{ 2. december 2012 }

De dejligste dadelkugler

Jeg har været så heldig at få en lidt tidlig julegave, som jeg har manglet meget længe; nemlig en super god blender – tak søde mor! Det betyder, at jeg endelig kan lave mine elskede dadelkugler uden at brænde diverse elektronisk udstyr af.
Jeg slæbte en del dadler med hjem fra Egypten, som efterhånden er blevet en smule tørre, men de er stadig fine til kugler og konfekt.
Her kommer mit bud på to versioner af dadelkugler – ENJOY!

Dadelkugler med kokos & orangeblomstvand, 10 stk.:

8 bløde, soltørrede dadler uden sten
1 spsk kokosolie
30 g kokos
40 g mandler
2 spsk kakao
1 tsk orangeblomstvand
1-2 tsk vand

Skær dadlerne i små stykker. Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter indtil de bliver helt bløde – det gør det meget nemmere at blende dadlerne.

Kom dadler, kokos, mandler, kakao og orangeblomstvand i en blender eller foodprocessor og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen og rul dem i kakao, sesamfrø, kokos eller andet godt. Opbevares i køleskabet.

Dadelkugler med lakrids, 10 stk.:

8 bløde dadler uden sten
1 spsk kokosolie
50 g mandler
1 spsk kakao
1 tsk lakridspulver
1 tsk ren vanillepulver
1-2 tsk vand
Hvid og mørk chokolade til overtræk

Skær dadlerne i små stykker. Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter indtil de bliver helt bløde – det gør det meget nemmere at blende dadlerne.

Kom dadler, mandler, kakao, lakrids og vanille i en blender eller foodprocessor og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen, vend dem i smeltet chokolade og sæt dem på køl indtil chokoladen er stivnet.

Da jeg vågnede i morges var landskabet hvidt, smukt og stille, så jeg måtte straks ud i kulden og knipse nogle billeder – det blev til en lille instagram-plakat!

40 tanker om "De dejligste dadelkugler"

  1. Anna

    Det er jo lige præcis én af de ting jeg vil servere til min fødselsdag i næste weekend! Tak for det! Hvad er det for noget gult stads du har drysset på de hvide? Det ser flot ud :-)

    Svar
  2. Louise

    Hvilken blender har du fået? Jeg har brændt 2. blender af i går pga. dadelkugler, og tror min kæreste er ved at være lidt træt af køkkenmaskiner der bukker under pga. min søde tand ;)
    //Louise

    Svar
  3. Kamille

    Uhm. De lyder og ser alle sammen super lækre ud – de skal helt sikkert prøves. Jeg ville lige høre dig om hvordan du overtrækker de små godter med chokoladen? Hælder du det over eller bruger du måske en gaffel?

    Svar
  4. Nana

    Årh, jeg er pt. også uden blender da min den gamle brændte af. Jeg har længe gerne villet lave dadelkiugler – så jeg håber på, at der lander en dejlig blender under juletræet til mig i år – for de dadelkugler ser da bare for lækre ud!

    bynanablog.blogspot.com

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Vi krydser lige fingre for at du får en ny blender til jul – jeg er meget afhængig af dadelkugler, så kan klart anbefale at prøve dem :-)

  5. Yasmin

    De ser nu så lækre ud! Første gang jeg så dem var i går på pinterest og igen i dag blev jeg mindet om dem på tumblr. Din billed stil gør dig genkendelig lige meget hvor de dukker op henne :D

    Svar
  6. Louise

    Bamix har jeg hørt godt om flere gange! Hvilken model har du valgt?
    Så må jeg vidst prøve sådan en :)
    //Louise

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Jeg har fået en Bamix Superbox med en Bamix Swissline 200 W stavblender og den er fantastisk god :-)

    1. Ditte Forfatter

      På mine dadler er der ikke skræl – jeg bruger tørrede dadler uden sten, som er klar til at spises :-)

  7. Pernille

    Uuuh, yummy!! Jeg eksperimenterede også med dadelkonfekt for et par år siden.. kan anbefale en hvid udgave (altså uden kakao), som man så smager til med revet citronskal, lidt citronsaft og fx ruller i kokos!

    Svar
  8. Henrik

    Hvis nu man har daddelmasse på lager.. Hvor meget af det skal man så bruge.. Og hvor får jeg fat i lakridspulver..

    Tak for en fantastisk blog iøvrigt..

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Hej Henrik, jeg har ikke erfaring med at bruge dadelmasse, men det lyder smart. Jeg vil dog skyde på, at du skal bruge ca. 4-5 spsk til denne portion :-)

  9. Dorthe

    Jeg bruger Magimix 5200XL foodprocessor, den tager nemt 400 g dadler på en gang, den er alle pengene værd – har også tidligere brændt en anden blender sammen. Hilsen Dorthe

    Svar
  10. Anja

    Uhm hvor ser de bare lækre ud.
    Har førsøgt at lave nogle her til aften, og smagen blev fantastisk. Men de blev ikke til at rulle, det blev en meget klistret masse. Skulle nok have rullet dem i noget, men det blev bare lige hurtig så vi kunne smage dem.

    Svar
  11. Line

    Uhmmm – dem må jeg prøve at lave :-)
    Jeg har også en bamix, men er ikke så god til at bruge den. Hvilket blad bruger du til dette, eller bruger du den lille “grinder”?
    Hilsen Line

    Svar
  12. louise a

    Hej Ditte

    Må jeg spørge, hvilken Bamix du bruger til at lave disse lækre dadelkugler med? Bruger du “bare” Bamix eller har du også en SliceSy sat på?

    På forhånd tak :-)

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Hej Louise – jeg bruger bare Bamix med den store kniv i – giver det mening? :-) Det fungerer rigtig fint.

    2. louise a

      Mange tak for dit hurtige svar :-)
      Ja det tror jeg det gør. Mangler desperat en blender, og vil rigtig gerne have en som ikke kun kan bruges ved væsker. En som netop kan bruges ved “seje” masser som dadelmasse og pulverisering af nødder. Her har jeg netop hørt godt om batmix’en. Var bare lidt i tvivl om du brugte SliceSy, som er en del af en ekstra tilbehørspakke – men lyder det heldigvis ikke til ;) Rigtig god weekend

    3. Ditte Forfatter

      Jeg har ødelagt en blender og en foodprocessor på at blende dadler, men indtil videre har min Bamix holdt :-) Jeg kan sagtens mærke, at den kommer på hårdt arbejde, men jeg vil nu stadig anbefale den.
      God weekend.

  13. Lucille Andersen

    Nøj, hvor ser de lækre ud! Jeg vil prøve at lave dem i dag :-)
    Hvor længe kan de egentlig holde sig på køl?

    Hilsen Lucille

    Svar
    1. Ditte Forfatter

      Hos mig holder de ikke specielt længe… Fordi jeg spiser dem :-) men vil skyde på at de holder sig friske og lækre i ca. en uge :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>