{ 2. december 2012 }

De dejligste dadelkugler

De dejligste dadelkugler

Jeg har været så heldig at få en lidt tidlig julegave, som jeg har manglet meget længe; nemlig en super god blender – tak søde mor! Det betyder, at jeg endelig kan lave mine elskede dadelkugler uden at brænde diverse elektronisk udstyr af.
Jeg slæbte en del dadler med hjem fra Egypten, som efterhånden er blevet en smule tørre, men de er stadig fine til kugler og konfekt.
Her kommer mit bud på to versioner af dadelkugler – ENJOY!

De dejligste dadelkugler

De dejligste dadelkugler

Dadelkugler med kokos & orangeblomstvand, 10 stk.:

8 bløde, soltørrede dadler uden sten
1 spsk kokosolie
30 g kokos
40 g mandler
2 spsk kakao
1 tsk orangeblomstvand
1-2 tsk vand

Skær dadlerne i små stykker. Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter indtil de bliver helt bløde – det gør det meget nemmere at blende dadlerne.

Kom dadler, kokos, mandler, kakao og orangeblomstvand i en blender eller foodprocessor og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen og rul dem i kakao, sesamfrø, kokos eller andet godt. Opbevares i køleskabet.

De dejligste dadelkugler

Dadelkugler med lakrids, 10 stk.:

8 bløde dadler uden sten
1 spsk kokosolie
50 g mandler
1 spsk kakao
1 tsk lakridspulver
1 tsk ren vanillepulver
1-2 tsk vand
Hvid og mørk chokolade til overtræk

Skær dadlerne i små stykker. Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter indtil de bliver helt bløde – det gør det meget nemmere at blende dadlerne.

Kom dadler, mandler, kakao, lakrids og vanille i en blender eller foodprocessor og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen, vend dem i smeltet chokolade og sæt dem på køl indtil chokoladen er stivnet.

De dejligste dadelkugler

Da jeg vågnede i morges var landskabet hvidt, smukt og stille, så jeg måtte straks ud i kulden og knipse nogle billeder – det blev til en lille instagram-plakat!

De dejligste dadelkugler

44 tanker om "De dejligste dadelkugler"

 1. Anna

  Det er jo lige præcis én af de ting jeg vil servere til min fødselsdag i næste weekend! Tak for det! Hvad er det for noget gult stads du har drysset på de hvide? Det ser flot ud 🙂

  Reply
 2. Louise

  Hvilken blender har du fået? Jeg har brændt 2. blender af i går pga. dadelkugler, og tror min kæreste er ved at være lidt træt af køkkenmaskiner der bukker under pga. min søde tand 😉
  //Louise

  Reply
 3. Kamille

  Uhm. De lyder og ser alle sammen super lækre ud – de skal helt sikkert prøves. Jeg ville lige høre dig om hvordan du overtrækker de små godter med chokoladen? Hælder du det over eller bruger du måske en gaffel?

  Reply
 4. Nana

  Årh, jeg er pt. også uden blender da min den gamle brændte af. Jeg har længe gerne villet lave dadelkiugler – så jeg håber på, at der lander en dejlig blender under juletræet til mig i år – for de dadelkugler ser da bare for lækre ud!

  bynanablog.blogspot.com

  Reply
  1. Ditte

   Vi krydser lige fingre for at du får en ny blender til jul – jeg er meget afhængig af dadelkugler, så kan klart anbefale at prøve dem 🙂

   Reply
 5. Yasmin

  De ser nu så lækre ud! Første gang jeg så dem var i går på pinterest og igen i dag blev jeg mindet om dem på tumblr. Din billed stil gør dig genkendelig lige meget hvor de dukker op henne 😀

  Reply
 6. Louise

  Bamix har jeg hørt godt om flere gange! Hvilken model har du valgt?
  Så må jeg vidst prøve sådan en 🙂
  //Louise

  Reply
 7. Pernille

  Uuuh, yummy!! Jeg eksperimenterede også med dadelkonfekt for et par år siden.. kan anbefale en hvid udgave (altså uden kakao), som man så smager til med revet citronskal, lidt citronsaft og fx ruller i kokos!

  Reply
 8. Henrik

  Hvis nu man har daddelmasse på lager.. Hvor meget af det skal man så bruge.. Og hvor får jeg fat i lakridspulver..

  Tak for en fantastisk blog iøvrigt..

  Reply
  1. Ditte

   Hej Henrik, jeg har ikke erfaring med at bruge dadelmasse, men det lyder smart. Jeg vil dog skyde på, at du skal bruge ca. 4-5 spsk til denne portion 🙂

   Reply
 9. Dorthe

  Jeg bruger Magimix 5200XL foodprocessor, den tager nemt 400 g dadler på en gang, den er alle pengene værd – har også tidligere brændt en anden blender sammen. Hilsen Dorthe

  Reply
 10. Anja

  Uhm hvor ser de bare lækre ud.
  Har førsøgt at lave nogle her til aften, og smagen blev fantastisk. Men de blev ikke til at rulle, det blev en meget klistret masse. Skulle nok have rullet dem i noget, men det blev bare lige hurtig så vi kunne smage dem.

  Reply
 11. Line

  Uhmmm – dem må jeg prøve at lave 🙂
  Jeg har også en bamix, men er ikke så god til at bruge den. Hvilket blad bruger du til dette, eller bruger du den lille “grinder”?
  Hilsen Line

  Reply
 12. louise a

  Hej Ditte

  Må jeg spørge, hvilken Bamix du bruger til at lave disse lækre dadelkugler med? Bruger du “bare” Bamix eller har du også en SliceSy sat på?

  På forhånd tak 🙂

  Reply
  1. Ditte

   Hej Louise – jeg bruger bare Bamix med den store kniv i – giver det mening? 🙂 Det fungerer rigtig fint.

   Reply
   1. louise a

    Mange tak for dit hurtige svar 🙂
    Ja det tror jeg det gør. Mangler desperat en blender, og vil rigtig gerne have en som ikke kun kan bruges ved væsker. En som netop kan bruges ved “seje” masser som dadelmasse og pulverisering af nødder. Her har jeg netop hørt godt om batmix’en. Var bare lidt i tvivl om du brugte SliceSy, som er en del af en ekstra tilbehørspakke – men lyder det heldigvis ikke til 😉 Rigtig god weekend

    Reply
    1. Ditte

     Jeg har ødelagt en blender og en foodprocessor på at blende dadler, men indtil videre har min Bamix holdt 🙂 Jeg kan sagtens mærke, at den kommer på hårdt arbejde, men jeg vil nu stadig anbefale den.
     God weekend.

     Reply
 13. Lucille Andersen

  Nøj, hvor ser de lækre ud! Jeg vil prøve at lave dem i dag 🙂
  Hvor længe kan de egentlig holde sig på køl?

  Hilsen Lucille

  Reply
  1. Ditte

   Hos mig holder de ikke specielt længe… Fordi jeg spiser dem 🙂 men vil skyde på at de holder sig friske og lækre i ca. en uge 🙂

   Reply
 14. Mette

  Jeg laver disse igen og igen, min søn elsker dem. men i stedet for at stege dadlerne er jeg gået over til at bløde dem op i vand ca 1/2 time. Det fungerer fint og gør det også lidt nemmere at samle kuglerne.

  Reply
 15. Kamilla

  Hej.
  De ser jo super lækre ud. Jeg kan ikke tåle mandler, så er der noget, jeg kan erstatte disse med i de her kugler? (Hasselnødder kan jeg heller ikke tåle, så det er ikke rigtig en mulighed heller ;))
  Venlig hilsen Kamilla

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *