The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Pandekager au citron

af Ditte Ingemann 13. maj 2012

Opskriften på disse pandekager er en som jeg længe har ønsket at afprøve og endelig bød muligheden sig, da jeg havde en fridag og regnen silede ned hele dagen. Så derfor blev jeg indendøre, spiste pandekager og gloede serier! 

Opskriften er egentlig bare en almindelig pandekageopskrift, tilsat lemoncurd, citronskal og blå birkes. Pandekagerne smager mildt af citron og de blå birkes giver et yndigt touch til de blege pandekager.

Citronpandekager med blå birkes, 10-12 små pandekager:

3 æg
4 dl. kærnemælk
2 tsk. lemoncurd
Skal af 1 øko-citron
1 tsk. bagepulver
Salt
1 dl. groft speltmel
Ca. 3 dl. hvedemel
1-2 tsk. blå birkes

Alle ingredienserne, undtagen birkes, blendes eller piskes godt sammen – dejen må gerne være forholdsvis tyk. De blå birkes røres i tilsidst, så de ikke bliver blendet ud. Dejen har godt af at hvile på køl i ca. 30 minutter. Herefter steges små pandekager i smør indtil de bliver gyldne.

Jeg spiste mine pandekager med en smule frysetørrede havtorn og sirup på toppen, men de er også glimrende bare med en smule sukker til.

Pandekager au citron was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
18 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til Barcelona
næste
trøffel-helt

Mere af det samme

Små pandekager med boghvede

14. marts 2012

Sukkerfri Granola

23. januar 2016

Boghvedepandekager med blåbær

18. september 2012

4 mættende morgenmadsopskrifter

12. januar 2015

Baconmuffins fra GO’morgen DK

6. februar 2015

god grød gør godt

26. marts 2012

trendy grød

14. december 2011

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

Mit yndlings-bagværk…

8. marts 2013

Min Morgenmadsmission

27. oktober 2013

18 kommentarer

Cecilie 13. maj 2012 at 11:18

Mums det ser godt ud!

Svar
Ditte 13. maj 2012 at 20:49

Tak!

Svar
natalie - nataliechristina 13. maj 2012 at 11:28

Uhh det ser rigtig godt ud! Jeg arbejder i min fritid i en bager, hvor de sælger minimuffins med citron og blå birkes – Du MÅ prøve at lave det, de smager virkelig bare så super godt!!

Svar
Ditte 13. maj 2012 at 15:26

Det lyder lækkert – jeg har tidligere lavet en slags sandkage med citronlage og birkes, som sikkert sagtens kunne laves om til muffins ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 13. maj 2012 at 12:57

Smukkere desssert fåes ikke på en regnvejrsdag :p)
Hvad er lemoncurd ??
Knuss

Svar
Ditte 13. maj 2012 at 18:05

Lemon curd er en slags smørepålæg, som kan bruges på brød eller i kager. Det laves af citron, æggeblommer, smør og sukker. Jeg spiser det sammen med peanutbutter på brød :-)

Svar
Linn 13. maj 2012 at 13:42

Som altid tager du de flotteste billeder i blog-land. Og det lyder for øvrigt også som en rigtigt lækker opskrift.

Svar
Ditte 13. maj 2012 at 15:27

Tusind tusind tak Linn :-)

Svar
Benedikte Capion 13. maj 2012 at 15:58

Meget lækre og smukke billeder :)

Svar
Ditte 13. maj 2012 at 18:03

Mange tak!

Svar
Rosa 13. maj 2012 at 17:28

Hvor ser det bare lækkert ud. Må man spørge hvad du tager de fantastiske billeder med?
Tak for mange inspirerende opskrifter.

Svar
Ditte 13. maj 2012 at 20:57

Tak for din kommentar. Jeg tager mine billeder med et Sony NEX 5 kamera, som jeg er utrolig glad for!

Svar
Anette Andersen 13. maj 2012 at 20:28

Spændende pandekager – Er stødt på flere ny panekageopskrifter i denne uge og tænker at nogen burde udgive en “Pandekagekogebog” – Det kunne være dig med dine meget smukke billeder…………………..

Svar
Ditte 13. maj 2012 at 20:48

Tusind tak Anette – en pandekage-bog lyder som en super god idé ;-)

Svar
Annika 14. maj 2012 at 08:14

Nej, hvor ser det bare godt ud. Lyder som en opskrift jeg bare må prøve. Er også helt vild med din måde at fotografere på. Så inspirerende.

Du har en fantastisk blog

Annika

Svar
Ditte 14. maj 2012 at 20:08

Tusind tak for din kommentar Annika – dejligt du kan lide min blog.

Svar
katerina 14. maj 2012 at 16:55

Oh my oh my! I can not understan the language but the photos are amazing! Look so delicious….
Love it! Congrats…
xxxFiC.

Svar
Ditte 14. maj 2012 at 20:08

Thanks – I´m so happy that you like my pictures :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen