The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Kikærte-curry med kærlighed

af Ditte Ingemann 5. januar 2012

Kikærtecurry

Aftensmaden stod i dag i kikærtens tegn, nærmere bestemt kikærtecurry; en fantastisk lille vinterret uden kød.

Currys kan laves på mange måder og med forskellige ingredienser og krydderier. Denne ret er forholdsvis simpel, så kan man selv udbygge opskriften; enten med kød, andre grøntsager eller flere krydderier. Jeg kan godt lide den stærk og krydret, men currys kan sagtens være milde og runde i smagen. Jeg synes på ingen måder retten mangler kød, men en anelse kylling ville ikke være dårligt.

Hak løg og hvidløg fint og svits dem i en smule olie. Tilsæt tørret chili, spidskommen, gurkemeje og garam masala efter smag og rør det hele godt rundt. Kom små tern af kartofler ned i gryden sammen med små buketter blomkål og æbletern. Rør det sammen og tilsæt kokosmælk og evt. en smule vand. Lad det simre i ca. 30 minutter og tilsæt herefter kikærterne og lad det simre yderligere 10 minutter. Smag til med salt, sukker og masser af limesaft. Hvis retten bliver for tyk, så tilsæt mere vand eller kokosmælk; jeg foretrækker at den ikke bliver for tør.

Retten kan serveres med ris eller bare med lidt brød til. Da der er kartofler og kikærter i retten, behøver den ikke det vilde tilbehør, da den mætter godt. Alternativt kan der kommes linser i retten, så den bliver endnu mere fyldig. Jeg serverede dog både ris, kogt med kardemommekapsler, og naanbrød med et drys spidskommen til. Og selvfølgelig masser af friske krydderurter, samt en klat god yoghurt til… og en kold øl! Så er måltidet fuldendt.

Hvis der skulle ske at være rester tilbage, smager den også fortrinligt dagen efter.

Kikærte-curry med kærlighed was last modified: juli 14th, 2013 by Ditte Ingemann
22 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Min (næsten) perfekte pizza
næste
Chokolade & Hindbær

Mere af det samme

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

Kartoffeltid!

17. september 2012

Mættende salat med laks & rejer

12. januar 2017

Meatballs Asian Style

16. november 2014

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Kikærtegryde med aubergine & spinat

11. april 2018

Risotto med græskar & salvie

27. november 2012

Svineri

30. august 2011

Ærtesuppe med broccoli

30. oktober 2014

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

22 kommentarer

Marian 6. januar 2012 at 08:50

Uhmn jeg er vild med curries – især de indiske og thailandske, der bestemt forstår at lave fantastisk vegetarmad! Hold fast du tager de mest fantastiske billeder af dit mad!

Godt nytår!
M

Svar
Stinne 6. januar 2012 at 10:35

Hej Ditte!
Jeg har lige opdaget din blog via blog-land.dk. Jeg er altid på jagt efter nye madblogs, og din ser lovende ud. Dine billeder er supergode og designet på bloggen er dejlig overskueligt. Glæder mig til at følge dig i fremtiden og prøve masser af nye opskrifter.

Svar
Ditte 7. januar 2012 at 13:00

@Marian; Tak for din kommentar – det er nu dejligt med vegetarmad engang imellem og især i currys mangler man slet ikke kød! Rigtig godt nytår.

Svar
Ditte 7. januar 2012 at 13:01

@Stinne; Tusind tak for din kommentar – dejligt du vil følge med og kan lide hvad du ser.

Svar
Solveig 8. januar 2012 at 08:31

Ihh, bedste vegetarret jeg har smagt til dato…smukke billeder, du har fået dig en ny fan :)

Svar
Ditte 8. januar 2012 at 09:40

@Solveig; Dejligt du kunne lide den og fantastisk med en ny fan!

Svar
Emilie 21. januar 2012 at 12:22

Hej Ditte!
Jeg har lige opdaget din blog for nogle dage siden, og det hele ser bare så super lækkert ud. Synes at det er svært at finde gode madblogs, hvor opskrifter og billeder også stemmer overens med hinanden, da jeg tit har oplevet at retterne slet ikke ligner noget i nærheden af det billede, som er vedlagt ved opskriften. MEN din madblog er bare lige sagen! Det ser super delikat ud, og så er billederne også bare super gode, så man virkelig får lyst til at kaste sig ud i madlavningen. Ros til dig for din fine blog!
Og nu til et spørgsmål: hvor mange personer er denne opskrift til? Er det til en enkelt person?

Glæder mig til at følge dig!

Svar
Ditte 22. januar 2012 at 09:10

Hej Emilie; Tusind tak for din kommentar og al din ros. Dejligt du kan lide min blog. Denne opskrift er til 2-3 personer, dvs. den mættede to personer til aftensmad og så havde jeg rester med til frokost næste dag :-)

Svar
Marie 24. januar 2012 at 21:45

Super lækker opskrift – har lavet den to gange nu: En med kylling og en uden – limen gør noget helt fantastisk for retten og så er det slet ikke en særlig “blomkålsagtigt” ret – super! :) Og ros til blokken generelt: lækkert med lækkert på!

Svar
Ditte 25. januar 2012 at 07:46

Marie; tak for din kommentar. Dejligt du kunne lide retten :-)

Svar
Sara 15. april 2013 at 05:29

Jeg tænkte på om man kan fryse retten?? Er der noget man skal vente med at tilsætte til opvarmning??

Svar
Ditte 15. april 2013 at 05:32

Jeg har ikke prøvet at fryse retten :-)

Svar
Christina 20. marts 2014 at 11:21

Hej Ditte,
Jeg står og skal lave denne ret til 11 mennesker og har aldrig lavet den før (ja, lidt en udfordring). Er nu i tvivl om, hvor meget af de forskellige krydderier (karry, spidskommen, garam masala) der skal i. Hvor meget puttede du cirka i?
Ellers, tak for en god blog :)

Svar
Sofie 4. november 2015 at 18:16

Vil blot give Ulla ret med hensyn til din opskrift.
Finder det ret ubrugelig at din opskrift ikke angiver mængder.

Svar
Ditte Ingemann 4. november 2015 at 19:07

Opskriften angiver mængder, og som jeg skriver, så skal man blot bruge den mængde af krydderier, som man finder passende :-) Jeg bruger normalt 1 tsk gurkemeje, 1/2 tsk chili, 1 tsk garam masala og spidskommen…..

Svar
Helene 2. december 2015 at 15:50

Jeg lavede denne ret til min lillesøster, der hverken bryder sig om kikærter eller blomkål eller er vegetar som jeg selv, og hun ELSKER den. Ligeså gør jeg. Den holder fantastisk godt i køleskabet, og kikærterne bliver kun lækrere efter et par dage. Frisk grønkål passer forresten fantastisk til retten. Tak for lækker opskrift.

Svar
Ditte Ingemann 4. december 2015 at 09:09

Juhuuuuuu – dejligt at høre :-)

Svar
Anne 8. marts 2016 at 09:48

Ser vildt lækkert ud!!! Hvor mange portioner giver opskriften? :)

Svar
Ditte Ingemann 8. marts 2016 at 10:03

Den er rigtig god :-) Portionen rækker til 2 personer (evt. en lille rest til dagen efter, hvor den smager endnu bedre)

Svar
Jeanette 25. april 2016 at 01:54

Hej Ditte, jeg er faldet over din indbydende ret. :) Vil det gøre nogen skade hvis blomkål, kartofler og æble bliver hakket fint/blendet? Jeg har en lettere kræsen kæreste, som ikke er god til kogte grøntsager…

Svar
Ditte Ingemann 26. april 2016 at 09:29

Det kan du helt sikkert gøre – god idé :-)

Svar
Ingrid 14. januar 2021 at 10:01

Jeg har lavet din lækre opskrift på Curry flere gange, og i aften er det blevet tid igen! Jeg synes dog aldrig jeg rammer rigtig plet med mængden af krydderier. Har du nogle cirka mål på mængden af garam masala, spidskommen, tørret chili og gurkemeje? Det ville være til en stor hjælp! Bedste hilsner, Ingrid

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971