The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Vegetar

Kikærtegryde med aubergine & spinat

af Ditte Ingemann 11. april 2018

Mens jeg var igang med at skrive dette indlæg kom jeg pludselig i tanke om, at jeg vist ikke har delt en MEGET spændende nyhed med jer. Hvis I har fulgt med på min Instagram, så har I nok allerede opdaget, at jeg for nylig var i Marrakech endnu engang med Anne Hjernøe, og denne gang var det ikke for at afholde en workshop, men i stedet for at arbejde på et fælles bogprojekt. Ja, det er altså lidt vildt, og nogle gange skal jeg lige knibe mig selv i armen, for jeg synes det er så vildt at få lov til at lave en kogebog i Marrakech og så ovenikøbet sammen med dygtige Anne! Bogen handler om krydret mad og bliver fyldt med de lækreste billeder og opskrifter – I kan godt glæde jer til bogen udkommer efter sommer!

Jeg skal nok holde jer opdateret omkring bogen, men nu skal det handle om noget helt andet….. Nemlig en lækker kikærtegryde med masser af smag og krydderier. Selvom jeg snart glæder mig til grønne og lettere måltider, så elsker jeg krydrede gryderetter, som er nemme at lave og rækker til flere dage – netop sådan én er denne ret.

{ KIKÆRTEGRYDE MED AUBERGINE & SPINAT }
4-6 personer

Denne vegetariske gryderet er både nem, billig, mættende og velsmagende. Lav gerne en stor portion, så du kan fryse en portion ned eller have rester til næste dag – retten smager nærmest endnu bedre dagen efter.
Jeg har valgt at smage retten til med harissa, som er en nordafrikansk chilisauce, der kan købes i helsekostbutikker, hos etniske grønthandlere…. eller laves selv.

2 rødløg
5 fed hvidløg
3 tsk harissa
4 tsk spidskommen
2 tsk kanel
salt
4 ds hakkede tomater (1600 g)
4 dl vand
2 auberginer (500 g)
kokosolie til stegning
2 ds kikærter
150 g frisk spinat

frisk koriander til pynt

Pil rødløg og hvidløg og hak begge dele fint. Kom det i en gryde sammen med harissa, spidskommen, kanel, salt, tomater og vand – rør det godt sammen. Sørg for, at gryden kan tåle at komme en tur i ovnen. Læg lå på gryden og stil den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1½ time.

Skær auberginerne i små tern og steg dem lidt ad gangen i olie på en pande, til de er bløde og gyldne på alle sider. Krydr med salt. Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Rengør spinaten grundigt og skær det ud i tynde strimler.

Tag gryden ud af ovnen og rør godt rundt – smag tomatsaucen til og tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Tilsæt auberginer, kikærter og spinat og stil gryden i ovnen igen i yderligere 15-20 minutter.

Fordel gryderetten i skåle og pynt med frisk koriander inden servering – serveres med fx naanbrød eller andet lækkert brød.

Kikærtegryde med aubergine & spinat was last modified: april 11th, 2018 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kanelsnurrer med surdej
næste
En sommer update

Mere af det samme

tosset med tærte

20. marts 2012

Bagte gulerødder med rød dukkah

7. maj 2017

Fuldkorns-frokostpizza

2. september 2012

Mine salater

14. januar 2014

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Blomkål & Asparges

4. august 2013

Kartoffeltid!

17. september 2012

Quinoa-deller

15. juni 2014

gul curry og sød musik med Price…

2. februar 2013

Kåltacos med sprøde kikærter

9. september 2016

2 kommentarer

Emma Jo 18. april 2018 at 12:41

SIKKE en god nyhed, jeg elsker dine tidligere kogebøger – især “Vegetar” er en fast inspirationskilde når kreativiteten er gået i stå. Jeg skal selv til Marokko om et par måneder og glæder mig sådan til at opleve landet for første gang – så jeg skal helt sikkert have fingrene i kogebogen når den engang kommer på gaden, så kan den fungere som en lille walk down memory lane ;)

Svar
Ditte Ingemann 18. april 2018 at 20:47

Tusind tak – det er jeg så glad for at høre… og rigtig god tur til Marrakech :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen