The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

af Ditte Ingemann 2. december 2018

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Ren Madglæde og er et sponsoreret indlæg.

Glædelig december allesammen!

Mon I har været igang med at bage julesmåkager eller lave konfekt? Hvis ikke, så kommer her en opskrift på nogle virkelig skønne cookies med MASSER af chokolade og et drys kanel. Jeg har udviklet opskriften til Økologisk Landsforening, som jeg har et samarbejde med, og jeg har efterhånden lavet en del opskrifter til deres kampagne REN MADGLÆDE, som er en treårig kampagne, som gennemføres af Økologisk Landsforening. 

I løbet af december måned vil jeg dele fire økologiske juleopskrifter med jer, og derudover give en smule info om, hvorfor det kan være en god idé at handle økologisk. Da den første opskrift er julesmåkager, så kommer her lidt info omkring mel, som indgår i langt det meste julebagværk:

Hvis du foretrækker dine julesmåkager uden pesticidrester, er økologi det sikreste valg. Ikke-økologisk hvedemel kommer på en andenplads over de fødevarer, danskerne får flest pesticidrester fra. Det skyldes både, at hvedemel ofte indeholder mange rester af pesticider, og vi danskere spiser meget mad, hvor hvedemel indgår. Der findes pesticidrester i mere end 60 procent af den ikke-økologiske hvedemel i butikkerne, viser Fødevarestyrelsens nyeste pesticidrapport. Der blev ikke fundet pesticidrester i økologisk hvedemel. I dag er næsten hver tredje pose hvedemel, danskerne køber, økologisk.

{ Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel, 18 stk }

350 g mørk øko chokolade, gerne 70%
150 g øko hvedemel
30 g øko kakaopulver
1 tsk stødt øko kanel
1 tsk øko bagepulver
½ tsk havsalt
150 g blødt øko smør
50 g øko sukker
75 g brun øko farin
1 øko æg

Topping:
25 g hvid øko chokolade
1 tsk stødt øko kanel
1-2 tsk frysetørret øko bær

Start med at smelte 150 g chokolade over et vandbad. Rør mel, kakao, kanel, bagepulver og salt sammen i en skål. Kom smør, sukker og farin i en anden skål og pisk det godt sammen – rør den smeltede chokolade i. Pisk et æg i blandingen, og vend tilsidst melblandingen i dejen. Hak det resterende chokolade, dvs. 200 g, og rør det i dejen. Form små kugler af dejen – tryk dem let flade. Bag kagerne ved 170 grader i ca. 16 minutter – giv dem endelig ikke for meget.

Når kagerne er kølet helt af, pyntes de med smeltet hvid chokolade, et drys af kanel og frysetørret bær.

Tip: du kan sagtens fryse dejen ned; form små kugler af dejen, læg dem på et bræt/fad med en pose omkring og sæt dem i fryseren. Når trangen til en cookie melder sig, tages de ud af fryseren og sættes frosne i ovnen og vupti så er der friske cookies, som ikke har taget skade af en omgang frost.

Find mange flere spændende opskrifter på Ren Madglæde. 

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel was last modified: december 2nd, 2018 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Lav spiselige julegaver
næste
Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

Mere af det samme

ice ice baby!

26. april 2012

Lakrids Koldskål med Blåbær

10. maj 2011

Søde sommerdesserter

3. august 2015

Choko-Cupcakes

16. november 2011

Macarons vs. Ditterons

11. marts 2014

Vafler & cookies med chufa

5. september 2017

Smagen af sommer

22. juni 2013

Tobias’ dadeldrømme

15. december 2015

Ispinde med peanutbutter & havsalt

25. maj 2016

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971