The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Quinoa a la mande

af Ditte Ingemann 6. februar 2012

quinoa-top
Nu behøver man jo ikke kun blogge om sine køkkensuccesser, så her kommer en af mine mindre heldige opskrifter. Umiddelbart synes jeg det lød om en fremragende idé, lige indtil jeg opdagede, at jeg havde lavet en sund udgave af ris a la mande – og jeg hader ris a la mande! Men jeg ville alligevel prænsentere opskriften her på bloggen, for tænk nu hvis det kunne falde i nogens smag og så synes jeg i øvrigt det endelige resultat så meget indbydende ud.

quinoa-tekst

Alle ingredienserne er super skønne – hver for sig. Grøden fik en underlig konsistens; måske flødeskum i stedet for skyr havde gjort underværker. Det kan altså også blive for sundt og sådan havde jeg det med denne opskrift. Den mangler ligesom noget…

Jeg kogte rød quinoa og lod det køle af. Skyren blandede jeg op med hakkede mandler, vanille og agavesirup og rørte det sammen med den afkølede quinoa. På toppen kom jeg granatæble og mandarin. Det så vældig fint ud i snelandskabet, men for at være helt ærlig smagte det ikke videre godt og jeg prøvede virkelig at give det mere end en chance.

Idéer til andre former for grød eller desserter med quinoa modtages gerne – dette må ikke være min sidste quinoaoplevelse.

quinoa-to

Quinoa a la mande was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Morgen Müsli
næste
Fabelagtige fastelavnsboller

Mere af det samme

Den bedste morgenmad

13. oktober 2014

Sommersmoothie

28. oktober 2011

Rug-pandekager med kanel

4. juli 2012

Grønne Go’morgen Muffins

2. september 2015

Buenos dias

15. juni 2013

godmorgen smoothie

3. april 2011

Meget mere morgenmad

25. december 2012

Sprød morgen-granola

1. november 2014

Efterårsmorgenmad

29. september 2012

Morgenmad med æg!

11. marts 2013

8 kommentarer

Malou Foo 7. februar 2012 at 07:33

Til 4 personer

1 vaniljestang
4 dl. quinoaflager
9-10 dl vand
200 gram frosne jordbær
salt
koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl. piskefløde til skum

Sådan gør du
Pisk fløden til let skum.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom flagerne i en gryde med vand, vaniljekorn og stang, jordbær og kog under omrøring ved middel varme i ca. 10 minutter, til du har en blød og jævn grød.

Smag den til med lidt salt.
Server grøden varm portionsvis med hyldeblomstsaft efter smag og flødeskum.
Sidstnævnte serveres ved siden af, da flødeskummet hurtigt smelter.

Svar
Ditte 7. februar 2012 at 07:41

@Malou; tak for inspirationen. Det lyder faktisk rigtig lækkert og så er det med flødeskum!

Svar
Benedikte Capion 7. februar 2012 at 08:13

Hehe, det er faktisk ret sjovt, det der med, at man får lavet noget, der bare ikke fungerer… Men smukt er det så allgievel! ;) fedt, at du lægger det ud. Så ved man også ligesom, hvad man skal prøve at undgå. Medmindre man vil efterprøve dine smagsløg ;)

Svar
Ditte 7. februar 2012 at 18:38

@Benedikte; Ja, det er jo ikke alt der bliver lige godt og det kan man ligeså godt være ærlig omkring. Men nu var billederne jo taget, så derfor røg det op på bloggen :-)

Svar
Birgit Mathiesen 7. februar 2012 at 18:03

Smukt ser det ud :)
Og så tror jeg faktisk det lige er noget for mig… Jeg laver nemlig selv risalamande af risengrød, ylette, vanilie og sød.. det smager super godt og så undgår jeg jo den fede fløde ;)
Men nu elsker jeg altså også bare den ægte danske risalamande, det smager himmelsk i min verden :)
Nå men det jeg egentlig ville spørge om var, skal du til Lakrids Festival ??
Snevejrs hilsner, Birgit

Svar
Ditte 7. februar 2012 at 18:40

Hej Birgit, Jamen så skal du jo næsten kaste dig ud i denne opskrift :-) Jeg skal desværre ikke til lakridsfestival, selvom det lyder super fedt! Håber det bliver gentaget på et senere tidspunkt.

Svar
Malou Foo 7. februar 2012 at 20:22

Selv tak ;)
Det er faktisk en god kombi, og tænkte den lignede din lidt.
– Har prøvet den…måske lidt dessert agtig, men det kunne bestemt også være en dejlig morgenmad…der er jo ikke en hel masse sukker i ;)

Svar
Ditte 7. februar 2012 at 20:54

@Malou; Jeg tror, at det kunne være en super skøn sommer-dessert :-) Vender tilbage når den bliver afprøvet!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen