The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertSøde sager

Spis dig sund #4

af Ditte Ingemann 26. juni 2014

kogebog

I dag skal det handle om lækkerier og forkælelse, for det skal der nemlig være plads til i en sund hverdag. Jeg vil dele nogle af mine favoritter, som er sundere alternativer til sukkersøde desserter og som kan nydes til specielle lejligheder. Inden I kaster jer i køkkenet og laver nogle af disse lækkerier, så smut forbi Anettes univers og læs hendes seneste blogindlæg. Jeg ved også, at Anette har guf på vej til jer, som I kan få ved at skrive jer op til hendes nyhedsboost.

Chokolade

Det er ret nemt at lave sin egen chokolade, og så smager det super godt. Jeg blev inspireret af hende her, som ved en del om sukker og hvordan man laver søde sager uden. Jeg bruger ris malt sirup til denne opskrift, som kan købes i helsekostbutikker. Jeg bruger denne type sirup, da den er lavet udelukkende på fermenteret ris, og indeholder en blanding af komplekse kulhydrater og ingen fruktose. Du kan læse meget mere om det lige her.

{ Chokolade med havsalt, 1 plade } 

50 g rå kakaosmør
85 g kokosolie
20 g god, rå kakaopulver
2 spsk ris malt sirup
1 spsk hasselnøddesmør – kan undlades
ca. 1 tsk havsalt

Smelt kakaosmør i en lille gryde og bland det sammen med de øvrige ingredienser, undtagen salt. Når det hele er rørt godt sammen og har en glat, skinnende konsistens, hældes det i en lille beholder, beklædt med bagepapir. Stil chokoladen på køl i ca. 15 minutter, hvorefter salt drysses henover. Lad chokoladen stå på køl i ca. 3-4 timer, hvorefter den er klar til at nydes. Opbevar chokoladen på køl hele tiden, da den smelter meget nemt.

Du kan smage din chokolade til som du lyster, fx med kaffe, lakrids, chili, nødder, kokos, frysetørrede bær m.v.

sundtsødt-3

Denne opskrift fra min bog “Sunde Søde Sager fra The Food Club”

{ Koldskål med jordbær, 4 pers. }

Ingredienser:
6 spsk skyr
6 dl kærnemælk
1 moden banan
8 frosne jordbær
3 spsk sukrin gold
1 tsk ren vaniljepulver

Speltflager:
2 dl speltflager
1 spsk kokosolie
2 spsk sukrin gold

Pynt:
friske jordbær

Kom alle ingredienserne til koldskålen i en blender, og blend, indtil koldskålen er tyk og glat. Smag til, og stil koldskålen på køl, indtil den skal serveres.
Kom speltflager, koksolie og sukrin på en varm pande, og rør godt rundt, indtil speltflagerne bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag dem af panden, og lad dem køle helt af.
Server koldskål med friske jordbær og et gavmildt drys af sprøde speltflager.

Banankage

{ Banan-brownies, 15 stk. }

Denne opskrift testede jeg i sidste uge og disse brownies smager skønt. Opskrift er uden sukker, men med en smule mørk chokolade og jeg har fundet opskriften på denne blog.

sundtsødt-1

{ Små, rå cupcakes, 10 stk. }

Bund:
1,5 dl usaltede cashewnødder
1 spsk chiafrø
4 spsk alm. kokosmel
20 soltørrede dadler uden sten
1 spsk frysetørrede hindbær
1 spsk kokosolie
ca. 2-3 spsk vand

Top:
2 spsk rismaltsirup eller agavesirup
2 spsk smeltet eller meget blødt kokosolie
ca. 3 spsk rå kakaopulver

havsalt til topping

Kom alle ingredienerne til bunden i en foodprocessor/kraftig blender, og blend det hele godt sammen – tilsæt vand, hvis blandingen virker for tør. Når det hele er blendet godt sammen, fordeles blandingen i små muffinforme af papir. Tryk blandingen godt sammen i formen.

Rør ingredienserne til toppen godt sammen og fordel det over de små kager – drys med en smule havsalt på hver kage. Stil kagerne på køl i ca. 2 timer, hvorefter de er klar til at spises.
Kagerne opbevares på køl og holder sig friske i ca. 3-4 dage.

Spis dig sund #4 was last modified: juni 26th, 2014 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spis dig sund #3
næste
Spis dig sund – afslutning

Mere af det samme

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

Hurtige havregrynshapsere

22. april 2015

Lakridskonfekt

14. november 2011

Bagte chai-donuts med karamel

7. januar 2014

Citronkage aka. Citronmåne

9. juli 2013

Et sødt indslag

4. april 2013

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Nordisk vaffeldag!

25. marts 2014

Magisk mousse

29. december 2012

4 kommentarer

Birgitte K 26. juni 2014 at 11:33

Alle opskrifterne ser fantastisk lækre ud, MEN hvad pokker gør man, hvis man ikke kan tåle nødder? Jeg kan f.eks. kun tåle mandler og peanuts, men synes ikke, at de nødvendigvis smager lige himmelsk, lige meget hvilken opskrift man bruger dem i!

Svar
Tanya 26. juni 2014 at 19:15

Nøøj, hvor ser det lækkert ud! Jeg skal klart have afprøvet de små, rå cupcakes! Jeg tror dog jeg vil springe over det lave gærde og bare smelte en god mørk chokolade som topping :-)

Svar
Mia 28. juni 2014 at 10:58

Ihhh altså… jeg æææælsker simpelthen alle dine opskrifter og tips. Du gir’ mig altid lyst til at eksperimentere mere i køkkenet og jeg har endnu ikke gået fejl med dine forslag. Tusind tak for en super dejlig og inspirende blog!

Svar
Ditte Ingemann 28. juni 2014 at 13:18

Juhuuuuuuu – 1000 tak, Mia – hvor dejligt! Jeg er rigtig glad for du læser med – god weekend.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971