The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Sommerpizza med pesto

af Ditte Ingemann 14. august 2012

Imens alle naboerne grillede, bagte jeg i stedet pizza, hvilket viste sig at være et glimrende valg. Jeg er efterhånden en habil pizzabager, men aftenens pizza blev altså bare ekstra suveræn god – jeg har netop indtaget sidste bid og måtte skynde mig at dele opskriften med jer.

Normalt bruger jeg både hvede- og durummel til dejen, men i dag købte jeg manitoba hvedemel(tipo 00) i Netto og jeg har det mistænkt for at have gjort underværker for bunden. Derudover bruger jeg også min trofaste bagesten, som altså også bidrager til den bedste pizzabund.

Min opskrift er til 2 pizza’er – passende til 2 personer og hvis man er heldig er der et stykke til frokosten dagen efter!

Tomatsauce:

1 ds hakkede tomater
1 tsk groft salt
1 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg
Sort peber
Et nip sukker

Det hele blendes sammen og smages til. Hvis der er en rest tomatsauce i overskud, kan den sagtens fryses til endnu en omgang pizza.

Pizzabund:

5 g gær
0,5 dl surdej (undlades hvis man ikke har surdej og mængden erstattes af vand)
2,5 dl koldt vand
1 tsk groft salt
Ca. 350 – 400 g manitoba hvedemel (en blanding af durum og tipo 00 kan også bruges)

Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud. Kom fyld på og bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 10 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.

Mine pizza’er blev i dag toppet med frisk mozzarella, gedefeta og hjemmelavet persille pesto – og efter de var bagt kom der rucola og frisk oregano på. Mulighederne er mange, men denne variant er meget lækker og sommerlig.

Sommerpizza med pesto was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
25 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
gedegalettes med rødbede & ramsløg
næste
Omvendt blommekage

Mere af det samme

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Quinoa & Blomkål

31. oktober 2013

Dal Bhat fra Nepal

17. april 2017

5 efterårsopskrifter med græskar

15. oktober 2018

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Kikærtegryde med aubergine & spinat

11. april 2018

Hurtig og nem hverdagsmad

9. september 2014

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

25 kommentarer

Lene B 14. august 2012 at 19:48

Ser super lækker ud, den combo skal helt sikkert afprøves. Vi bager pizza på grillen, til den helt store guldmedalje, for tiden. De bliver bare SÅ gode! Og det bedste af det, børnene elsker det.

Svar
Ditte 14. august 2012 at 20:20

Lækkert med pizza på grill – det kunne jeg godt finde på at kaste mig ud i! Tak for tippet, Lene :-)

Svar
Natalie - nataliechristina 14. august 2012 at 20:08

Mmmmmmm, jeg kunne godt spise hele den pizza alene lige nu! Lækkert

http://agoodiebag.blogspot.dk/

Svar
Ditte 14. august 2012 at 20:21

:-)

Svar
TildeMa(d) 14. august 2012 at 20:27

Ser godt nok super lækker ud! Sidder her højgravid og får helt lyst til en godnat pizza…..

Svar
Ditte 14. august 2012 at 21:29

Åh nej, så må du i gang i køkkenet :-) er ret sikker på, at det ville være den perfekte godnat-snack!

Svar
Tilde 15. august 2012 at 05:06

Smukke billeder – ser så lækker ud! Du lader ikke din pizzadej hæve før udrulning?

Svar
Ditte 15. august 2012 at 05:52

Tusind tak. Jeg lader ikke dejen hæve – jeg har prøvet rigtig mange måder, både med dej og tomatsauce, og på denne måde får jeg denne bedste pizza. :-)

Svar
maria 15. august 2012 at 06:32

Åh Ditte du tager bare de smukkeste billeder!

@vanloseblues

Svar
Ditte 15. august 2012 at 06:50

Tusind tak :-) Dejligt du kan lide mine billeder!

Svar
Heidi 15. august 2012 at 07:09

For hunna det ser godt ud! :O) Jeg kan også klart anbefale, at bage pizza på grillen – det giver et super lækkert touch til bunden :O) -muuuuums jeg blev sulten nu!

Svar
Ditte 15. august 2012 at 07:16

Tak for tippet – har aldrig prøvet at grille pizza, men mon ikke ugen byder på mere grillvejr, for så skal det testes :-)

Svar
maria 15. august 2012 at 07:17

Forresten :-)

hvordan får du den fin tekst på dine billeder?

Svar
Ditte 15. august 2012 at 07:40

Photoshop :-)

Svar
maria 15. august 2012 at 07:49

Ok tak :-)

Svar
sundhedsbureauet 15. august 2012 at 20:49

Hej Ditte
Ser lækker ud som sædvanlig. Du skriver, at du blender tomatsaucen og bruger den direkte? Du lader den ikke simre og bruger den varm? Jeg har god erfaring med at koge saucen i ca. 1 time, så bruger jeg den varm og den har vildt god smag. – Ja, det er et stort projekt ;-) Lækkert med gedefeta. xx Lone

Svar
Ditte 16. august 2012 at 05:49

Hej Lone, jeg har i mange år kogt og kogt og kogt min tomatsauce – nogle gange i flere timer :-) Jeg synes ikke det er tiden værd. Du har ret i, at saucen bliver lækker, men jeg synes ikke det skal tage for lang tid at lave en pizza, så jeg har droppet det og kan ikke smage forskel :-)

Svar
Karen Glerup 16. august 2012 at 17:15

Skønt Ditte. Tak for inspiration. Drønede ud og købte pizza/bagesten til grillen. Drengene havde kammerater med hjem, så her var “fuld hus”, og de “ælskede” pizzaerne. Havde en koldhævet spelt, durum, rug-dej stående i køleren, lavede en med friske tomater og frisk mozz. + parma-ruccula, en med kartoffel, en svin med svin (bacon og svinemørbrads rest.) og så en rigtig børne, med skinke, tomat og ost. Den sidste klump dej ligger på bagestenen nu og mon ikke der skal smørres en ostemad senere :-) F… Vi er mætte nu.

Svar
Ditte 16. august 2012 at 17:42

Fantastisk! Ihhh hvor lyder det bare lækkert, Karen. Synes pizza’en med svin lyder mega god – den ville falde i god jord hjemme hos mig ;-)

Svar
marla 19. august 2012 at 00:35

Such a beautiful and tempting summer pizza!

Svar
Ditte 19. august 2012 at 06:11

Thanks :-)

Svar
Sara 22. august 2012 at 12:25

Det ser virkelig lækkert ud! Jeg kunne godt tænke mig opskrifter på pesto! :) og hvor længe kan sådan noget holde?

Svar
trine 26. august 2012 at 18:53

Uhmmm, det ser lækkert ud!
Kan du anbefale hvilken en pizzasten man skal købe?

Svar
Ditte 26. august 2012 at 19:33

Jeg har en bagesten lavet af støbejern og med håndtag – jeg er super glad for den og kan klart anbefale støbejern :-)

Svar
Christina 4. september 2014 at 13:24

Det ser virkeligt lækkert ud!
Jeg skal afprøve min første hjemmelavede pizza i aften :-)
Kan det virkelig passe at man kun skal bruge 5 g gær?? Hvorfor så lidt? :-)

Mvh Christina

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen