The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Iskaffe med et strejf karamel

af Ditte Ingemann 30. marts 2012

For noget tid tilbage lavede jeg iskaffe med lakrids, hvilket blev ret vellykket. Problemet var bare, at der stadig lå sne udenfor – nu kan jeg mærke sommeren og derfor tager jeg nu officielt hul på iskaffe-sæsonen med en dejlig iskaffe med karamelsmag!

Min oprindelige plan var at følge opskriften på den, efter sigende, perfekte iskaffe fra The Pioneer Woman, hvor kaffen brygges kold, men det gik galt for mig og jeg måtte ty til en klassisk espresso. Min kolde kaffe blev gul, tynd og fyldt med grums, så den røg ud og jeg må give det et forsøg igen på et senere tidspunkt.

Jeg valgte at tilsætte kold, kondenseret mælk, hvilket giver en sød og karamelagtig smag til iskaffen – meget lækkert, men det kan undlades, hvis man ikke lige har kondenseret mælk og i stedet kan den sødes med sukker eller sirup eller den søde del kan helt droppes.

Til min iskaffe brugte jeg:
2 shots god espresso
1 spsk. kold, kondenseret mælk
Ca. 2 dl. kold mælk
Isterninger og masser af dem

Espressoen afkøles og hældes i et glas fyldt med isterninger, efterfulgt af mælk og endeligt tilsættes kondenseret mælk…. Ja, rækkefølgen er nok fuldstændig ligegyldig, men sådan lavede jeg altså min og den var mega god.

God weekend og god iskaffe-sæson!

Iskaffe med et strejf karamel was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
god grød gør godt
næste
Luksuriøs Lakridskaramel

Mere af det samme

Rocky Road Rules!

21. december 2012

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

Hjemmelavet chokolade

17. december 2015

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

Sødt decemberguf

9. december 2013

Sund banansoftice

23. juli 2016

Jordbærsaft

11. marts 2012

Hindbærkys

17. januar 2012

Lakridskonfekt

14. november 2011

11 kommentarer

Sarah 30. marts 2012 at 17:25

Mmmm, det lyder helt forrygende! Må fluks have indkøbt kondenseret mælk, eeeelsker iskaffe og denne her lyder til at være en god en af slagsen :)

Rigtig fin blog du har og super fine billeder :)

Svar
Ditte 31. marts 2012 at 07:17

Mange tak Sarah – du kan roligt købe ind til mange omgange iskaffe :-)

Svar
Ida 30. marts 2012 at 17:54

Jeg har prøvet den fra pioneer woman, og den er vitterligt god. Helt sikkert værd at afprøve. Men den tilføjelse med karamel lyder også rigtig god, så bliver det ligesom min starbucks favorit.

Svar
Ditte 31. marts 2012 at 07:18

Så må jeg vist give den et forsøg mere ;-)

Svar
Cafezinho 30. marts 2012 at 20:39

Wow, sikke nogle dejlige billeder:) Og en lækker opskrift!

Svar
Ditte 31. marts 2012 at 07:18

Tusind tak.

Svar
Lærke 3. april 2012 at 12:26

Dine billeder er altid så flotte! Får pludselig lyst til iskaffe ;)
Jeg tænkte på om du har prøvet at lave frozen yoghurt eller om det er noget du kunne finde på at lave? :)

Svar
Ditte 3. april 2012 at 14:21

Tusind tak Lærke. Du kan roligt kaste dig ud i denne iskaffe. Mht. frozen yoghurt har jeg ikke selv eksperimenteret med det, selvom jeg rent faktisk elsker det. Tænker det kræver en ismaskine for at få et ordentligt resultat, og sådan en har jeg ikke fået endnu ;-)

Svar
Mads-Peter 10. april 2012 at 08:22

Dybt inspirerende og virkelig lækker blog. Smukke madfotos og sans for detaljen. Jeg er straks fan!

Svar
Ditte 10. april 2012 at 08:34

Tusind tak for din kommentar! Dejligt med en fan og dejligt du kan lide min blog :-)

Svar
Mette 14. december 2013 at 17:19

Uhmmmm hvor ser det bare lækkert ud – får lyst til skaffe selvom det er isnende koldt udenfor ;o) Hvis nu ikke man har et smart apparat der kan lave espresso kan jeg så bare lave en god stærk kaffe på den almindelige maskine??

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen