For noget tid tilbage lavede jeg iskaffe med lakrids, hvilket blev ret vellykket. Problemet var bare, at der stadig lå sne udenfor – nu kan jeg mærke sommeren og derfor tager jeg nu officielt hul på iskaffe-sæsonen med en dejlig iskaffe med karamelsmag!
Min oprindelige plan var at følge opskriften på den, efter sigende, perfekte iskaffe fra The Pioneer Woman, hvor kaffen brygges kold, men det gik galt for mig og jeg måtte ty til en klassisk espresso. Min kolde kaffe blev gul, tynd og fyldt med grums, så den røg ud og jeg må give det et forsøg igen på et senere tidspunkt.
Jeg valgte at tilsætte kold, kondenseret mælk, hvilket giver en sød og karamelagtig smag til iskaffen – meget lækkert, men det kan undlades, hvis man ikke lige har kondenseret mælk og i stedet kan den sødes med sukker eller sirup eller den søde del kan helt droppes.
Til min iskaffe brugte jeg:
2 shots god espresso
1 spsk. kold, kondenseret mælk
Ca. 2 dl. kold mælk
Isterninger og masser af dem
Espressoen afkøles og hældes i et glas fyldt med isterninger, efterfulgt af mælk og endeligt tilsættes kondenseret mælk…. Ja, rækkefølgen er nok fuldstændig ligegyldig, men sådan lavede jeg altså min og den var mega god.
God weekend og god iskaffe-sæson!
11 kommentarer
Mmmm, det lyder helt forrygende! Må fluks have indkøbt kondenseret mælk, eeeelsker iskaffe og denne her lyder til at være en god en af slagsen :)
Rigtig fin blog du har og super fine billeder :)
Mange tak Sarah – du kan roligt købe ind til mange omgange iskaffe :-)
Jeg har prøvet den fra pioneer woman, og den er vitterligt god. Helt sikkert værd at afprøve. Men den tilføjelse med karamel lyder også rigtig god, så bliver det ligesom min starbucks favorit.
Så må jeg vist give den et forsøg mere ;-)
Wow, sikke nogle dejlige billeder:) Og en lækker opskrift!
Tusind tak.
Dine billeder er altid så flotte! Får pludselig lyst til iskaffe ;)
Jeg tænkte på om du har prøvet at lave frozen yoghurt eller om det er noget du kunne finde på at lave? :)
Tusind tak Lærke. Du kan roligt kaste dig ud i denne iskaffe. Mht. frozen yoghurt har jeg ikke selv eksperimenteret med det, selvom jeg rent faktisk elsker det. Tænker det kræver en ismaskine for at få et ordentligt resultat, og sådan en har jeg ikke fået endnu ;-)
Dybt inspirerende og virkelig lækker blog. Smukke madfotos og sans for detaljen. Jeg er straks fan!
Tusind tak for din kommentar! Dejligt med en fan og dejligt du kan lide min blog :-)
Uhmmmm hvor ser det bare lækkert ud – får lyst til skaffe selvom det er isnende koldt udenfor ;o) Hvis nu ikke man har et smart apparat der kan lave espresso kan jeg så bare lave en god stærk kaffe på den almindelige maskine??