Nu behøver man jo ikke kun blogge om sine køkkensuccesser, så her kommer en af mine mindre heldige opskrifter. Umiddelbart synes jeg det lød om en fremragende idé, lige indtil jeg opdagede, at jeg havde lavet en sund udgave af ris a la mande – og jeg hader ris a la mande! Men jeg ville alligevel prænsentere opskriften her på bloggen, for tænk nu hvis det kunne falde i nogens smag og så synes jeg i øvrigt det endelige resultat så meget indbydende ud.
Alle ingredienserne er super skønne – hver for sig. Grøden fik en underlig konsistens; måske flødeskum i stedet for skyr havde gjort underværker. Det kan altså også blive for sundt og sådan havde jeg det med denne opskrift. Den mangler ligesom noget…
Jeg kogte rød quinoa og lod det køle af. Skyren blandede jeg op med hakkede mandler, vanille og agavesirup og rørte det sammen med den afkølede quinoa. På toppen kom jeg granatæble og mandarin. Det så vældig fint ud i snelandskabet, men for at være helt ærlig smagte det ikke videre godt og jeg prøvede virkelig at give det mere end en chance.
Idéer til andre former for grød eller desserter med quinoa modtages gerne – dette må ikke være min sidste quinoaoplevelse.
8 kommentarer
Til 4 personer
1 vaniljestang
4 dl. quinoaflager
9-10 dl vand
200 gram frosne jordbær
salt
koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl. piskefløde til skum
Sådan gør du
Pisk fløden til let skum.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom flagerne i en gryde med vand, vaniljekorn og stang, jordbær og kog under omrøring ved middel varme i ca. 10 minutter, til du har en blød og jævn grød.
Smag den til med lidt salt.
Server grøden varm portionsvis med hyldeblomstsaft efter smag og flødeskum.
Sidstnævnte serveres ved siden af, da flødeskummet hurtigt smelter.
@Malou; tak for inspirationen. Det lyder faktisk rigtig lækkert og så er det med flødeskum!
Hehe, det er faktisk ret sjovt, det der med, at man får lavet noget, der bare ikke fungerer… Men smukt er det så allgievel! ;) fedt, at du lægger det ud. Så ved man også ligesom, hvad man skal prøve at undgå. Medmindre man vil efterprøve dine smagsløg ;)
@Benedikte; Ja, det er jo ikke alt der bliver lige godt og det kan man ligeså godt være ærlig omkring. Men nu var billederne jo taget, så derfor røg det op på bloggen :-)
Smukt ser det ud :)
Og så tror jeg faktisk det lige er noget for mig… Jeg laver nemlig selv risalamande af risengrød, ylette, vanilie og sød.. det smager super godt og så undgår jeg jo den fede fløde ;)
Men nu elsker jeg altså også bare den ægte danske risalamande, det smager himmelsk i min verden :)
Nå men det jeg egentlig ville spørge om var, skal du til Lakrids Festival ??
Snevejrs hilsner, Birgit
Hej Birgit, Jamen så skal du jo næsten kaste dig ud i denne opskrift :-) Jeg skal desværre ikke til lakridsfestival, selvom det lyder super fedt! Håber det bliver gentaget på et senere tidspunkt.
Selv tak ;)
Det er faktisk en god kombi, og tænkte den lignede din lidt.
– Har prøvet den…måske lidt dessert agtig, men det kunne bestemt også være en dejlig morgenmad…der er jo ikke en hel masse sukker i ;)
@Malou; Jeg tror, at det kunne være en super skøn sommer-dessert :-) Vender tilbage når den bliver afprøvet!