprødt knækbrød til eftermiddagssnack efter skole og vuggestue.
Det er dine Skærtorsdagsboller. Som jeg bager et par gange om ugen til stor glæde for min kæreste. Har udskiftet hvedemelen med en ølandsvariant og det giver lidt sødme og gør dem bare endnu bedre.
Uh, det er svært. Jeg elsker mit eget brød. I alle afskygninger. Men skal jeg vælge een så må det blive kransekage. Hehe… Kan spise det året rundt.
God dag til dig. Herlig konkurrence.
Mange hilsner
Maj
Jeg har en svaghed for en lækker hjemmelavet sommer-lagkage med massere af jordbær!
Vil vildt gerne vinde den brødbox – “verden bedste brød” er helt klart min favorit – lige nu ligger der et nybagt et i mit køkken, bare ærgerligt at jeg ikke er dér lige nu! :)
SMUK SMUK brødkasse. Elsker alt hjemmebagt, men citrontærten er min absolutte favorit :)
Sikke en smuk brødkasse.
mit yndlingsbagværk er et lækkert kernerugbrød :) Mums, endeskiven smager godt lun med en skive ost på
Helt lune fødselsdagsboller! Det er den største luksus jeg kan komme i tanke om når det kommer til bagværk :) og så skal der god gammeldagssmør og en skive pålægschokolade på :-) mums!
Det er “Verdens bedste brød” der bages i en varm gryde i ovnen. Jeg skifter selv meltyperne ud.
Selvom jeg virkelig elsker kage… så er jeg nok en endnu større brød elsker. Så mit yndligsbagværk må være helt friskbagte boller med smør.
Jeg elsker alt (hjemmebagt) brød! Men den eneste ting jeg ikke ville kunne leve uden er dejligt saftigt og kernefuldt rugbrød – en all time favourite.
Boller, boller og boller.
Der er ikke noget som hvede med tandsmør :)
alt nybagt bagværk er lækkert. Det at vide at der nogen der har brugt tid på at lave noget helt fra bunden er skønt. Så tak til alle bagere, jeg nyder frugten af jeres anstrengelser!
I Aalborg ligger Penny Lane, som er en kombineret café/butik/bager, og der laver de mit yndlingsbagværk: Boller med spelt & store stykker figen. De smager så godt! Men det gør nu alt, hvad de bager, så jeg kan klart anbefale et besøg der, hvis man er i Aalborg :)
Knækbrød. Enkelt og simpelt knækbrød. De er bare fantastiske at have til snack eller til frokost hvis man ikke har tid eller overskud til andet.
Store snaskede lækre bløddejssnegle med sukkerdrys – ikke alt det glasur der :) GUF!
Simple and easy bananabread with chocolate chips, yum!
Mit ynglingsbagværk er fastelavns boller med creme – det er en skam de har fået det navn, så er det svært at lave dem på andre tidspunkter af året end omkring fastelavn. Dog tror jeg at jeg sætter endnu større pris på dem, da de er en sjælden gæst:) Anna
Sprøde lyse boller med durum er yndlings. Det er simpelthen så lækkert når de er nybagte med smør på og måske lidt hjemmelavet marmelade. :)
Øhm, rugbrød? Jeg har cøliaki, så det har været lidt af en prøvelse at finde noget rugbrød, som smager godt, mætter og stadig er proppet med kerner. Og så kan jeg spise rugbrød med alt – spejlæg, Nutella, hummus, marmelade and what not.
Mit hjemmebagte rugbrød kan jeg ikke undvære!
Jeg har altid gerne ville lave min egen surdej og bage mit eget rugbrød; er nemlig en kæmpe fan af netop det bagværk!
Åh, det er da svært – jeg har adskillige slags bagværk der står højt på min præferenceliste, og alt efter smag og og humør kan jeg da foretrække forskelligt fra dag til dag.
Men hvis jeg blev spurgt i dag – og det gør jeg jo ;-) – så kunne jeg lige nu godt sætte tænderne i en lun, let sødlig, hjemmebagt gulerodsbolle med hørfrø, græskar- og solsikkekerner i …smurt med dejligt koldt, økologisk smør. Åh ja, det ville slet ikke være så tossset endda :-) – måske man skulle bage sådan en portion i dag ;-)
En lækker, friskbagt og lun æbletærte vil altid være min favorit :)
Helt sikkert bagels! De er fantastiske madpakkebrød med deres seje krumme :-) Og så er det sjovt at koge sit bagværk!
Jeg elsker gulerodsbrud. De er lette, bløde, saftige og fyldt med lækre kerner! <3
Det må være En Meyer-inspireret Chokoladetærte med karamel og karamelliserede pærer… Den er guddommelig :)
Svampet græskarbrød fyldt med tørret frugt, nødder og æbler!
Jeg er helt vild med Cannelés. Den fantastiske kombination af det bløde indre med vanilje smag og det sprøde karameliserede ydre. MUMS
Uh! Der findes jo mega meget godt bagværk… Vandbakkelser med råcreme og chokoladeglasur – Hvis de ikke tæller som bagværk ( de bliver jo da bagt), så roulade med hjemmegjort syltetøj eller fløde/nougat/nødde creme. Og hvor er det en meget smuk brødkasse :)
Mit yndlingsbagværk er brød. Jeg laver brød efter mit øje og med surdej, vand, god mel og salt. Så er det lavet med omhu, kærlighed og tid og smager skønt lunt med smør og selv dagen derpå pga surdejen, som holder det frisk og saftigt længe.
Hvor er det en fed idé med den brødkasse!
Er vi i brødafdelingen, nu det handler om brødkassen, må det være et havrebrød. Stort, saftigt og velsmagende. :)
Croissanter med chokolade og marzipan er en klar vinder!
Uuhm, det må være et fransk bondebrød! Det er gode sager :)
Bananbrød sødet med dadler og masser af nødder. Og så er det endda uden sukker!
Jeg elsker helt almindelige fødselsdagsboller.
Gælder det bare at skrive kage? Selvom det jo ikke er helt sandt, for hjemmebagt brød og boller er jo også fantastisk. Faktisk spiser jeg aldrig rugbrød medmindre det er hjemme-(eller bager)-bagt.
Jeg elsker bare alt der er hjemmebagt med kærlighed. Så jeg har slet ikke et ynglingsbageværk.
Elsker kanelboller! Vh Ulrika
Inspireret af din opskrift bagte jeg i fredags Kanelsnurrer – hold nu op de blev gode! Det er helt sikkert mit nye yndlings bagværk :P
Helt klart hindbærsnitter – de er altid hyggelige og selv når de ikke er gode er de ok!!
CHOKOLADEKAGE :O)
Favoritten er og bliver: Dittes Kongekage # 2
Wauv.. siger jeg og hele min famlilie bare (:
MUMME..
Mors hjemmelavede jordbærtærte!!
Det er og bliver min favorit, uff!
Uhh, mit yndlingsbagværk er og bliver kanesnegle! Det har det været lige siden jeg var 9-10 år og begyndte at få lov til at bage lidt selv. Ihh, nu får jeg helt lyst til kanelsnegle :-)
Mine favoritter er chokoladekage, grovboller og muslibar :O)
Uh, den er svær! Men en lækker hjemmebagt og lun grovbolle med smør, mums. :)
Ihh hvor er den lækker!!
Jeg eeeeelsker kager og hygger mig så fantastisk godt med det, men rugbrød må simpelthen være den største favorit.. Jeg LÆNGES, når jeg er i udlandet og jeg synes at et godt pålægsbord med super godt rugbrød er ren lykke :)
Jeg elsker hjemmebagte boller i alle afskygninger! fødselsdagsboller til fødselsdage, grovboller til hverdag, osv.
Grovboller er især mit favoritbagværk:)
Nybagte, grove boller med nødder og tørrede frugter i :-)
Mit yndligsbagværk er for tiden et økologisk surdejsbrød fra et lokalt bageri her i Göteborg, som hedder Alvar & Ivar. Brødet har sprød skorpe, store luftige huller og smager HIMMELSK.
Tak for link til den fine webshop, som jeg straks tjekker ud!
Uha det er svært at vælge – men min ynglingsopskrift må være æblekage bagt med store stykker mørk chokolade og mandellåg. Men jeg bager også en masse brød og kunne derfor godt bruge sådan en smuk brødkasse.
Verdens bedste brød, bagt i støbejernsgryde , helst af mel fra aurion!
Endeskiven fra et nybagt rugbrød med smør på. Det er intet mindre end delikat, når det smelter på det lune brød, og så smager hjemmebagt rugbrød mindst lige så godt som kage!
Det er godt nok en fin kasse :)
Yndlingsbagværk er nu en svær størrelse… det kommer jo meget an på humør.. Men hvis jeg endelig skulle vælge er det den franske kage, cannelés.. De smager ganske enkelt guddommeligt! Når det så er sagt, så er et friskbagt rugbrød nu heller ikke helt af vejen :)
Det aller bedste må være nybagt surdejshvedebrød med smør – intet slår det!
Yndlingskagen er chokoladekage , svampet og lækker med lækker tyk glasur
Uh, skøn præmie!
Jeg synes faktisk, at det er et ret svært spørgsmål, for jeg har maaaaaange favoritter. Men mår man kun må vælge én ting, må det næsten blive kanelsnegle
Prøvede Kongekagen forleden dag – det bliver ikke sidste gang :-)
Yndlingsbagværk…. Hmmmm, det er svært at vælge, men så må det være en rigtig lækker, svampet, simpel æblekage med mel, sukker, æg, kardemomme og MASSER af smør :-) Selvfølgelig serveret med creme fraiche!
Hvor er den bare fin, den brødkasse. Den ville passe perfekt i mit lille køkken og holde mit brød frisk længere! :)
Mit yndlingsbagværk må blive – på trods af diverse yndlingskager – mine koldhævede grovboller. Lavet uden opskrift og derfor aldrig helt ens. En grunddej af gær, vand, lidt olie, tykmælk, salt, fuldkornshvedemel, hvedemel og en hulens masse kerner. Jeg bruger, hvad jeg lige har i skabet, og jeg har prøvet at variere med diverse nødder, tørrede bær, revet gulerod og rødebede, og uanset hvad bliver de altid virkelig lækre!
De redder mig, når jeg kører død i rugbrødsmadder, og så er de ideelle til et studie-budget.
I øjeblikket er det min æbletærte med sprød bund og marcipan :)
Uden tvivl hindbærsnitter!
Åh! Hvis der er noget jeg sukker efter, så er det en sprød marengs fyldt med træg tyggegummi, nødder og chokolade toppet med blød fløde og syrlige hindbær! LOVE IT!
Rugbrød!
Dine fastelavsboller! Og pølsehorn. Og koldhævede ciabattaboller.
ny bagte grovboller og kanelsnegle kan altid ALTID gøre en weekend lidt bedre:-)
Mm.. Så er det jo her, at man skal vælge side; brød eller kage? Jeg tror, at mit yndlingsbagværk må blive lækre, koldhævede grove boller med masser af kerner og frø. Helt lune og med iskoldt smør. Mums!
Helt klart; Hjemmelavet snasket brunsviger. Et af de stykker, hvor dejen er fladest og med masser af fyld :-)
Mit yndlingsbagværk er noget så simpelt som et godt hvedebrød, gerne på ølandshvwde eller anden hvedesort, og så bare med smør. Intet slår et godt brød hvor kornsmagen er i højsædet.
Et nybagt groft rugbrød med masser af kerner, frø, kanel og tørrede frugter. Yes.
Hjemmebagt lyst brød – alt behøver ikke være groft i disse tider :)
Stenkværnet mel, godt med kerner og væske. Ingen surdej, gær eller andre tilsætninger.
Det er brød i verdensklasse!
Tilbehør: En fantastisk Arla Unika ost.. Så er man i himlen :)
God weekend & Tak for en fantastisk blog.
Grydebrød – det gøres ikke nemmere og smager helt fantastisk
Jeg ELSKER kokostoppe, kokosstjerner, kokosmakroner og kokosting. De kan varieres efter humør f.eks. med citronskal. Det er i øjeblikket mit yndlings bagværk:)
Jeg har noget for rustikke rugbrødsboller med store stykker mørk chokolade i. De mætter godt samtidig med at min søde tand bliver glad og tilfredsstillet på en god måde. Skal det være rigtig luksus putter jeg også rosiner i og topper med græskarkerner.
En lækker lun kanelsnegl er der intet der slår!
Så skulle det da lige være en lækker hvid bolle lige ud af ovnen med smør og ost :-)
Jeg elsker Meyer kanelsnurrer. De er silkebløde og uimodståelig flotte.
Åhh, det er jo umuligt at vælge. Det må være min mormors chokoladekage som bliver bagt alt for lidt her i huset! :)
Sikke nogle fine ting de laver :) Mit yndlings bagværk er fornyligt blevet macarons, efter jeg med succes fulgte din opskrift – de blev super lækre :)
Åh, mors hjemmelavede rugbrød
Sikke en lækker kasse!
Jeg må nok være “kedelig” og sige, at mit yndlingsbagværk altid vil være chokoladekage… måske endda en brownie! Kan bare ikke få chokolade nok ;)
Der er intet der stikker et godt hjemmelavet surdejsbrød! Og dog…det skulle lige være min old-school favorit: svampet banankage med chokoladestykker!
Jeg har svært ved kun at nævne én. Men mit valg er faldet på et bananbrød.
1. Det er et utrolig nemt brød at smække sammen på kort tid, når man får gæster.
2. Med glasur på toppen og man har en fantastisk kage
3. Alene eller med en skive ost og man har et lækkert mellemmåltid.
Din blog er virkelig inspirerende og jeg glæder mig meget til at lave en masse spændende salater fra din nye bog, når den udkommer.
Friskbagt rugbrød lavet på surdej arvet fra min far – intet over, intet ved siden af.
Jeg elsker simpelthen at bage – specielt kage :) Det giver en speciel nydelse og ro, som man bare ikke får andre steder. Jeg synes derfor det er fantastisk svært at vælge, hvad mit yndlings bagværk er. Derfor tror jeg, at jeg tuer til det bagværk jeg i øjeblikket bager mest: Grovboller med diverse nødder, gerner og tørret frugt. Kombinationen af den varme bolle og det søde fra de tørrede frugter kan redde min morgenmad til enhver tid!
Ak og ve, min fine metalbrødkurv er på uheldig vis endt nede bag indbygget køleskab, men mine græskarkerneboller ville også ligge dejligt i en brødkasse fra The Oak Men:-)
Mors ny-og hjemmebagte hvaregrynsboller med massere af smør, mmmmh :)
Mmhhh, nybagte amerikanske cookies lavet efter fuldfed opskrift fra guds eget land – meget forbudt og meeeget lækkert!
Kerneboller er min favorit…
Og ellers alverdens kager er altid god:)
Mit ynglings bagværk er dine spletboller. Jeg bager dem hele tiden i forskellige afskygninger, men inspirationen kommer fra din blog.
Min far er bager og noget af det bedste jeg ved er rundstykker!!! Et overdådigt morgenbord med masser af forskellige slags gode danske rundstykker med masser af gode oste og marmelader!!!
Jeg elsker krydderi kage også kaldet engelsk søsterkage. Den et bare så lækker. Og super-nem at bage. Krydderi-blandingen købes færdigt hos dr. Oetker.
Uha, det er en udfordring du har givet os. Jeg må nok tilstå af yndlings-bagværket i skrivende stund er min kære lillesøsters foccacia med olivenolie, frisk rosmarin og salt i flager. Svært at indrømme, men hun gør det godt! Og uhm hvor det smager til alverdens mad eller bare som snack med en klat kold smør på. Wauw!
Mit yndlings bagværk er en opskrift på foccacia som jeg har tyvstjålet fra en kok i Århus der hedder Rasmus. Vi var ejere af en restaurant i Vejle der hed Baroli, og der brugte de opskriften med fordej, lang æltetid i maskine og koldthævet. Det var den mest fantastiske seje struktur med dejlig syrlig smag og masser af salt og rosmarin. uhmmm… de bruger stadig opskriften på en anden restaurant som var i samme ejerskab.
Uhh, selvfølgelig er det alt efter årstiden, hva jeg syntes der er lækkert. Gulerodskage med masser af cheesefrosting, en lækker bolle er altid godt. Der er bare så mange lækre ting, så det er vanskeligt at vælge ;)
Det må helt klart være kræmmerhuse med jordbærskum :-)
Min mormor bagte dem altid, så et dejligt minde om hende, og da jeg fik hendes håndskrevne kogebog, fortsatte jeg med at bage dem.
Er imponeret over alle dem, der kan vælge ET yndlingsbagværk, for det kan jeg ikke.
Elsker min farmors hjemmelavede brunsviger, nybagte kanelsnurrer, verdens bedste kanelsnegle med marcipan i remoncen, et godt foccaciabrød med frisk rosmarin, cookies med MEGET chokolade, nærmest alle former for nybagte boller – men især de koldthævede, drømmekage, fastelavnsboller året rundt, jordbærtærte når det er jordbærsæson og ja, jeg kunne jo nok blive ved med at remse op.
Det siger måske noget om mig, at det meste er søde sager, men men men – det smager jo også fantastisk :-)
Nybagt brød. Processen med at skabe lige den dej. Og næste dag dufte og smage resultatet af lige den dej.
Min absolutte favorit er honningkage :)
Mit yndlingsbagværk er det hjemmebagte rugbrød som min mor altid har bagt og som jeg nu også bager. Surdejen fik hun af en veninde for næsten 40 år siden, og den er så fortsat hos mig:-) Det er da lidt sjovt.
Hjemmebagte kanelsnurrer eller min kærestes hjemmelavede/bagte pølsehorn! :-D
Jeg en særlig kærlighed til min fars hjemmebagte rugbrød – jeg tænker altid, at det er sindssygt, at rugbrød kan smage endnu bedre end kage!
Jeg elsker min mors gulerodsbrud, præcis en time efter de er bagt. Så sprøde udenpå og bløde (og lune) indeni. Og så med brie og marmelade. Det bliver ikke bedre.
Det er Meyers ølandshvedebrød – uden tvivl :)
Uhhhh, den er svær!! Der findes jo så meget fantastisk bagværk – livet er virkelig for kort til toastbrød fra Netto.
Jeg har selv lige præcis taget koldhævede boller med soltørrrede tomater og chiafrø ud af ovnen her til Morgen. Og de blev nydt med tandsmør. Generelt elsker jeg grove koldhævede boller – smagen bliver bare helt fantastisk.
Ellers elsker jeg virkelig min mors ciabatta og squashkage med hasselnødder og citronglasur.
Uha, den er godt nok svær! Jeg er vild med koldhævede boller med chokoladestykker og nødder.
Krydser fingre for, at jeg bliver den heldige vinder.
God week!
// Josefine.
Hmmm… Ynglings bagværk: Hvis det er kage, helt sikkert en rigtig god tung chokoladekage med masser af chokolade. Brød: Frisk bagte boller.
Uhh, det må nok være macarons! Faktisk blev dine første macarons også mine første:-)
Hmm.. Det er godt nok svært! Der findes SÅ meget godt hjemmebag, så det afhænger meget af tidspunktet. En endeskive af nybagt rugbrød med smør, Antons yndlingsbrød, brownie…. Jeg tror, mit yndlings bagværk i denne omgang bliver den lækre kage pavlova :) Den smager vidunderligt med lidt flødeskum og friske bær på – prøv den, hvis den ikke allerede er afprøvet!
Drømmekager-for mig er det lige nøjagtigt det!